Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια και η ποιοτική ομάδα στην οποία ανήκουν

Τι είναι αυτό που συνδέει τα 4 ζώδια μεταξύ τους;
Τα ζώδια εκτός από το στοιχείο στο οποίο ανήκουν (Αέρας, Φωτιά, Νερό και Γη) διακρίνονται και βάση της ποιότητας τους δηλαδή σε Παρορμητικά, Μεταβλητά και Σταθερά. Όμως ζώδια τα οποία ανήκουν στην ίδια ποιότητα σχετίζονται μεταξύ τους με όψεις αντίθεσης ή τετραγώνου κάτι που δημιουργεί επιφυλάξεις ως προς το μεταξύ τους ταίριασμα είτε αυτό αφορά συναισθηματική είτε φιλική ή επαγγελματική σχέση.
Φυσικά, αυτή η άποψη έχει να κάνει μόνο με τη θέση του Ήλιου στο ωροσκόπιο, αφού καθώς όλοι ξέρουμε, το κατά πόσον ταιριάζουν δυο άνθρωποι, όχι μόνο σαν ζευγάρι αλλά και σαν φίλοι, συνεργάτες, ακόμα και συγγενείς, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που μόνο μια συναστρία συνυπολογίζει.
Το γεγονός όμως είναι ότι περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε από τους ανθρώπους που δεν εναρμονίζονται μαζί μας. Μερικές νοοτροπίες και συμπεριφορές τους μπορεί να μας ξενίζουν ή ακόμα και να μας ενοχλούν, όμως αν το δούμε πιο ανοιχτά, ίσως και να μας δίνουν τη δυνατότητα, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, να διορθώσουμε κάποιες πλευρές του χαρακτήρα μας και να εξισορροπήσουμε κάποιες άλλες. Να γίνουμε πιο ολοκληρωμένοι. Στο κάτω κάτω οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι ο καλύτερος δάσκαλος στη ζωή. Έτσι λοιπόν ας δούμε τρία ωφέλιμα πράγματα που μπορεί να μάθει ο καθένας μας από τα υπόλοιπα ζώδια, που έχουν κι εκείνα την ίδια με αυτόν ιδιότητα του σταθερού, του παρορμητικού ή του μεταβλητού.

🌞 ΚΡΙΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΚΑΡΚΙΝΟ: Να δίνεις χρόνο ώστε να «χωνεύεις» τις εμπειρίες σου και να επιτρέπεις να κατακάθεται το συναίσθημα σε ό,τι ζεις. Συνήθως αφήνεις τα πράγματα να περνάνε και να χάνονται, καθώς ανυπομονείς να ορμήσεις στην επόμενη κατάσταση που σου φέρνει η ζωή. Ζήσε τα λίγο πιο βαθιά.
ΖΥΓΟ: Να είσαι πιο διαλλακτικός και να μη θέλεις να γίνεται πάντα το δικό σου. Προσπάθησε να διαπραγματεύεσαι και να κάνεις μερικές «στρατηγικές» υποχωρήσεις. Μπορείς να πετυχαίνεις περισσότερα.
ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Να έχεις πλάνο και οργάνωση στη δράση σου. Ακολουθώντας τις παρορμήσεις σου συχνά ενεργείς βιαστικά και απερίσκεπτα. Σκέψου το λιγάκι, οργάνωσέ το, πριν ορμήσεις με το κεφάλι.

🌞 ΤΑΥΡΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΛΕΟΝΤΑ: Να προβάλεις περισσότερο τα χαρίσματά σου. Συχνά προτιμάς να κρατάς χαμηλούς τόνους και να αφήνεις να φανεί η αξία σου με τον καιρό. Μερικές φορές όμως χρειάζεται και ένα καλό πλασάρισμα του εαυτού σου.
ΣΚΟΡΠΙΟ: Να μην είσαι μονόπαντος και μονοκόμματος στις σχέσεις σου, αλλά να βάζεις μέσα και λίγο παιχνίδι, έστω και… άγριο. Να ρίχνεις τον άλλο στο τριπάκι να σε κατακτά κάθε στιγμή, να μην σε έχει δεδομένο.
ΥΔΡΟΧΟΟ: Να έχεις όραμα στη ζωή και τολμάς να ονειρεύεσαι το αδύνατον. Συνήθως προτιμάς να βαδίζεις εκ του ασφαλούς και να πατάς σταθερά στη γη. Μη φοβάσαι όμως να απογειωθείς.

🌞 ΔΙΔΥΜΟΙ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΠΑΡΘΕΝΟ: Να σκέφτεσαι περισσότερο πριν μιλήσεις και να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου, προτού ενεργήσεις με βάση αυτές. Συνδύασε το αναλυτικό μυαλό σου με την υπομονή και μη βιάζεσαι να φανείς ο καλύτερα ενημερωμένος.
ΤΟΞΟΤΗ: Να παθιάζεσαι με τα πράγματα και τους ανθρώπους και να μην τα αξιολογείς εγκεφαλικά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το πάθος είναι η κινητήρια δύναμη για τον έρωτα, για την επιτυχία, για την ευτυχία.
ΙΧΘΥ: Να υπολογίζεις περισσότερο τα συναισθήματα των άλλων. Μερικές φορές τους αντιμετωπίζεις περισσότερο με περιέργεια παρά με αληθινό ενδιαφέρον και συμπόνια. Κι όταν την ικανοποιήσεις, απλώς πας παρακάτω. Σκέψου αν θα τους πληγώσεις ή θα τους «κρεμάσεις».

🌞 ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΚΡΙΟ: Να εφαρμόζεις το «ο τολμών νικά» και να μη διστάζεις να ενεργήσεις με βάση τα πράγματα που αληθινά πιστεύεις. Μπορεί να δειλιάζεις ή να μη θες να γίνεις δυσάρεστος. Όμως λίγος παρορμητισμός παραπάνω δεν βλάπτει.
ΖΥΓΟ: Να βλέπεις τις διαφορετικές πλευρές ενός ζητήματος. Μη στέκεσαι σε ό,τι σε ενοχλεί ή σε φοβίζει και κολλάς εκεί. Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις, για να μην πούμε και περισσότερες. Προσπάθησε να έχεις μια σφαιρική θέαση.
ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Να μην παρασύρεσαι τόσο πολύ από τον συναισθηματισμό σου αλλά να βάζεις μέσα και λίγη λογική. Ακόμα και ψυχρή λογική. Σε όλα χρειάζεται μια ισορροπία.

🌞 ΛΕΩΝ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΤΑΥΡΟ: Να βάζεις λίγο μέτρο στα οικονομικά σου. Μπορεί να ζεις καλά και να διατηρείς την ποιότητα της ζωής σου, χωρίς να πέφτεις στις φοβερές σπατάλες. Απλώς κάνε καλύτερες αξιολογήσεις και μην αγοράζεις με τη μία ό,τι σου γυαλίσει.
ΣΚΟΡΠΙΟ: Να έχεις το πάνω χέρι σε μια κατάσταση χωρίς να δίνεις στον άλλο την αίσθηση ότι τον καπελώνεις ή τον καταπιέζεις. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να επιβληθείς, κάνοντας πιο επιδέξιους χειρισμούς.
ΥΔΡΟΧΟΟ: Να αφιερώνεις λίγο χρόνο και ενέργεια για να καλυτερέψεις τη ζωή των άλλων, ακόμα και αν δεν πρόκειται να κερδίσεις καμιά αναγνώριση. Δεν χρειάζεται να δείχνεις στους πάντες πόσο γενναιόδωρος και υποστηρικτικός στάθηκες.

🌞 ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …

ΔΙΔΥΜΟ: Να σκέφτεσαι έξω από συμβατικότητες. Η τόσο οργανωμένη και αναλυτική σκέψη σου μερικές φορές περιορίζεται μέσα σε καλούπια. Δέξου ότι, τουλάχιστον μέσα στο μυαλό σου, τα πάντα επιτρέπονται και απελευθέρωσέ την.
ΤΟΞΟΤΗ: Να διατηρείς τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία σου έστω κι αν δεν έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου. Πίστεψε στο αδύνατον, ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες.
ΙΧΘΥ: Να κρίνεις και να αποφασίζεις δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στο συναίσθημα απ’ ό,τι στη λογική. Η καρδιά ξέρει καλύτερα. Μην αφήνεις το καθήκον, την ευθύνη, την υποχρέωση να σε δεσμεύουν τόσο και να περιορίζουν τις επιλογές σου.

🌞 ΖΥΓΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΚΡΙΟ: Να κάνεις πράγματα που σε εκφράζουν, έστω κι αν γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν. Στο κάτω κάτω, όσο και να προσπαθήσεις, δεν μπορεί να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Τουλάχιστον ας είσαι εσύ.
ΚΑΡΚΙΝΟ: Να είσαι λιγότερο αναποφάσιστος και να μην πολυψειρίζεις τα πράγματα. Ακολούθησε αυτό που μιλά στην καρδιά σου πιο δυνατά. Όσο πιο πολύ το ψάχνεις, τόσο δεν θα καταλήγεις πουθενά.
ΑΙΓΟΚΕΡΩ Να μην φοβάσαι τα εμπόδια. Μερικές φορές οι δυσκολίες σε πτοούν. Πάρε παράδειγμα από το ζώδιο με το… κατσικίσιο πείσμα και μην εγκαταλείπεις τον αγώνα. Στο τέλος θα τα καταφέρεις.

