Μωσαϊκό με κουραμπιέδες

Χρόνος Εκτέλεσης 20 λεπτά
Μερίδα/ες 16-18
Συστατικά
125 γρ. αμύγδαλα χοντροκαβουρδισμένα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. κονιάκ
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
300 γρ. κουραμπιέδες
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν δηλαδή να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας.
  • Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά.
  • Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε κατευθείαν. Το μωσαϊκό μας θα κόβεται έυκολα βγάζοντας το κατευθείαν από την κατάψυξη
Πετρετζίκης

Related Posts