Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προσοχή από επικίνδυνα​...λαχανικ​ά

Τα λαχανικά αποτελούν μια δροσερή και ωφέλιμη για την υγεία και το δέρμα μας απόλαυση που οφείλουμε να έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Η ασφαλής χρήση και επεξεργασία των λαχανικών, ωστόσο, μπορεί να μας προστατέψει από ανεπιθύμητους κινδύνους που εγκυμονούν.
Πώς;
Ακολουθώντας απλούς και βασικούς κανόνες.
  • Στο σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή.
Δώστε μεγάλη έμφαση στον τρόπο που επιλέγετε τα λαχανικά.
Αποφεύγουμε τα:
* Χτυπημένα. Τα χτυπήματα είναι οι "πόρτες" από όπου εισέρχονται οι μικροοργανισμοί.
* Αλλοιωμένα χρώματα και υφές, μπορεί ήδη να έχουν προσβληθεί ή να είναι τα σημεία που θα εισέλθουν πιο εύκολα οι μικροοργανισμοί.
  • Στο σπίτι.
Θέλετε να φτιάξετε μια δροσερή και απολαυστική σαλάτα. Θυμηθείτε:
* Κανόνας 1ος:
Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και όχι με σαπούνι. Αντίθετα από ότι πιστεύεται, τα απορρυπαντικά δεν μας προφυλάσσουν από τους μικροοργανισμούς.
* Κανόνας 2ος:
Το καλό πλύσιμο και το τρίψιμο με το χέρι ή με μαλακή βούρτσα θεωρείται πιο αποτελεσματικό.
* Κανόνας 3ος:
Το βύθισμα των λαχανικών σε λεκάνη με νερό, επίσης, δεν τα προστατεύει από τα μικρόβια, απλά τα εξαπλώνει και τα μεταφέρει παντού στην "πισίνα" νερού.
  • Στο ψυγείο.
Προτού τοποθετήσετε τα λαχανικά στο ψυγείο, απομακρύνουμε χώματα και κοπριές, ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση των μικροβίων στα τρόφιμα που βρίσκονται στο ψυγείο.
Αποθηκεύουμε τα λαχανικά σε διαφορετικό ράφι από τα νωπά τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά και κρέατα, εφόσον αυτά αποτελούν εστίες παθογόνων μικροοργανισμών.
  • Στο....εστιατόριο.
Σαλμονέλα, εντεροβακτήριο E.coli, λιστερία είναι μερικά από τα εντεροβακτήρια που μπορεί να βρεθούν στα λαχανικά μας όταν έλθουν σε επαφή με κοπριά, νερό ύδρευσης ή και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που τα επεξεργάστηκαν.
Προσοχή, λοιπόν, στην υγιεινή των καταστημάτων, εφόσον τα βακτήρια αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες γαστρεντερίτιδες.
ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια