Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκλείψεις Αυγούστου 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο

«Για να κάνεις εχθρούς δεν χρειάζεται να κάνεις πόλεμο. Αρκεί να πεις ανοικτά αυτό που σκέφτεσαι». Martin Luther King
Οι εκλείψεις είναι ένα σετ σεληνιακών φαινομένων.
 Η ηλιακή έκλειψη στην ουσία είναι μια Νέα Σελήνη, με τη διαφορά ότι η σκιά της σελήνης πέφτει πάνω στη γη και κρύβει τον Ήλιο.
Στον αντίποδα σεληνιακή έκλειψη είναι μια Πανσέληνος όπου η σκιά της γης κρύβει τη Σελήνη.
Πολλοί θα λέτε ά, εμένα δεν με «πιάνει» η έκλειψη και αυτό είναι εντελώς λανθασμένη ως άποψη αφού χτυπά ενός οίκου ενώ θα «ενεργοποιεί» όλο και κάποια μεσοδιαστήματα.
Κατά συνέπεια και κατ’ επέκταση αυτά είναι απόψεις είτε λόγω ημιμάθειας, είτε λόγω αμάθειας είτε γιατί κάποιοι έχουν μείνει στον William Lilly& στον Κλαύδιο Πτολεμαίο οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί (στην εποχή τους) αλλά η Αστρολογία (*και στο σύνολο τους οι τέχνες και οι επιστήμες) έχει πάει παρακάτω και έχει εξελιχθεί.
Αυτό που θα πρέπει, επίσης, να προσεχθεί είναι από ποιες περιοχές «περνά» και επηρεάζει η κάθε μια έκλειψη αλλά και σε τι κύκλο SAROS ανήκει.......
Ας μιλήσουμε όμως για τις δυο εκλείψεις του Αυγούστου 2017
Η πρώτη έκλειψη είναι Σεληνιακή (*Πανσέληνος 7/8/2017) και θα λάβει χώρα στην 15η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου και δεν ξέρω αν όπως λέει το τραγούδι «έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία» της Αλεξίου αλλά τα πράγματα είναι αρκετά «ζόρικα» αφού εμπλέκεται ο Άρης (*μάχη, δράση) αλλά και με όψη χιαστί ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας αντίστοιχα.
Θα πρέπει να είμαστε ως κόσμος, ως πλήθος προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση για να έχουμε ένα απότομο «ξύπνημα».
 Αν κάνουμε μια αναγωγή της εμπλοκής με άξονες της κοσμοβιολογίας (*κρίνω, πως δεν πρέπει ακόμα να σας σαλτάρω με τους Υποθετικούς της Σχολής του Αμβούργου) το ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ σηματοδοτεί την αρμονία της ψυχής με το σώμα, το ΗΛΙΟΣ/ΑΡΗΣ είναι ένας άξονας ηρωισμού αλλά και «τσαμπουκάδων» ενώ ο σχηματισμός ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ=ΑΡΗΣ σηματοδοτεί προϋποθέσεις επίτευξης σκοπών.
 Η 15η μοίρα σηματοδοτεί «Ένας μυστήριος αριθμός μιας και το άτομο πολλές φορές γίνεται «θύμα» των ορέξεων του. Ένας άνθρωπος που θα αναζητήσει την καθιέρωση και την αποδοχή πολλές φορές χωρίς συμβατούς και εύκολους τρόπους.»

Η δεύτερη έκλειψη είναι Ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 21/8/2017 στην 28η του Λέοντα με συμμετοχή ενός stellium (*νεφέλωμα κατά το ελληνικότερον) και αυτό βγάζει μια ιδιαίτερη δυναμική.
Πολλοί μιλούν για τους κύκλους SAROS (*και πολύ καλά κάνουν) και η έκλειψη αυτή ανήκει στον κύκλο SAROS 145.
Θα κάνουμε μια ανασκόπηση του εν λόγω κύκλου στον 20ο αιώνα.
 Στις 29 Ιουνίου 1927 είχαμε την πρώτη έκλειψη, τον Ιούλιο του 1945 η δεύτερη, 20/7/63 η Τρίτη, 31/7/1981 η τέταρτη και τέλος η Πέμπτη 11/8/1999.
Η ιστορία το τι έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λίγο-πολύ γνωστή. Αλλά τι «έβγαλε» σε εμάς;;;
  • 3 Ιουνίου 1927 η κυβέρνηση Ζαίμη ψηφίζει το Νέο Σύνταγμα (*τυχαίο πως παίζει πάλι το σενάριο της Συνταγματικής αναθεώρησης;) αλλά μετά από λίγο και συγκεκριμένα στις 17/8 του ιδίου έτους πέφτει’ η κυβέρνηση.
  • Το 1963 έχουμε καταστροφικό σεισμό στα Σκόπια με 1100 νεκρούς, ο Μανώλης Γλέζος τιμάται με το Βραβείο Λένιν ενώ η Ε.Δ.Α καταθέτει μήνυση εναντίον του Γαλλικού Πρακτορείου για τις δηλώσεις Γλέζου περί «μακεδονικού».....
  • Το 1981 γίνεται η έκλειψη και η διέλευση του διελαύνοντος Άρη πάνω από το σημείο της έκλειψης φέρνει τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 18/10 να γίνεται Πρωθυπουργός.
  • Το 1999 είχαμε την λεωφορειοπειρατεία με την άσχημη κατάληξη, τον καύσωνα των 42 βαθμών αλλά και τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας και ας μην ξεχνάμε και το κραχ του Χρηματιστηρίου.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως τον 20 αιώνα «κάνει ποδαρικό» για τον κύκλο SAROS 145 μια έκλειψη στις 17 Ιουνίου 1909. Τότε η κυβέρνηση Δ.Ράλλη μπροστά στον φόβο του πραξικοπήματος ξεκινά ένα μπαράζ μεταθέσεων και αποτάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε το κίνημα στο Γουδί.

Απλά και για σημειολογικούς λόγους: Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός πως τώρα μιλούν για Συνταγματική αναθεώρηση, που βρήκανε οι συνομιλίες Βαρουφάκη-Τσίπρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός φοβότανε ΓΟΥΔΙ και που έχει επανέλθει η «κάψα» κάποιων για επίλυση του «μακεδονικού» (**Σκοπιανού) ζητήματος; Το σίγουρα είναι, όπως είχε πει και ο Einstein, πως ο Θεός δεν παίζει ...ζάρια.
Μερικές ακόμα σημειώσεις για πρόσωπα ή χωρες που μπορεί να τα βρουν σκούρα με τις εκλείψεις...
Ø Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα μπορούσε είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά να βρεθεί σε καθεστώς επιθέσεως και κινήσεις που έχει κατά νου τελικώς να μην του «βγούνε»... Επιπρόσθετα να έχει σφοδρές αντιδράσεις για αλλαγή στο κοινωνικό πλαίσιο και κουλτούρα των Αμερικανών αλλά και είναι μια ένδειξη πως θα επιχειρήσει να δείξει τα «δόντια» του....

Ø Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει το μεσοδιάστημα της Ηλιακής έκλειψης να «χτυπάει» τον Ήλιο του και ενεργοποιεί τους άξονες HA/VU,MA/HA, AS/VU, MO/KR, SA/PO, AS/MA=CU/HA και όλο αυτό ερμηνεύεται ως μια κατάσταση εμπλοκής και πολέμου με «βρώμικα» και «υπόγεια» μέσα. Ίσως αντιληφθεί πως κάποιες συνεργασίες είναι επιζήμιες. Επίδειξη όπλων αλλά και αποκάλυψη ενός «υπέρ-όπλου» ή μια ελίτ ομάδας.

Ø Ιδιαιτέρα προσβάλλεται ο χάρτης του Schauble γεγονός που συνιστά μια επικίνδυνη περίοδο για την υγεία και την φήμη του.

Ø Μια ιδιαίτερα προβληματική περίοδο δείχνει πως πρόκειται να περάσει η Ιταλία αφού ίσως έχουμε προβλήματα με την διακυβέρνηση της χώρας αλλά και προβλήματα από βρώμικα και σκοτεινά τραπεζικά και οικονομικά παιχνίδια. Ίσως ενταθούν οι φωνές για ...εκλογές...

Ø Η Γαλλία φαίνεται πως πλέον «αποδομεί» τον, κατά «Θείο- Ιάκωβο», «Μότσαρτ» των οικονομικών και νυν πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν. Η Σεληνιακή έκλειψη χτυπά τον Ουρανό (*του 8ου οίκου) που είναι στον 2ο οίκο και ίσως η φορολογία αλλά οικονομικά μέτρα για «εξυγίανση» τελικά να πληγώσουν τους Γάλλους.....

Ø Η Τουρκία αναζητά να ζήσει το δικό της «όνειρο» θερινής νυχτός αφού έχει αρκετά καλά μεσοδιαστήματα που δείχνει πως θα παιχτεί ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι» εντυπώσεων άνευ προηγουμένου. Στον χάρτη του Ερντογάν φαίνεται πως παίζει όμως τα «ρέστα» του. Το μεσοδιάστημα της έκλειψης χτυπά τον προοδευμένο άξονα MC/SA και δείχνει πως οι διαδοχικές αποτυχίες τον εξαντλούν σωματικά, Ενώ κινδυνεύει από φωτιές και εγκαύματα....
Ø Τέλος για τους θιασώτες του χάρτη του 1830 έχουμε την Σεληνιακή έκλειψη να είναι «συστημένη» επάνω στον γενέθλιο Κρόνο αλλά και στον Ήλιο πυροδοτώντας τον άξονα SO/SA (*κόπωση, μη εξέλιξη). Παράλληλα η ηλιακή έκλειψη χτυπά τον KRONOS (*εξουσία) & τον Ερμή (*αποφάσεις) και τα μεσοδιαστήματα που ενεργοποιούνται και εμπλέκονται μιλούν για ρυθμίσεις, ξαφνικά γεγονότα εντός της κυβέρνησης αλλά και έντασης πλησίον εορταστικών εκδηλώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να βλέπει «χαρούμενα» πρόσωπα και να παρουσιάζει τρομερά επιτεύγματα αλλά θα πρέπει να θυμάται πως με ενεργοποιημένους τους άξονες AS/HA, HA/KR,MC/JU, WI/AD,SA/UR ΔΕΝ θα μπορέσει να στηρίξει τις υποσχέσεις ούτε να πιάσει κάποιους στόχους και αυτό του δημιουργεί τα πλείστα όσα προβλήματα που θα αρχίζουν να φαίνονται μετά από τις 14/9
Συγγραφέας : Karl-Heinz Ottinger

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια