Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cupcakes με Marshmallows

.
ΥΛΙΚΑ
120γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
140γρ. ΖΑΧΑΡΗ
1½ κ.γλ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
45γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
120γρ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
1 ΑΒΓΟ
¼ κ.γλ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING:
12 ΡΟΖ MARSHMALLOWS ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
200γρ. ΜΙΝΙ MARSHMALLOWS
300γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΗ)
95γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
30γρ. ΓΑΛΑ
¼ κ.γλ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
¼ κ.γλ. ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΣΕ ΠΑΣΤΑ)
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και χτυπάμε, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αβγό, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες ψησίματος, γεμίζοντας μέχρι τα 2/3 κάθε θήκης.
Ψήνουμε τα cupcakes, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Βάζουμε τα μεσαίου μεγέθους marshmallows σε μπεν μαρί με μερικές κουταλιές νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, αφαιρούμε με ένα κουταλάκι λίγο από την επιφάνεια των cupcakes, γεμίζουμε μια μικρή ποσότητα από το λιωμένο μείγμα των marshmallows και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το Frosting:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αυξάνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει η βουτυρόκρεμα.
Προσθέτουμε στη βουτυρόκρεμα τα mini marshmallows και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω στα cupcakes, στολίζουμε από πάνω με mini marshmallows και σερβίρουμε.
Sugar Artist Ζοζέφα Πέγκου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια