Εργαστήρια Παιχνιδιού "Με τη Βοήθεια της Τέχνης"

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο της Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - Very Special Arts Hellas θα πραγματοποιηθούν
Εργαστήρια Παιχνιδιού «Με τη βοήθεια της Τέχνης»
* 6 αυτοτελή εργαστήρια (Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος)
* Για παιδιά 5 - 10 ετών όλων των δυνατοτήτων
* Σε κάθε εργαστήριο θα συμμετέχουν μέχρι και 12 παιδιά
* Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσα εργαστήρια επιθυμεί
* Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ
Το παιχνίδι – και κυρίως το ομαδικό - αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης νέων ερεθισμάτων, γνώσεων και ώθησης της φαντασίας!
Στα Εργαστήρια Παιχνιδιού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική, την κίνηση, το θεατρικό παιχνίδι, τη ζωγραφική, καθώς επίσης αφήνονται στα παιχνίδια που αναδύονται από τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό και τη φαντασία τους. Παίζουμε με αρχές την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη, την αποδοχή.
Σκοπός των εργαστηρίων είναι η δημιουργία νέων εμπειριών και η άντληση ευχαρίστησης. Λειτουργώντας ομαδικά, το κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι ενθαρρύνεται και στηρίζεται στην έμφυτη ικανότητά του να εκφράζει τις επιθυμίες του, να αποσαφηνίζει τα συναισθήματά του και να ορίζει τον εαυτό του. Το παιχνίδι ενισχύει την ελεύθερη έκφραση, την ένταξη στην ομάδα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συνέπεια σε κανόνες.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων: Έλενα Ιωάννου - Παιδαγωγός, ψυχολόγος, μουσικός
Εθελοντική συμμετοχή: Δήμητρα Τέντα
Χώρος διεξαγωγής: Δάφνης 8, Ζωγράφου 15772
Ημέρα και ώρα: Παρασκευή 17:00 - 18:30
Ημερομηνίες: 17 και 31 Μαρτίου - 7 Απριλίου - 5, 12 και 26 Μαΐου
Πληροφορίες & Κράτηση θέσεων: Τηλ 210 7710847
Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία και η δήλωση συμμετοχής με τον φορέα διεξαγωγής τουλάχιστον 3 ημέρες πριν το κάθε εργαστήριο. Υπάρχει δυνατότητα δήλωσης για το σύνολο ή για μέρος των εργαστηρίων προκαταβολικά.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος!
Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται από το 1990 στον χώρο της τέχνης και της αναπηρίας.

Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Very Special Arts Hellas
Δάφνης 8, Ζωγράφου 157 72
Τηλ. & Φαξ 210 7710847
Email: info@vsahellas.gr
 www.vsahellas.gr
 https://www.facebook.com/vsahellas/


Related Posts