Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μωρά «βουτηγμένα» στο αλκοολ!

Απίστευτο και όμως αληθινό..
Ένα τρίχρονο παιδί στη Βρετανία υποβλήθηκε σε θεραπεία για αλκοολισμό σε βρετανικό νοσοκομείο αφού ήταν εθισμένο στα αλκοολούχα ποτά.
Οι ειδικοί εκφράζουν το φόβο πως το παιδί, στο οποίο χορηγείτο τακτικά αλκοόλ για περισσότερους από έξι μήνες, ενδεχομένως να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.
Το παιδί αυτό, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι ένας από τους νέους ηλικίας κάτω των 13 ετών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για αλκοολισμό από το εθνικό σύστημα δημόσιας υγείας (NHS).
Συνολικά τα παιδιά που έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοολ άγγιζαν τα εβδομήντα και ήταν ηλικίας από 13 ως 16 ετων ενώ η ίδια πηγή αναφέρει πως 106 έφηβοι της ίδιας ηλικίας χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία για αλκοολισμό.
Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, οι Βρετανοί είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές οινοπνευματωδών στην ΕΕ.
Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε σε δείγμα 27.000 πολιτών από τις 27 χώρες της ΕΕ, είχε αποκαλύψει ότι 43% λένε πως καταναλώνουν ένα ή δύο οινοπνευματώδη ποτά την ημέρα, 24% από 3 ως 4 ποτά, 12% από 5 ως 6 ποτά, 6% από 7 ως 9 ποτά και 6% παραδέχονται ότι πίνουν 10 ποτά ή περισσότερο.
Σύμφωνα μ' αυτή την έρευνα της ΕΕ, κατάχρηση οινοπνευματωδών υπάρχει όταν πίνει κανείς 5 ποτήρια τουλάχιστον σε μία μόνο έξοδο, κάτι που κάνει το βράδυ το 24% των Βρετανών, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια