Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγική ασφάλεια στις χειμωνιάτικες μετακινήσεις μας

Καλό είναι να φροντίζουμε το αυτοκίνητό μας για το χειμώνα από νωρίς και όχι μόλις έρθει η βαρυχειμωνιά προσέχοντας ιδιαίτερα τις παραικάτω οδηγίες της ΕΛΠΑ

* ΕΛΑΣΤΙΚΑ - ΑΛΥΣΙΔΕΣ
Ελεγχος σωστής κατάστασης (πέλμα με βάθος αυλάκωσης μεγαλύτερο από τα 1,6 χιλ. που ορίζει ο ΚΟΚ) και πιέσεις που ορίζει ο κατασκευαστής. Αν κινείστε διαρκώς σε περιοχές με κακοκαιρία ή χιόνια, προτιμήστε λάστιχα τύπου (Μ+S ή άλλο), ανάλογα με τις συνθήκες των διαδρομών σας. Τις αλυσίδες πρέπει να τις έχετε μαζί σας μόνιμα! Οι αλυσίδες τοποθετούνται αποκλειστικά στον άξωνα (ή και τους δύο άξονες) των τροχών όπως ακριβώς ορίζει συνιστά ο κατασκευαστής κάθε αυτοκινήτου και μόνο και όπως αναφέρεται στο βιβλίο οδηγιών - συντήρησης. Είναι σημαντικό επίσης στη διάρκεια της διαδρομής με αλυσίδες, να ελέγχετε τη σωστή κατάστασή τους και το δέσιμό τους έπειτα από λίγα χιλιόμετρα οδήγησης.
* ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Απαραίτητο το αντιψυκτικό - αντιθερμικό για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα, καθώς και ο πλήρης έλεγχος του συστήματος (κατάσταση ιμάντων, σωληνώσεων, αφικτήρων κ.α.). Ο έλεγχος του συστήματος θέρμανσης/εξαερισμού είναι επίσης αναγκαίως για τη θέρμανση του οχήματος, αλλά και για τον εξαερισμό ξεθάμπωμα των τζαμιών.
* ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Επειδή "παραδίδει το πνεύμα της" απροειδοποίητα καποιο κρύο πρωινό, ελέγξτε την πριν από την κακοκαιρία και την παγωνιά (το ειδικό βάρος του ηλεκτρολύτη στο συνεργείο σας, αν είναι ανοικτού τύπου) ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά...Αν έχετε αμφιβολία, αλλάξτε την πριν σας "προδώσει" στο κρύο...
* ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ
Βεβαιωθείτε ότι τα μάκτρα είναι σε καλή κατάσταση, καθαρίζουν σωστά και χωρίς πρόβλημα και ακόμη ότι στο δοχείο υγρού καθαρισμού υπάρχει αντιψυκτικό.
* ΦΩΤΑ
Ελέγξτε τη σωστή τους ρύθμιση. Αν ταξιδεύετε σε περιοχές με ομίχλη, επιβάλλεται η τοποθέτηση διαθλαστικών προβολέων (ομίχλης) από ειδικό για άνεση και ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια