Νεκρός βρέθηκε ο Αλέξης Μάρδας

Νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Μάρδας
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλέξης Μάρδας, που ήταν 75 ετών, είχε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ εδώ και μέρες δεν τον είχε δει κανείς. Επί τόπου, στο διαμέρισμά του Αλέξη Μάρδα μεταβαίνει ιατροδικαστής προκειμένου να κάνει τη νεκροψία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν νεκρός εδώ και μέρες, αλλά δεν τον είχε αναζητήσει κανείς. Τελικά, ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, επειδή είχε μέρες να τον δει, κάλεσε την οικογένειά του και παρουσία δικηγόρου και αστυνομικών άνοιξαν την πόρτα. Τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του.
Ο Αλέξης Μάρδας που είχε κάνει σπουδαία καριέρα στο πλευρά της πιο διάσημης μπάντας στον κόσμο, τους Beatles, μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα όπου διατηρούσε έως πρότινος ένα από τα πιο ωραία σπίτια του νησιού.
Ο Αλέξης Μάρδας ήταν γνωστός και ως Magic Alex.
Ένα ψευδώνυμο που του έδωσαν οι Beatles, όταν ανέλαβε να μανατζάρει το γκρουπ στην Ελλάδα από το 1965 έως το 1969. Ο Αλέξης Μάρδας πήγε το 1965 στην Αγγλία για να παρουσιάσει την έκθεση Kinetic Light Sculptures στην Indica Gallery.
Ο John Lennon μάλιστα εντυπωσιάστηκε με το Nothing Box, μια συσκευή με φως που αναβόσβηνε και αυτό στάθηκε ως αφορμή για να ξεκινήσει η φιλία αλλά και η συνεργασία τους.
Ο Αλέξης Μάρδας όμως αγαπούσε πολύ και την Ελλάδα.
 Το 2009 αποφασίζει δημιούργησε ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά στούντιο στο Κορωπί. Σε συνέντευξη του τότε είχε δηλώσει:
«Ήταν καιρός, γιατί από 14 ετών αισθάνομαι πολίτης αυτού του κόσμου αλλά στην καρδιά μου είναι μόνο η Ελλάδα. Αποφάσισα να κάνω παραγωγές στην Ελλάδα και ο μόνος λόγος είναι για να προβάλω τη χώρα μου στο εξωτερικό».
Το 1993 παντρεύεται με την Τάνια Τρύπη και μαζί αποκτούν την 22χρονη σήμερα Μαρίνα.

Related Posts