Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U20

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου νίκησαν το Ισραήλ με 65-56 και κατέκτησαν αήττητοι το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης, γράφοντας μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Όπως πριν δύο χρόνια στον Βόλο, η ίδια φουρνιά κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά σε επίπεδο Νέων.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατακτά το χρυσό στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία). MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Αντώνης Κόνιαρης επιλέχτηκαν στην καλύτερη πεντάδα του Eurobasket.
 Η εξέλιξη του αγώνα
 Η Εθνική μας ομάδα μπήκε κάπως αγχωμένη στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου γηπέδου «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, επιτρέποντας στο Ισραήλ να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ και να ολοκληρώσει την α' περίοδο με επί μέρους σκορ 9-16. Στην β' περίοδο, με όπλο την καταπληκτική της άμυνα οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και τελικώς να προηγηθούν με 26-23 στο ημίχρονο.
Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στην Εθνική μας που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του β' ημιχρόνου.
Η γ' περίοδος τελείωσε με σκορ 48-41, χάρη σε ένα απίθανο buzzer beater του Νίκου Δίπλαρου.
Στην δ' περίοδο οι παίκτες του Παπαθεωδόρου κατάφεραν να συντηρήσουν τη διαφορά και στη συνέχεια να την αυξήσουν βρίσκοντας σκορ μέσα από το ζωγραφιστό χάρη στον Χρηστίδη, αλλά και τα σουτ των Κόνιαρη και Λούντζη. Τα τελευταία λεπτά είχαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με την κερκίδα να επιδίδεται στο γνωστό σύνθημα, καλώντας τους Έλληνας παίκτες να σηκώσουν το «τιμημένο».

 Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.
 Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.
Ισραήλ(Κάτας): Άρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.). 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια