Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανακάλυψε την HΠΕΙΡΟ


..με τις απειράριθμες φυσικές ομορφιές και τους κρυμμένους θυσαυρούς της. Ακόμη κι εμείς που μένουμε εδω, δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει όλα της τα μυστικά και ταξιδεύουμε ακόμη.
Λένε πως σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός.
Αλλά μιας και μιλάμε για προορισμούς, η Ήπειρος είναι ένας απο αυτούς που δίνουν στο ταξίδι μια πολύ όμορφη γεύση.
Γιατι συνδυάζει με τον πιο αρμονικό τρόπο το μεγαλείο της φύσης με την ανθρώπινη δημιουργία, την μακραίωνη ιστορία με τους σύγχρονους τρόπους ζωής.
Απο τα βουνά της Πίνδου, μέχρι τις παραλίες του Ιονίου, το σκηνικό εναλλάσσεται προσδίδοντας στην περιοχή μια σπάνια ομορφιά. Στο κέντρο βρίσκουμε τα όμορφα Ιωάννινα. Μία πόλη που σφύζει από ζωή χωρίς να κουράζει, μιά πόλη που μαγεύει με την ομορφιά και τη ζεστή της ατμόσφαιρα.
Σε απόσταση αναπνοής απο την πρωτεύουσα της Ηπείρου, συναντάμε εξαιρετικούς χειμερινους προορισμους όπως τα πασίγνωστα Ζαγόρια, πνιγμένα στα πεύκα και έλατα με αφθονα ποτάμια και πέτρινα γεφύρια.
Το Μέτσοβο με τα γραφικά καλντερίμια, τις πρωτότυπες τρεχούμενες βρύσες, τα αγνά ήθη και έθιμα.
Την Κόνιτσα, ένα τόπο ιδανικό για όσους ζητούν στιγμές χαλάρωσης αλλά και περιπέτειας αλλά και τα Τζουμέρκα με τα κρυστάλλινα νερά του Άραχθου ποταμού.
Απο την άλλη πλευρά συναντάμε τις πόλεις που βρέχονται απο τα νερά του Ιονίου .
Την Πάργα, μια πανέμορφη κωμόπολη, απλωμένη κάτω απο τη σκιά του μεσαιωνικού φρουρίου της, την Πρέβεζα με τις πολλές παραλίες και τον θρυλικό ποταμό Αχέροντα και τα Σύβοτα, έναν παραθαλάσσιο παράδεισο με παραλίες πεντακάθαρες που βρίσκονται κρυμμένες ανάμεσα από τα δαιδαλώδη μικρά ακρωτήρια και νησάκια.
Με την δυνατότητα για αποδράσεις όλο το χρόνο σε μέρη με σπάνιο φυσικό κάλλος η Ήπειρος είναι τόπος ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης, της παράδοσης, της ομορφιάς..
Καλή απόλαυση

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια