Αρακάς φούρνου με λιαστή ντομάτα, φινόκιο, havarti

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρακά  ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
2 φινόκιο
150 ml. ζωμό λαχανικών
120 γρ. λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βουύτυρο LURPAK
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
200γρ. τυρί  ARLA HAVARTI
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τον αρακά, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά.
Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το havarti σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

Related Posts