Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό που πραγματοποιείται στο Muju της Κορέας ξεκινάει σήμερα 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πολυπληθέστερο πρωτάθλημα στην ιστορία του αθλήματος καθώς θα συμμετάσχουν 971 αθλητές από 183 χώρες.
Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υποστηρίξουν 796 υπάλληλοι και 100 διεθνείς διαιτητές.
Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν όλα τα χρυσά μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, και ειδικότερα από το σύνολο των 24 μεταλλίων του Ρίο, τα 21 θα εμφανιστούν στο Muju.
Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Taekwondo, που διεξάγονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo, πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια από το 1973. Έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι το πιο διάσημο γεγονός για όσους ασκούν το άθλημα - στην πραγματικότητα, οι επτά ημέρες των κλωτσιών και των γροθιών Χαρακτηρίζουν περισσότερους αθλητές από μεγαλύτερο αριθμό εθνών από ό, τι το τετραήμερο ολυμπιακό γεγονός. Πολλοί ταλαντούχοι αθλητές και αθλητές θα κάνουν ονόματα για τον εαυτό τους στα πρωταθλήματα φέτος και οι καριέρες τους θα παρακολουθούνται προσεκτικά από τους λάτρεις της Taekwondo καθώς προσεγγίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020.
Αν και το Taekwondo είναι ένα έντονα φυσικό άθλημα, οι φιλοσοφικές του ρίζες επικεντρώνονται γύρω από την οικοδόμηση μιας πιο ειρηνικής κοινωνίας. Καλλιεργώντας ένα θεμέλιο σεβασμού, ταπεινότητας και ελέγχου στον άνθρωπο, οι επαγγελματίες του Taekwondo επιδιώκουν να εμπνεύσουν αυτή την αίσθηση ευθύνης και πνευματικότητας σε άλλους μέσα από τις δράσεις και τις διδασκαλίες τους.

Related Posts