Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έρευνα: Φυτέψτε το κινητό σας! !!

To πρώτο "Κινητό - Λουλούδι" στο Πανεπιστήμιο Warwick
Το πρώτο οικολογικό βιοδιασπώμενο κινητό τηλέφωνο, το οποίο, μόλις φυτευτεί στο χώμα, μετατρέπεται σε …λουλούδι, είναι πλέον γεγονός!
Όχι, δεν αναφερόμαστε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά στη νέα επαναστατική εφεύρεση Βρετανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Warwick, στην κεντρική Αγγλία.
Πρόκειται για μια συσκευή "100% οικολογική", όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, με ενσωματωμένο σπόρο.
Το κινητό φτιάχνεται από βιοδιασπώμενα πολυμερή, που μετατρέπονται σε σκόνη, αν "φυτευτούν" στο έδαφος.
Οι επιστήμονες τοποθέτησαν σπόρους λουλουδιών (ηλιοτρόπια) στη συσκευή οι οποίοι φύτρωσαν μετά το "φύτεμα" του κινητού στο έδαφος.
Έσπευσαν μάλιστα να καθησυχάσουν τους ανήσυχους υποψήφιους χρήστες βεβαιώνοντας ότι οι σπόροι δεν φυτρώνουν πριν την ώρα τους!
Οι σπόροι τοποθετούνται σε ένα διαφανές παραθυράκι και αρχίζουν να φυτρώνουν αφού το κάλυμμα του κινητού έχει φυτευτεί και έχει μετατραπεί σε σκόνη.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα δώσει λύση στο θέμα της ανακύκλωσης των κινητών, που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια από την εξάπλωση της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.
"Τα κινητά ανήκουν στα ηλεκτρονικά είδη, που ανανεώνονται με τον πλέον γρήγορο ρυθμό.
Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και των προτιμήσεων προτρέπει τους καταναλωτές να αλλάζουν τα τηλέφωνά τους και να μη χρησιμοποιούν πια τα παλιά μοντέλα", εξηγούν οι Βρετανοί εφευρέτες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια