Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επιτυχημένη αρθροπλαστική γόνατος με το νέο σύστημα πλοήγησης Perseus σε ασθενείς με μεγάλη παραμόρφωση

Στο Ιατρικό Ψυχικού, εφαρμόζονται πλέον με επιτυχία αναίμακτες επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος σε ασθενείς με μεγάλη παραμόρφωση με το νέο σύστημα πλοήγησης Perseus, από τον Διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής, Δρ. Νικόλαο Χριστοδούλου, και την ομάδα του.

Πρόκειται για ένα μικρό διεγχειρητικό ρομπότ, το οποίο λειτουργεί σαν ένα μικρό σύστημα πλοήγησης, χωρίς να τραυματίζει τον ενδομυελικό αυλό του μηριαίου οστού. Το σύστημα εντοπίζει το μηχανικό άξονα και τη θέση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων με απόλυτη ακρίβεια, αποφεύγοντας τις έκκεντρες φορτίσεις και τη μελλοντική φθορά των εμφυτευμάτων. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, με πλήρη διόρθωση των προβλημάτων του γόνατος. Οι ασθενείς μπορούν να κινητοποιήσουν το γόνατό τους και να βαδίσουν με πλήρη φόρτιση του σκέλους την ίδια κιόλας μέρα που πραγματοποιείται η επέμβαση, η οποία διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα.

Οι πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις έρχονται να προστεθούν στις πάνω από 600 επιτυχημένες αρθροπλαστικές γόνατος επιφανείας ελάχιστης επεμβατικότητας που έχει πραγματοποιήσει στο Ιατρικό Ψυχικού ο Δρ. Νικόλαος Χριστοδούλου και η εξειδικευμένη ομάδα του, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές μεγάλης ακρίβειας. Σημειώνεται ότι σε περισσότερες από 200 περιπτώσεις με οστεοαρθρίτιδα γόνατος και μεγάλη παραμόρφωση, η ομάδα έχει επίσης χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνική των εξατομικευμένων και προκατασκευασμένων εκμαγείων – οδηγών για τον κάθε ασθενή, με την τεχνική της προεγχειρητικής τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης με μεγάλη ακρίβεια όλων των παραμορφώσεων του γόνατος.

«Η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η ομάδα μας, η πλούσια τεχνογνωσία μας και ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτει το Ιατρικό Ψυχικού, μας επιτρέπουν να εφαρμόζουμε τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους ορθοπεδικής με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς η ομάδα μας ήταν από τις πρώτες διεθνώς που χρησιμοποίησε σε δύο ασθενείς με μεγάλη παραμόρφωση το νέο μίνι σύστημα πλοήγησης PERSEUS», δήλωσε ο Δρ. Νικόλαος Χριστοδούλου, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής στο Ιατρικό Ψυχικού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια