Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World doll day - Παγκόσμια ημέρα κούκλας

Γιορτάζεται το δεύτερο Σαββάτου του Ιουνίου.
Η Παγκόσμια Ημέρα για τις κούκλες ιδρύθηκε στις 14 Ιουνίου 1986 από μια όμορφη κυρία την Mildred Seeley, για να γιορτάσει όχι μόνο τις κούκλες αλλά και τη φροντίδα, την αγάπη για την αγάπη και τους ανθρώπους που την προσφέρουν γενικά. Αυτή η ημέρα συμβολίζεται από το λογότυπο του Boots Tyner που απεικονίζει ένα παιδί που κρατά μια κούκλα, ως σύμβολο της σημασίας των κούκλων στην πρώιμη παιδική ηλικία τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια.

Η μέρα παραδοσιακά γιορτάζεται δίνοντας μια κούκλα σε κάποιον, σε οποιονδήποτε, σε παιδί ή σε ενήλικα.
Οι κούκλες είναι πολύ φθηνότερες και πιο προσιτές τώρα από ότι ήταν παλιά, και τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται πολύ αν είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη ή πλαστικό, αρκεί να έχουν μακριά μαλλιά. Ακόμα, είναι ωραίο να θυμάστε τουλάχιστον τις κούκλες και τα παιχνίδια που μπορεί να είχατε σε όλη σας τη ζωή, τους ανθρώπους που σας τα έδωσαν και το μήνυμα που μεταβίβασαν.

Οι νεότερες γενιές μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να φροντίσουν μια μίνι έκδοση του εαυτού τους και τα μικρά κορίτσια σήμερα είναι περισσότερο απασχολούμενα με άλλες πτυχές της ζωής, όπως τα μανικιούρ και η μόδα. Ευτυχώς, τα παιδιά δεν σταματούν να παίζουν με τις κούκλες και έτσι η παράδοση να δίνεις μια κούκλα θα μπορούσε να συνεχίσει για τις επόμενες γενιές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια