Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

MUFFINS με κινόα, σπανάκι, αβγά & λιαστές ντομάτες

.
ΥΛΙΚΑ
Για 16-18 κεκάκια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. σπανάκι
3 αυγά
120 ML γάλα
50 γρ. βούτυρο LURPAK (λιωμένο)
100 γρ. κινόα βρασμένη
140 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ σκληρό τυρί
1 Κ.Σ. βούτυρο LURPAK
Ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε το σπανάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
Εκτός μίξερ, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, την βρασμένη κινόα, το σωταρισμένο σπανάκι, το τριμμένο σκληρό τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε τα αντικολλητικά φορμάκια για muffins, μοιράζουμε τη γέμιση και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Όταν τα muffins είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια