Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εξετάσεις πριν από το ταξίδι

Ετοιμάζεστε για διακοπές και το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι μια επίσκεψη στον γιατρό σας.
Και όμως,, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για τέσσερις σημαντικούς λόγους, όπως μας εξηγεί η ιατρός - ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη:

* Για τη συνταγογράφηση ορισμένων απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων που πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης μαζί του.

* Για τη πραγματοποίηση των ενδεικνυόμενων εμβολιασμών. Το πρόγραμμα εμβολιασμών καθορίζεται από τον τόπο προορισμού, την εποχή που πραγματοποιείται το ταξίδι, την ηλικία του ταξιδιώτη και το είδος των χρόνων νοσημάτων από τα οποία ενδεχομένως πάσχει. Για παράδειγμα, άτομα που θα ταξιδέψουν στους Τροπικούς και πάσχουν από διαβήτη πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη ανεξαρτήτως εποχής.

* Για την αξιολόγηση της ικανότητας του οργανισμού να ταξιδέψει ή να συμμετάσχει σε δραστηριότητες όπως ορειβασία ή καταδύσεις, καθώς και των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, επειδή η πίεση στο θάλαμο επιβατών των περισσοτέρων εμπορικών αεροσκαφών είναι συνήθως ρυθμισμένη σε υψόμετρο 2.500, ορισμένα άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ενδέχεται να χρειαστούν συμπληρωματική αγωγή ή οξυγόνο.

* Για την εκτίμηση της αναγκαιότητας του ταξιδιώτη να έχει μαζί του κάποιες βασικές εργαστηριακές εξετάσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες κατηγορίες καρδιοπαθών πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως ένα πρόσφατο καρδιογράφημα.
"εν τάξει"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια