Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

SAG Awards 2017


Οι μεγάλοι νικητές και οι “καυστικές” κριτικές στον Ντόναλντ Τραμπ!Και οι αντιδράσεις και η σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) συνεχίζεται. Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές του νέου Προέδρου των ΗΠΑ για τους μετανάστες. Πήραν το βήμα στα SAG Awards και τα “χώσαν” στον Τραμπ.
Η χθεσινή βραδιά στο Λος Άντζελες ήταν αφιερωμένη στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ένα περίπου μήνα πριν τα Όσκαρς 2017 απονεμήθηκαν τα βραβεία του σωματείο των ηθοποιών προς τους καλύτερους της χρονιάς. Μεγάλοι νικητές ο Denzel Washington και η Emma Stone.
Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και το stage ήταν εντυπωσιακές με την πρωταγωνίστρια του La La Land Emma Stone να χάνει τα λόγια της παραλαμβάνοντας το βραβείο... Αυτοί που ξεχώρισαν όμως, ήταν ο οικοδεσπότης Ashton Kutcher, η σέξι Sofia Vergara και όλοι οι ηθοποιοί που έμμεσα ή άμεσα... καταδίκασαν την απόφαση του Τραμπ για τους μετανάστες.
“Όλοι όσοι είστε στα αεροδρόμια που ανήκουν στην δική μου Αμερική... Σας καλωσορίζουμε”. Ήταν η πρώτη καυστική ατάκα του Ashton Kutcher και ακολούθησε, το καστ του Orange is the new black που διά μέσου της Τέιλορ Σκίλινγ, δήλωσαν: “Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο ισχυρά από τις
δυνάμεις που επιχειρούν να μας διασπάσουν”.
Η πρωταγωνίστρια του Veep, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, ο πατέρας της οποίας ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ, είπε: “Η απαγόρευση στους μετανάστες είναι ντροπή και αντίθετη με την Αμερική”. Ενώ η Sofia Vergara τρόλαρε τον Τραμπ ανεβάζοντας στο Instahram φωτογραφία που έγραφε... “μετανάστες”.
Τέλος η Winona Ryder και ο David Harbour έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας ανεβαίνοντας με όλο το καστ στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο σύνολο σε δραματική σειρά για το Stranger Things.
“Σαν αρχηγός Τζιμ Χόπερ, θα ήθελα να χτυπήσω μερικούς στο πρόσωπο όταν τους βλέπω να καταστρέφουν τους αδύναμους και όσους στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων και τους περιθωριοποιημένους και θα το έκανα με όλη μου την ψυχή με την καρδιά και με μεγάλη χαρά”, είπε ο πρωταγωνιστής με την φίλη και συμπρωταγωνίστριά του να του κάνει support...
Οι νικητές των SAG είναι αυτοί:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Καλύτερη ομαδική ερμηνεία: "Hidden Figures" (Αφανείς Ηρωίδες)
Καλύτερος ηθοποιός: Ντένζελ Ουάσινγκτον, "Fences"
Καλύτερη ηθοποιός: 'Εμα Στόουν, "La La Land"
Καλύτερος δεύτερος ανδρικός ρόλος: Μαχερσάλα 'Αλι, "Moonlight"
Καλύτερος δεύτερος γυναικείος ρόλος: Βαϊόλα Ντέιβις, "Fences"

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Καλύτερη ομαδική ερμηνεία σε δραματική σειρά: "Stranger Things"
Καλύτερη ομαδική ερμηνεία σε κωμωδία: "Orange is the New Black"
Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά: Τζον Λίθγκοου, "The Crown"
Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά: Κλέρ Φόι, "The Crown"
Καλύτερος ηθοποιός σε κωμική σειρά: Ουίλιαμ Μέισι, "Shameless"
Καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά: Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, "Veep"
Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι σειρά: Μπράιαν Κράνστον, "All the Way"
Καλύτερη ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι σειρά: Σάρα Πόλσον, "American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson".
Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series
Game of Thrones

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια