Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Maslenitsa Масленица: Μια εβδομάδα ..βούτυρο στη Ρωσία

Maslenitsa Масленица: Μια εβδομάδα ..βούτυρο στη Ρωσία
Κινητή εορτή
Celebrate Maslenitsa in Saint Petersburg
Exlinguo St. Petersburg | году Масленица продлится 11.03.2024 по 17.03.2024 
Τα πεντανόστιμα blinis,οι λεπτές σαν κρέπες ρωσικές τηγανίτες, πρωταγωνιστούν κατά το Maslenitsa Festival, την "Εβδομάδα Βουτύρου" που τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά στην ατζέντα της ρωσικής πρωτεύουσας.
Το φεστιβάλ έχει τις ρίζες του σε μία από τις παλαιότερες λαϊκές παραδόσεις της χώρας, τον παγανιστικό εορτασμό του τέλους του ρωσικού χειμώνα, οπότε και υφίστατο ως φεστιβάλ του ήλιου. Στην πορεία του χρόνου, βέβαια, απέκτησε και χρηστικές "αποχρώσεις" και έτσι σήμερα η Maslenitsa είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή.
Αν και το κρέας δεν έχει θέση στη διατροφή των ορθόδοξων Ρώσων ήδη από την εβδομάδα αυτή, δεν ισχύει το ίδιο και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνονται σε αφθονία! Τα δε blinis αποτελούν το κυρίαρχο
Maslenitsa Масленица: Μια εβδομάδα ..βούτυρο στη Ρωσία
έδεσμα, μιας και συμβολίζουν τον ήλιο, όντας στρογγυλά, χρυσαφένια και ζεστά.
Τα συνοδεύουν με άφθονο βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, αλλά και sour cream, χαβιάρι και μανιτάρια, ενώ..υποβοηθούν την κατάποσή τους με την απαραίτητη βότκα!
Αν βρεθείτε, λοιπόν, φέτος στη Μόσχα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Vasilyevskiy spusk κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, όπου θα στηθούν οι γνώριμοι πάγκοι με τα blinis, αλλά και άλλες γλυκιές λιχουδιές, ζεστά ροφήματα και ποτά και όπου θα λάβει χώρα πλήθος παραδοσιακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Maslenitsa

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια