Το σινέ Τριανόν προσβάσιμο για ΑμεΑ

Ο ιστορικός κινηματογράφος Τριανόν γίνεται η πρώτη μονή αίθουσα στην Αθήνα με αναβατόριο, προσφέροντας πρόσβαση στους ανθρώπους με κινητική αναπηρία
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο ιστορικός κινηματογράφος Τριανόν είναι σήμερα η πρώτη μονή αίθουσα της Αθήνας που τοποθετεί αναβατόριο και γίνεται φιλική και προσβάσιμη σε κινητικά ανάπηρους/ες.

Το Τριανόν κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, διευκολύνοντας στην πράξη τους κινητικά ανάπηρους θεατές/τριες, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα και με αξιοπρέπεια στις πολιτιστικές δραστηριότητες του χώρου. Η προσβασιμότητα είναι κοινωνική επιταγή, καθώς είναι αλληλένδετη με τη βαθύτερη έννοια της συμμετοχής στην κοινωνία και κατ’ επέκταση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Στόχος του Τριανόν είναι να καταπολεμήσει τις διακρίσεις και να βελτιώσει σημαντικά το δομημένο περιβάλλον για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση δεν αφορά μόνο την αίθουσα, αλλά το χώρο υγιεινής και το πάρκινγκ, και δεσμευόμαστε ότι θα είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα προχωρήσουμε.
Πολιτική εισιτηρίων για ΑμεΑΒασισμένοι στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρει ότι το κόστος διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία είναι τριπλάσιο σε σχέση με τα μη ανάπηρα άτομα, το Τριανόν διαμορφώνει την πολιτική των εισιτηρίων του ανάλογα και καθιερώνει το εισιτήριο στα 4 ευρώ για τους ΑμεΑ και έναν/μία συνοδό τους (εφόσον συνοδεύονται), με την επίδειξη των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Τριανόν: 210 8215469.
Επικοινωνία & Διανομή
Filmcenter Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια),

Related Posts