Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Autism Awareness Day / Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Autism Awareness Day
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό εορτάζεται στις 2 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση γι αυτήν τη διαταραχή.
Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη νευροβιολογική διαταραχή, που συνήθως διαρκεί για το σύνολο της ζωής ενός ανθρώπου και "πλήττει" περισσότερο τα αγόρια, καθώς αυτά έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν απ ο τι τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γονείς θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα ιατρική εξέταση και βοήθεια σε περίπτωση που το παιδί τους εμφανίσει, μεταξύ άλλων, έλλειψη έλλειψη έντονου χαμόγελου ή άλλων εγκάρδιων εκφράσεων χαράς από την ηλικία των έξι(6) μηνών και μετά, έλλειψη βρεφικής ομιλίας έως δώδεκα (12) μηνών, αδυναμία σχηματισμού λέξεων έως δέκα έξι (16) μηνών κ.α.
Autism Awareness Day
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες σε διάφορους εξειδικευμένους φορείς και οργανώσεις, όπως είναι, π.χ.., η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων τηλ: 210-32.16.550 και η οργάνωση Αυτισμός - Ασπεργκερ Ελλάς τηλ: 210-67.28.181.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια