Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι και ελιές

.
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.
Υπέροχο κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι και ελιές στη κατσαρόλα.
Πασπαλίστε το με λίγη τριμμένη φέτα και απολαύστε το! 
Υλικά συνταγής
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου (μόνο το επάνω μέρος) με το κόκκαλο και την πέτσα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες [*]
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών (χωρίς το κουκούτσι) κομμένες στα 3 ή 4
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1/4 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του
Εκτέλεση συνταγής
Σκουπίζετε τα κομμάτια κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα (ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι). Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, αρχίζοντας με τη πέτσα προς τα κάτω, για 5-7 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1 λ περίπου, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα. Ρίχνετε τις φρέσκες ντομάτες, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη λίγο λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τις ελιές και το ζωμό κοτόπουλου και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και ανεβάζετε τη θερμοκρασία σε υψηλή μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια, τη χαμηλώνετε στο χαμηλό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λ περίπου.
Ξεσκεπάζετε το καπάκι της κατσαρόλας, ανακατεύετε, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν χρειαστεί συμπληρώνετε, το αφήνετε για 1-2 λ περίπου και μετά το αφαιρείτε από τη φωτιά. Το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και προαιρετικά με θρυμματισμένο τυρί φέτα και σερβίρετε.

[*] Αν δεν έχετε φρέσκες ώριμες ντομάτες αντικαταστήστε τες με 1/3 κουτί ντοματάκια κονκασέ επιπλέον.
Σημείωση: Σε περίπτωση που σε 30 λ μαγειρέματος δεν έχει ψηθεί το κοτόπουλο ή το κριθαράκι προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει επιπλέον ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια