Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γρήγορες συμβουλές - κόλπα για καλύτερη υγεία

Απλές, γρήγορες συμβουλές για να φροντίζουμε την υγεία μας καλύτερα και να είμαστε πιο δυνατοί.
Αν θέλετε να αλλάξετε την ζωή σας και να είστε πιο υγιείς και δυνατοί, δεν είναι ανάγκη να κάνετε τεράστιες αλλαγές. Τα παρακάτω κόλπα θα σας βοηθήσουν περισσότερο από όσο φαντάζεστε…
Κάθε φορά που σκεφτόμαστε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, για καλύτερη διατροφή, καλύτερη υγεία και πιο γερό οργανισμό, πάντα σκεφτόμαστε κάπως… υπερβολικά. Ίσως οι τεράστιες, απότομες αλλαγές να μην είναι η σωστή λύση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, εμείς αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές, γρήγορες συμβουλές για να φροντίζουμε την υγεία μας καλύτερα από ποτέ φέτος.

Πίνουμε πριν το φαγητό
Μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα πίνουμε δύο ποτήρια νερό. Μας ενυδατώνει, και μπορεί να προλάβει την υπερφαγία, βοηθώντας μας να χάσουμε πιο εύκολα κιλά. Μάλιστα, αυτή η τεχνική λειτουργεί επιβεβαιωμένα, μέσα από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2015 στο περιοδικό Obesity.

Πρωτεΐνη!
Δεν χρειάζεται περισσότερο από ένα λεπτό για να μαγειρέψετε ένα αυγό στο τηγάνι με το πρωινό σας, και να πάρετε μια γερή δόση πρωτεΐνης που θα σας χορτάσει και θα σας προσφέρει ενέργεια για αρκετές ώρες. Απλά μείνετε μακριά από τις… κακές πηγές της πρωτεΐνης, όπως τα αλλαντικά.

Κάνουμε διατάσεις
Μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι, κάνουμε μερικές διατάσεις για να κυκλοφορήσει το αίμα, να ξεπιαστούν οι μύες μας και οι αρθρώσεις μας και να νιώσουμε ότι έχουμε περισσότερη ενέργεια—πριν καν πιούμε καφέ. Επιπλέον, φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από το κάθισμα στο γραφείο για να περπατήσουμε και να κάνουμε μερικές ακόμα διατάσεις.

Πλένουμε τα χέρια μας
Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά, για να προστατευτούμε όσο καλύτερα γίνεται από λοιμώξεις. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό κοντά μας, μπορούμε πάντα να έχουμε μαζί μας ένα αντισηπτικό gel με περιεκτικότητα σε αλκοόλ τουλάχιστον 60%.

Τέρμα τα κρουτόν
Σταματάμε να χρησιμοποιούμε κρουτόν στις σαλάτες μας. Επιλέγουμε ξηρούς καρπούς που θα τις κάνουν εξίσου τραγανές, με τεράστια διατροφική αξία και όχι μόνο κενούς υδατάνθρακες. Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια ή οι ηλιόσποροι μας προσφέρουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

Σκληρή γυμναστική για ένα λεπτό
Μέσα σε ένα λεπτό μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό πρόγραμμα υψηλής έντασης—θα δούμε πολύ καλά αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι ιδανικό για να παραμένουμε δραστήριοι τις ημέρες που δεν προλαβαίνουμε να ασκηθούμε για περισσότερη ώρα. Εναλλάξτε μεταξύ τους τρέξιμο επιτόπου, αλματάκια, προβολές και καθίσματα.

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος
Κάμψεις, καθίσματα και κάθε άλλη άσκηση που χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος = ο πιο φτηνός και εύκολος τρόπος να γυμναστούμε χωρίς να βγούμε καν από το σαλόνι μας.

Προγραμματίζουμε τα σνακ
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα σνακ που καταναλώνουμε ανάμεσα στα γεύματά μας, και για αυτό είναι καλή ιδέα να τα προγραμματίζουμε. Αν έχουμε πάντα στην διάθεσή μας ένα υγιεινό σνακ, θα ελαττώσουμε δραματικά τις πιθανότητες να καταφύγουμε σε κάτι ανθυγιεινό.

Αβοκάντο
Ώρα να χρησιμοποιήσουμε το αβοκάντο περισσότερο, και όχι μόνο για μεξικάνικα πιάτα. Χρησιμοποιήστε το σε smoothies, σε σαλάτες, ως αντικαταστάτη της μαγιονέζας σε dips, και ως spread. Τα υγιεινά λιπαρά του και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καθιστούν εκπληκτικό σύμμαχο για την υγεία μας.

Ώρα για διάλειμμα
Όσο σημαντικό είναι να δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας, το ίδιο σημαντικό είναι να ξέρουμε και πότε πρέπει να χαλαρώσουμε και να διώξουμε το στρες. Από το να κλείσετε τα μάτια σας, μέχρι και το να κάνετε μερικές ασκήσεις αναπνοής ή να διαλογιστείτε, η ξεκούραση είναι αναγκαία.

Προσέχουμε το αλκοόλ
Τίποτα δεν φαίνεται πιο χαρούμενο για να κλείσουμε την εβδομάδα από μερικά κοκτέιλ, αλλά πολλά κοκτέιλ μπορεί να περιέχουν πάνω από 400 θερμίδες! Γι’ αυτό θα προτιμήσουμε κόκκινο κρασί έχει λιγότερες θερμίδες, λιγότερο αλκοόλ και περιέχει αντιοξειδωτικά. Αν, πάλι, δεν σας αρέσει, ίσως να δοκιμάσετε κάποιο light κοκτέιλ, όπως βότκα-σόδα ή τζιν με τόνικ.
του Θοδωρή Διάκου
www.skplakas.gr/www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια