Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κεράσια 🍒🍒🍒

Κάποιες παλιές ελληνικές ποικιλίες έχουν διασωθεί, ωστόσο στις περισσότερες καλλιέργειες βρίσκουμε νεότερες, ξένες ποικιλίες κερασιών, με καρπό ανθεκτικότερο στις περιβαλλοντικές συνθήκες:
* Τραγανά Εδέσσης ή Ρουπκόβου ή Βοδενών:
Κυκλοφορούν από τις αρχές Ιουνίου.
'Εχουν μεγάλο, σφαιρικό, βαθυκόκκινο, τραγανό και γλυκό καρπό, ευαίσθητο στο σχίσιμο από τη βροχή.
Τα Πικαρό Βαν τους μοιάζουν πολύ και έχουν λιγότερο ευαίσθητη σάρκα.
Στη λαϊκή πιθανόν να τα βρείτε κι αυτά ως Βοδενών.
http://t1.ftcdn.net/jpg/00/05/14/92/400_F_5149274_dCprbSf71b0S8E8pZdU7VfaeQbAeqyHJ.jpg 
* Μπουρλάι:
Τα βρίσκουμε από μέσα Μαΐου.
Ο καρπός τους είναι μεγάλος, κόκκινος και ημιτραγανός.
http://4.bp.blogspot.com/_orZtZMfkcDI/SR_UmTvt3YI/AAAAAAAABrM/s4C0a3N54vY/s400/pictures-of-gymnastics-on-cherry.jpg 
* Φράουλα Βόλου:
Ωριμάζουν λίγο αργότερα, στα μέσα Ιουνίου.
Ο καρπός τους είναι μεγάλου μεγέθους, λευκοκίτρινος, με ρόδινο επίχρισμα και σάρκα
λευκή.
Η σάρκα τους είναι μέτρια τραγανή.
* Πετροκέρασα:
Ωριμάζουν και αυτά αργότερα, στα μέσα Ιουνίου.
Ο καρπός τους είναι πιο έντονα κίτρινος απ ό τι η Φράουλα Βόλου.
Η σάρκα τους είναι λευκή και γλυκιά.
* Πικαρόν Ναπολεόν:
Θα τα βρούμε στην αγορά από τις αρχές Ιουνίου.
Ο καρπός τους είναι ξανθοκόκκινος, τραγανός και γλυκός.
Γαστρονόμος

Χυμός κεράσι κατά της αϋπνίας

Τα κεράσια απαραίτητα στους μαθητές για τις εξετάσεις

Κεράσια: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια