Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χειρομαντεία : Μάθε να λες το χέρι

Τι σημαίνουν οι γραμμές του χεριού; Ποιός ο συμβολισμός τους και ποια στοιχεία μας δίνει η χειρομαντεία;
«Ο άνθρωπος οφείλει την υπεροχή του στα χέρια του»... Με αυτά τα όμορφα λόγια του αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου Αναξαγόρα, ξεκινούμε το άρθρο μας το οποίο είναι ένας πλήρης οδηγός χειρομαντείας, που θα μας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσουμε, όλα όσα είναι «γραμμένα» στο χέρι μας ότι θα συμβούν στο μέλλον ....

Τι είναι όμως η χειρομαντεία;
Η Χειρομαντεία είναι μία πανάρχαια μαντική τέχνη η οποία και ερμηνεύει τις γραμμές του χεριού και δίνει πληροφορίες για το πεπρωμένο του ανθρώπου!

Η χειρομαντεία στην Αρχαία Ελλάδα
Πριν όμως δούμε αναλυτικά πώς μπορούμε να ερμηνεύουμε το χέρι, ας μάθουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες, για το ρόλο της χειρομαντείας στην Αρχαία Ελλάδα, ώστε να γνωρίζουμε πότε και με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκε από τους προγόνους μας.
  • Η χειρομαντεία, προέρχεται από την Αρχαία Ελληνική λέξη «Χειρ»
  • Ο Αναξαγόρας το 423 π.Χ δίδαξε και εφάρμοσε την χειρομαντεία
  • Ο Ιπποκράτης και ο Γαλήνος γνώριζαν και εφάρμοζαν την χρήση της χειρομαντείας στους ασθενείς.
  • Ο Μέγας Αλέξανδρος δέχθηκε σαν δώρο έναν οδηγό χειρομαντείας ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στον βωμό του θεού Ερμή.
  • Ο Αριστοτέλης, παραδέχθηκε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα νοήματα της χειροματείας.
  • Το 1490 εκδόθηκε το βιβλίο «Η χειρομαντεία του Αριστοτέλη με αριθμούς»
  • Έμαθαν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν τους κώδικες που υπάρχουν πίσω από τις γραμμές των χεριών: ο Παράκελσος, ο Κάρδαμης, ο Αυτοκράτορας Αύγουστος, ο Ναπολέων, ο Μπαλζάκ και ο Ψυχολόγος Καρλ Γιούνγκ
Το αριστερό και δεξί χέρι & η ερμηνεία τους
Στην χειρομαντεία μελετάμε και το δεξί και το αριστερό χέρι μας, λαμβάνοντας διαφορετικές πληροφορίες από το κάθε ένα από αυτά.
Το αριστερό χέρι : Αποκαλείται ως το χέρι της καρδιάς και μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί κατά την γέννησή μας. Με λίγα λόγια από το αριστερό χέρι, μπορούμε να ενημερωθούμε για το «πεπρωμένο» μας, για όλα αυτά που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της ζωής μας.
Το δεξί χέρι: Από το δεξί χέρι μας, μαθαίνουμε ποιοι θα είναι οι εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν τα γεγονότα που επρόκειτο να συμβούν στη ζωή μας. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από αυτό το χέρι, αφορούν την επιρροή που θα έχουν τα άτομα, οι καταστάσεις αλλά και εμείς οι ίδιοι, στα γεγονότα που είναι γραφτό να συμβούν στη ζωή μας.

Οι 3 βασικές γραμμές του χεριού & η ερμηνεία τους
Οι τρεις βασικές γραμμές του χεριού είναι οι ακόλουθες:
Η Γραμμή της ζωής: Ξεκινά από το μέσο του δείχτη και του αντίχειρα και καταλήγει στη βάση του αντίχειρα, περίπου εκεί που είναι ο καρπός μας
Η Γραμμή της Καρδιάς: Ξεκινά περίπου κάτω από τον δείχτη και καταλήγει εκεί που τελειώνει το μικρό μας δάχτυλο.
Η Γραμμή του Νου: Η Γραμμή του Νου ή αλλιώς της Σοφίας, ξεκινά και αυτή από το μέσο του δείχτη (όπως την γραμμή της ζωής), ολοκληρώνεται όμως οριζόντια. Είναι ακριβώς κάτω από την γραμμή της Καρδιάς!

Η Γραμμή της Ζωής
Η Γραμμή της Ζωής μας δίνει χρήσιμα στοιχεία για την ενέργεια και την ζωτικότητά μας, με λίγα λόγια μας ενημερώνει για τα επίπεδα της φυσικής και ψυχολογικής μας κατάστασης. Διαγράφει ποια θα είναι ακριβώς η πορεία μας στη ζωή! Δες λοιπόν την γραμμή της ζωής και πρόσεξε τα χαρακτηριστικά της, στη συνέχεια διάβασε την ερμηνεία τους.
Μακριά και βαθιά γραμμή: Καλή υγεία, ενεργητικότητα, ζωτικότητα, ισορροπία ψυχοσυναισθηματική.
Κοντή και βαθιά γραμμή: Ικανότητα διεξόδου από ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Οι άνθρωποι γύρω σου καταφέρνουν με κάποιο τρόπο να σε ελέγχουν.
Βαθιά γραμμή: Μία ήρεμη ζωή
Αχνή γραμμή: Χαμηλά επίπεδα ενέργειας και έλλειψη περιπέτειας / τόλμης και ρίσκου στη ζωή!
Διακεκομμένη γραμμή: Αγώνες, απώλειες, απρόσμενες αλλαγές ζωή που εμποδίζουν την αρχική σου πορεία. Ξεπερνάς γρήγορα τα προβλήματα της ζωής και ξεκινάς και πάλι από την αρχή!
Δύσκολη παιδική ηλικία...
Αλυσιδωτή γραμμή: Η ζωή σου σε οδηγεί σε πολλές κατευθύνσεις, αυτό σημαίνει ότι θα συμβούν μεγάλες αλλαγές που θα σε κάνουν να ζήσεις διαφορετικές καταστάσεις. Πολλές ευαισθησίες.
Διχαλωτή γραμμή: Δηλαδή ανοίγει σχηματίζοντας μία διχάλα. Φήμη, δόξα, αναγνώριση, πολλά ταξίδια και ξαφνική αλλαγή ζωής!
Διπλή ή τριπλή γραμμή: Αρκετά δίδυμα (ή και τρίδυμα) αδέρφια έχουν διπλή ή και τριπλή γραμμή ζωής. Φανερώνει γερή κράση ή ότι κάποια περίοδο θα έχεις «διπλή» ή και «κρυφή» ζωή!
Απουσία γραμμής ζωής: Δεν χρειάζεται ο νους σου να πηγαίνει στο κακό ... Αν δεν έχεις γραμμή ζωής, ή είναι τόσο αχνή που δεν μπορείς να την διακρίνεις, σημαίνει ότι είσαι ένα αρκετά νευρώδες και αγχωτικό άτομο. Μήπως λοιπόν είναι μία καλή ευκαιρία να ασχοληθείς με δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν;
Γραμμή με Διακλαδώσεις: Αν οι διακλαδώσεις της γραμμής πηγαίνουν προς τα πάνω (κοιτούν τα δάχτυλα) τότε θα έχεις επιτυχία και διάκριση! Αν πηγαίνουν προς τα κάτω, θα αντιμετωπίσεις ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα ή και απώλειες.

Η Γραμμή της Καρδιάς
Η γραμμή της καρδιάς μας δίνει πληροφορίες για την συναισθηματικές μας ανάγκες, για τα αισθήματα που κουβαλάμε μέσα μας, αλλά και για τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Οι σχέσεις , δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο ερωτικές, αφορά όλες τις σχέσεις με τις οποίες συνδεόμαστε συναισθηματικά.
Μακριά γραμμή : Είσαι ένα ζεστό και δοτικό άτομο. Εξιδανικεύεις τις σχέσεις και τους ανθρώπους που αγαπάς. Συναισθηματική εξάρτηση από τους γονείς.
Κοντή γραμμή : Κλείνεσαι στον εαυτό σου, δεν εμπιστεύεσαι εύκολα και δεν ανοίγεις την καρδιά σου στους άλλους. Πολλές φορές συμπεριφέρεσαι εγωιστικά στις σχέσεις σου!
Βαθιά γραμμή : Μόνιμο άγχος για τις σχέσεις σου, ανασφάλειες και συναισθηματικές φοβίες. Αν η γραμμή της καρδιάς είναι βαθιά και εντελώς ίσια, τότε ζηλεύεις αρκετά και θέλεις να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο! Αν εκτός από βαθιά, η γραμμή της καρδιάς σου είναι και εντελώς καθαρή τότε είσαι ένα άτομο που έχεις αρμονικά συναισθήματα, ξέρεις τον εαυτό σου και κερδίζεις την εμπιστοσύνη των γύρω σου!
Ίσια γραμμή καρδιάς: Αν η γραμμή της καρδιάς είναι εντελώς ίσια και κανονικού μεγέθους τότε είσαι ο άνθρωπος που ελέγχεις με τη λογική κάθε συναίσθημά σου και ... δεν αφήνεσαι στις σχέσεις σου! Αν παράλληλα η γραμμή καρδιάς, είναι ίσια και κοντή, τότε έχεις έλλειψη ρομαντισμού και τρυφερότητας.
Κυματώδης γραμμή : Θα κάνεις αρκετές ερωτικές σχέσεις στη ζωή σου, αλλά θα δυσκολευτείς να δεσμευτείς μόνιμα. Κόκκινη ή Σκουρόχρωμη γραμμή : Μεγάλα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και έντονη κυκλοθυμία.
Κόκκινη και ανοιχτόχρωμη γραμμή : Είσαι ένα άτομο παγωμένο συναισθηματικά, αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποια γεγονότα που προέκυψαν στη ζωή σου, απομόνωσες το συναίσθημα.
Αχνή γραμμή : Οι σχέσεις σου δεν είναι το Α και το Ω στη ζωή σου, δείχνεις πολύ συναισθηματική εγκράτεια και λειτουργείς επιφυλακτικά. Σπασμένη γραμμή καρδιάς: Αν κόβεται στη μέση ή έχει κενά η γραμμή καρδιάς, είσαι ο άνθρωπος που διαρκώς αγχώνεσαι για τις σχέσεις και τα συναισθηματικά σου. Η διάθεσή σου αλλάζει γρήγορα. Υπάρχει κάποιο συναισθηματικό τραύμα που σε ταλαιπωρεί.
Αλυσιδωτή γραμμή : Μοιάζει ακριβώς όπως μία αλυσίδα, και σημαίνει ότι συχνά αισθάνεσαι αποτυχία, δυστυχία, απογοήτευση και προδοσία από τις σχέσεις σου!
Διπλή γραμμή : Συνδυάζεις απόλυτα τη λογική με το συναίσθημα
Τριπλή γραμμή καρδιάς: Συνδυάζεις τις σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές σου ανάγκες.
Τοξωτή γραμμή καρδιάς: Αν μοιάζει η γραμμή της καρδιάς σαν ένα καλοσχηματισμένο τόξο, είσαι ένα διαισθητικό άτομο με πολλές ευαισθησίες και πολλή αγάπη για τους ανθρώπους. Εκφράζεις εύκολα τα συναισθήματά σου!
Απουσία γραμμής : Αν δεν έχεις γραμμή καρδιάς σημαίνει ότι λειτουργείς άπονα στις σχέσεις σου και βάζεις πάντα πρώτη τη λογική απογοητεύοντας και πληγώνοντας τους ανθρώπους γύρω σου!
Διακλαδώσεις προς τα πάνω: Αν η γραμμή καρδιάς, έχει διακλαδώσεις που πηγαίνουν προς τα δάχτυλα του χεριού σου, δηλαδή τα παρακλάδια της γραμμής είναι προς τα πάνω, τότε έχεις μεγάλο ενδιαφέρον προς το αντίθετο φύλο, κάνεις καλές σχέσεις και ο έρωτας παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου!
Διακλαδώσεις προς τα κάτω: Στην αντίθετη περίπτωση, αν τα παρακλάδια κοιτούν προς τα κάτω, θα ζήσεις αρκετές συναισθηματικές απογοητεύσεις!

Η Γραμμή του Νου
Η γραμμή του Νού ή αλλιώς η γραμμή της Σοφίας, φανερώνει το πνευματικό μας επίπεδο, την μόρφωση, τις εμπειρίες της ζωής, τα ταξίδια που θα κάνουμε, όλα όσα θα γνωρίσουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας.
Μακριά γραμμή : Εξυπνάδα, καλή μνήμη, δεν αντιδράς υπερβολικά αλλά αντιμετωπίζεις κάθε κατάσταση με σύνεση και λογική. Κοιτάζεις όλες τις πιθανότητες. Μεγάλη γραμμή Νου: Επιτυχία και διάκριση σε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Προσπαθείς να επιβάλεις τις σκέψεις σου.
Ίσια γραμμή : Ρεαλιστική σκέψη, άτομο προσγειωμένο στην πραγματικότητα, χωρίς φαντασία, αλλά με πολλή λογική. Διαθέτεις καλή οργάνωση και δίνεις βάση στην λεπτομέρεια!
Κοντή γραμμή : Πρακτικό μυαλό χωρίς ανταγωνιστικές τάσεις.
Βαθιά γραμμή : Αυτοσυγκέντρωση, καλή μνήμη, δυνατό μυαλό Κυματώδης γραμμή νου: Μάχη ανάμεσα στην λογική καις το συναίσθημα. Δεν πιστεύεις στις δυνάμεις σου, δεν αναγνωρίζεις την αξία σου και δεν έχεις πάντα το θάρρος της γνώμης σου. Δυνατό ένστικτο ...
Αχνή γραμμή νου: Δεν μπορείς εύκολα να συγκεντρώνεσαι, χάνεσαι στις σκέψεις της φαντασίας σου και δεν μπορείς να θέσεις σε εφαρμογή όλα όσα περνούν από το μυαλό σου!
Σπασμένη / Διακεκομμένη γραμμή : Διλήμματα, αναποφασιστικότητα , αδυναμία για πρωτοβουλίες.
Αλυσιδωτή γραμμή : Φοβάσαι να θέσεις στόχους και δεν μπορείς να λειτουργήσεις αυτόνομα. Θέλεις πάντα καθοδήγηση και .... «σπρώξιμο» Απουσία γραμμής νού: Είναι πολύ σπάνιο να μην υπάρχει γραμμή του νου, όμως αν τύχει και συμβεί, σημαίνει τεμπελιά και ότι είσαι ένας άνθρωπος που δεν λειτουργείς προσγειωμένα στην πραγματικότητα.
oroskopos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια