Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο θηλασμός αυξάνει τη γνωστική ικανότητα

Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός, εκτός των πολλών ευεργετικών συνεπειών του στον οργανισμό των μωρών, έχει ακόμη μία ιδιαίτερα θετική επίδραση, ειδικά στα αγόρια. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας αναφέρουν ότι τα μωρά που θηλάζουν για διάστημα έξι μηνών εμφανίζουν πιο ανεπτυγμένες γνωστικές ικανότητες σε σχέση με εκείνα που δεν θηλάζουν, τουλάχιστον κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά που έχουν θηλάσει τουλάχιστον έξι μήνες τα καταφέρνουν καλύτερα στην ανάγνωση, στη γραφή, στην ορθογραφία και στην αριθμητική σε σχέση με εκείνα που δεν έχουν θηλάσει πολύ.
Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνα που ωφελούνται περισσότερο από τον θηλασμό όσον αφορά την ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων τους είναι τα αγόρια.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πού ακριβώς οφείλεται το φαινόμενο, αλλά εικάζουν ότι μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά στο μητρικό γάλα που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εκτιμούν μάλιστα ότι τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια από τα συγκεκριμένα συστατικά επειδή δεν εκκρίνουν ορισμένες ορμόνες που εκκρίνουν μόνο τα κορίτσια και οι οποίες δρουν προστατευτικά για τον εγκέφαλο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια