Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα Τεχνική Δισκοπλαστικής

ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΣΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (discogel)
1)Τι είναι η νέα τεχνική δισκοπλαστικής (discogel), διατρηματική δισκοπλαστική; Είναι μία νέα τεχνική δισκοπλαστικής (discogel), που έχει δημιουργηθεί κι εφαρμόζεται από την ομάδα μας η οποία διενεργείται διά του τρήματος (οπής) του αντίστοιχου επιπέδου της σπονδυλικής στήλης όπου βρίσκεται η μεγάλη κήλη κι επιτρέπει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, δηλαδή ακόμα και σε κήλες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κλασική τεχνική της δισκοπλαστικής (discogel). Είναι τεχνική δανεισμένη από την εμπειρία της ενδοσκοπικής χειρουργικής, που διαθέτει η ομάδα μας, και για την ακρίβεια είναι η ακριβής τοπόθετηση της βελόνας συνδυάζοντας και τροποποιώντας τεχνικές μεγάλων κλινικών (στις οποίες έχω εκπαιδευτεί: Aμερικής - Dr Yeung – Αριζόνα, Ευρώπης - Dr Roueten - Ηerne Γερμανίας, Ασίας - Dr. Gung-choi Wooridool – Σεούλ) σε συνεργασία με τον καθηγητή Χατζηπαύλου. Με αυτήν την τεχνική, την διατρηματική δισκοπλαστική δηλαδή, γίνεται προσέγγιση (εκτός από τον πηκτοειδή πυρήνα του δίσκου) και στο σπασμένο τμήμα του δίσκου, δηλαδή την κήλη ρίχνοντας φάρμακο και στο σημείο της βλάβης ακριβώς.

2) Τι σημαίνει hernia hunting; Hernia hunting, δηλαδή το κυνήγι της κήλης, είναι ένα όνομα που έχει δοθεί από τον καθηγητή Χατζηπαύλου και εξ ημών και χαρακτηρίζει ακριβώς ό,τι εννοεί. Γίνεται δηλαδή μία ακριβής προσέγγιση της κήλης με την βελόνα, ώστε να τοποθετηθεί το φάρμακο εντός αυτής.

3) Τι απαιτεί αυτή η τεχνική; Είναι μία εξειδικευμένη τεχνική που απαιτεί κατ' αρχάς εμπειρία από τον χειρουργό σε μικροεπεμβατικές τεχνικές και ιδιαίτερα γνώση ενδοσκοπικής χειρουργικής, άριστη γνώση τοπογραφικής ανατομικής και στερεοταξίας της σπονδυλικής στήλης, εμπειρία στον χώρο της δισκοπλαστικής (discogel) και ασφαλώς εξειδικευμένο και κατάλληλο εξοπλισμό.

4) Ποιο είναι το μεγάλο κέρδος για τον τομέα της δισκοπλαστικής (discogel) από τη νέα αυτή τεχνική; Το μεγάλο κέρδος είναι η αύξηση των ενδείξεων της δισκοπλαστικής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των περιστατικών που θεραπεύονται με αυτήν. Δηλαδή περιπτώσεις ισχιαλγίας, μηραλγίας, οσφυοϊσχιαλγίας και οσφυαλγίας.
Μαγνητική τομογραφία ασθενούς,προεγχειρητική και μετεγχειρητική, ο οποίος υποβλήθηκε σε διατρηματική δισκοπλαστική
ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 1
ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 2
ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 3
ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 4
Ενδεικτικές θέσεις τοποθέτησης βελόνας σε περιστατικά ενδοτρηματικής δισκοπλαστικής
nikolaosbenardos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια