Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάτησε το κουμπί ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προκαλώντας την οργή του Τραμπ.
Το πάτησε τελικά το «κουμπί» ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας  Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτοξεύοντας βαλλιστικό πύραυλο από το πεδίο δοκιμών κοντά στην Κουσόνγκ
, χωρίς πυρηνική κεφαλή (ευτυχώς).  Η κίνησή του όμως προκάλεσε την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάλεσε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν  να αντιδράσει.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  ανέφερε συγκεκριμένα ότι «δεν μπορεί να φανταστεί πως η Ρωσία είναι ευχαριστημένη με την τελευταία πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, καθώς ο πύραυλος έπεσε πιο κοντά στη Ρωσία απ' ό,τι στην Ιαπωνία
Η Ρωσία και η Κίνα «ανησυχούν για την κλιμάκωση των εντάσεων» στην κορεατική χερσόνησο μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανακοινώθηκε  από το Κρεμλίνο, λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ είχε καλέσει τον Πούτιν να πάρει θέση.
Όπως  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,  ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πουτιν και ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ «συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο» στη διάρκεια συνάντησής τους στο Πεκίνο και «τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των εντάσεων.
Η εκτόξευση έγινε αντιληπτή στις 10:30 ώρα Χαβάης στις ΗΠΑ, ενώ ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Ο αμερικανικός στρατός προσπαθεί να εξακριβώσει τον ακριβή τύπο του πυραύλου  επισημαίνοντας  πάντως  ότι  «η πτήση δεν συνάδει με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο».
Ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του νέου προέδρου Μουν Τζε-ιν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον τύπο του πυραύλου.
 Η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε δύο πυρηνικές δοκιμές και πάνω από δώδεκα δοκιμές πυραύλων από την αρχή του 2016΄.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια