Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συσκευή δίνει μιλιά σε όσους έχουν χάσει τη φωνή τους

Από τις διάφορες "έξυπνες" συσκευές που δημιουργούν κατά καιρούς οι ερευνητές, αυτή είναι ίσως η εξυπνότερη!
Μία φορητή συσκευή προσώπου που αναγνωρίζει τις μυικές συσπάσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας και ορθώνει τεχνητά τις λέξεις που τους αντιστοιχούν, δίνοντας μιλιά σε ανθρώπους που έχουν χάσει τη φωνή τους!
Με άλλα λόγια, οι χρήστες, συνήθως άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε αφαίρεση λάρυγγα εξαιτίας καρκίνου, άλλης ασθένειας ή τραυματισμού, θα φορούν τη "μαγική" συσκευή και θα ακούν τις λέξεις που δεν μπορούν να παράγουν οι ίδιοι με τις φωνητικές τους χορδές.
Η συσκευή βασίζεται σε μικροσκοπικούς μαγνήτες που τοποθετούνται μέσα στη στοματική κοιλότητα και τη γλώσσα, δημιουργώντας ένα μαγνητικό πεδίο.
Στη συνέχεια, αισθητήρες που βρίσκονται στο εξωτερικό της συσκευής εντοπίζουν τις μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο κατά την κίνηση και την ερμηνεύουν με τις αντίστοιχες λέξεις.
Προς το παρόν, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει μόνο 50 λέξεις.
Οι δημιουργοί του, από τα πανεπιστήμια Σέφιλντ, Χολ και Ιμπέριαλ Κόλετζ, πιστεύουν ότι όλες οι δυνατότητες βρίσκονται μπροστά τους. Φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μαγνήτες που θα είναι εμφυτεύσιμοι στο στόμα, αλλά και μικρότερους αισθητήρες, στο μέγεθος μίας συσκευής bluetooth, ώστε η εφεύρεσή τους να καταστεί πιο εύχρηστη και βολική για τους ασθενείς.
δημοκρατία

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια