Οι γυναίκες πλήττουν ευκολότερα στο γάμο

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, να είναι δηλαδή οι άνδρες αυτοί που πρώτοι «πνίγονται» σε ένα γάμο, μια νέα καναδική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παντρεμένες γυναίκες βαριούνται ευκολότερα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια και συγγραφέα Μπέβερλι Φερ του πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό ψυχολογίας για τις προσωπικές σχέσεις «Personal Relationships» μελέτησαν τις περιπτώσεις δεκάδων ζευγαριών, παντρεμένων και μη.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες που έχουν σχέση αλλά δεν έχουν παντρευτεί, είναι πιο πιθανό να βαρεθούν, σε σχέση με τη σύντροφό τους, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει γάμος.
Η έλλειψη διασκέδασης και χαράς, η έλλειψη διαλόγου και η έλλειψη ρομαντισμού είναι οι κυριότερες αιτίες που κάνουν μια παντρεμένη γυναίκα να βαριέται περισσότερο σε σχέση με τον σύζυγό της, μετά από κάποια χρόνια γάμου.
Αλλα τυπικά παράπονα μιας παντρεμένης περιλαμβάνουν την απουσία πλέον του ερωτικού «φτερουγίσματος», την μονοτονία στη σχέση και το αίσθημα ότι η γυναίκα βρίσκεται στη «σκιά» του άνδρα της.

Related Posts