Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι συμβαίνει με το τραύλισμα;

Το Όσκαρ και οι διθυραμβικές κριτικές για την ταινία "Ο λόγος του Βασιλιά" έφεραν στο προσκήνιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμος.
Αμερικανοί ερευνητές, μάλιστα, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι το τραύλισμα δεν οφείλεται μόνο σε ψυχολογικούς ή νευρολογικούς, αλλά και σε γενετικούς παράγοντες.
Χωρίς να πιστεύουν ότι κάθε παρόμοια περίπτωση οφείλεται στα γονίδια, επισημαίνουν ότι οι μισοί άνθρωποι που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα έχουν οικογενειακό ιστορικό της συγκεκριμένης διαταραχής.
Το τραύλισμα εμφανίζεται κάποια στιγμή στην ηλικία μεταξύ 2 και 5 χρόνων, κυρίως σε αγόρια, αλλά στο 70% - 80% των περιπτώσεων εξαφανίζεται μόνο του ύστερα από λίγα χρόνια.
Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά οι λογοθεραπευτές βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, μαθαίνοντας πώς ρυθμίζεται η αναπνοή, πώς αλλάζει ο ρυθμός της ομιλίας, πώς μετριάζεται το άγχος.
Βέβαια, όπως έδειξε και η ταινία, πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου.
klife

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια