Η Νάξος μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες για τις τηγανιτές πατάτες

Η ΕΑΣ Νάξου ρεκόρ Γκίνες με 554 κιλά τηγανιτές πατάτες Νάξου
650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου ( στις εγκαταστάσεις ήταν περισσότερες από ένας τόνος), 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για ....ρεκόρ Γκίνες.
Με μια τεράστια μερίδα τηγανητές πατάτες που έφτανε τα 554 κιλά η Νάξος μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ πατάτας Νάξου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κος Δημήτρης Καπούνης; πριν λίγες μέρες δήλωνε: “Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο την μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ”. και φυσικά τα κατάφερε..... Τα κατάφεραν...
Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για το τηγάνισμα ήταν ο σεφ Στέλιος Κορρές και η ομάδα του
(εθελοντές από ουκ ολίγα χωριά),
20 εθελόντριες ανέλαβαν το καθάρισμα 1.500 κιλά πατάτες Νάξου για το οποίο χρειάστηκαν αρκετές ώρες ενώ όλοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους στην ηλεκτρονική ζυγαριά. Η εταιρεία φυσικού αερίου Nisogas πρόσφερε 2000 λίτρα προπανίου για να κάψουν τα …καζάνια και να λειτουργήσουν τα φλόγιστρα. Βλέπετε, οι άνθρωποι της ΕΑΣ Νάξου δεν ήθελαν απλά να σπάσουν το ρεκόρ των 459 κιλών που έχουν οι Αμερικανοί αλλά να το διαλύσουν και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να ιδρώσουν και μόνο στη σκέψη τι θα έχουν απέναντί τους..
Tο φεστιβάλ και το ρεκόρ κατέγραψαν ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, και την Αμερική με το νησί της Νάξου αλλά και την Πατάτα Νάξου να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την φήμη της σε όλο τον κόσμο..
(Θυμίζουμε ότι το ρεκόρ κατείχε από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα το η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ) με 454.95 κιλά πατάτες.
Για να πανηγυρίσουν οι Ναξιώτες το ρεκόρ χρειάστηκαν 20 γυναίκες που καθάρισαν πάνω από 2 τόνους πατάτες μέσα σε δυο ημέρες αλλά και 22 άνδρες οι οποίοι τηγάνιζαν τις πατάτες σε 22 τσουκάλια για 5,5 ώρες.
Η ενέργεια εντάσσεται στην προσπάθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να διαφημίσει τα τοπικά προϊόντα και κυρίως την περίφημη πατάτα Νάξου.

Related Posts