🌞 ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΤΑΥΡΟ: Να βγάζεις στον ανοιχτό αέρα τα ζητήματα και όχι να τα κρύβεις στο ντουλάπι με τους σκελετούς. Να θυμάσαι πως ό,τι μένει κλεισμένο, στο τέλος… μουχλιάζει και βρομάει, κάνοντας ζημιά στις σχέσεις σου.
ΛΕΟΝΤΑ: Να μη διστάζεις να παίζεις με ανοιχτά χαρτιά. Μερικές φορές η άμεση προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική. Υπεκφεύγοντας και ενεργώντας παρασκηνιακά δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρνεις πάντα αυτό που θέλεις.
ΥΔΡΟΧΟΟ: Να μην απαιτείς πάντα να κατέχεις τον άλλο. Όλοι ανήκουν σε όλους, κανείς δεν είναι κτήμα κανενός. Είναι προτιμότερο ο άλλος να βρίσκεται κοντά σου από ελεύθερη επιλογή, παρά επειδή του ασκείς ψυχολογική πίεση.

🌞 ΤΟΞΟΤΗΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΔΙΔΥΜΟ: Να λες τη γνώμη σου με επιδέξιο τρόπο, χωρίς να προσβάλεις τους άλλους και να έρχεσαι σε άμεση αντιπαράθεση. Μπορείς να είσαι ειλικρινής ακόμα και με λίγη περισσότερη διπλωματία.
ΠΑΡΘΕΝΟ: Να έχεις και μερικές σταθερές στη ζωή σου, κάποια σημεία αναφοράς. Λίγη γείωση πού και πού σε προστατεύει από την… ηλεκτροπληξία. Και το να έχεις μια βάση, βοηθά να παίρνεις ενέργεια για τις επόμενες εξορμήσεις σου.
ΙΧΘΥ: Να κάνεις και εσωτερικά ταξίδια στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικά με τα εξωτερικά. Αυτό που αναζητείς στην άκρη του κόσμου μπορεί να το βρεις και μέσα σου.

🌞 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΚΡΙΟ: Να ενεργείς με βάση την παρόρμησή σου και όχι πάντα με πλάνο και συγκεκριμένο σκοπό. Γίνε πιο ανοιχτός και δεκτικός απέναντι στις προκλήσεις και τις προσκλήσεις της ζωής. Δεν χρειάζεσαι να περνάς τα πάντα από… αξιολόγηση.
ΚΑΡΚΙΝΟ: Να εκφράζεις περισσότερο τον συναισθηματισμό σου, ιδίως σε όσους σε αγαπούν. Κανέναν δεν έβλαψαν τα γλυκόλογα και τα κομπλιμέντα. Μια σχέση αγάπης ενισχύεται με το να δείξεις πόσο πραγματικά έχεις ανάγκη κάποιον.
ΖΥΓΟ: Να απολαμβάνεις τις κοινωνικές επαφές, να ανοίγεσαι πιο εύκολα στους άλλους, να διευρύνεις τις γνωριμίες σου και να αναζητάς τη συντροφιά διαφορετικών από σένα τύπων ανθρώπων. Δεν θα… σε φάνε!

🌞 ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
Από τον ΤΑΥΡΟ: Να ενεργείς μερικές φορές ακολουθώντας την πεπατημένη. Δεν χρειάζεται πάντα να είσαι αντισυμβατικός και καινοτόμος, μόνο και μόνο από αντίδραση, για να μην κάνεις κάτι όπως το κάνουν οι υπόλοιποι.
Από τον ΛΕΟΝΤΑ: Να εμπλουτίζεις τις ιδέες και τις εμπνεύσεις σου με ζήλο, ενθουσιασμό και επιμονή μέχρι να πετύχεις. Μερικές φορές εξαντλείς την ενεργητικότητά σου στις θεωρίες και όταν φτάνεις να τις βάλεις σε πράξη, έχεις… ξεμείνει.
Από τον ΣΚΟΡΠΙΟ: Δεν χρειάζεται να πολυσκέφτεσαι όλα τα πράγματα και να τα περνάς από το διανοητικό σου κόσκινο. Ακολούθησε το ένστικτο και την παρόρμησή σου. Ακόμα κι αν σε οδηγήσουν σε… κατινιές, κατά την ελιτιστική άποψή σου.

🌞 ΙΧΘΥΕΣ
Τι μπορείς να μάθεις από τον …
ΔΙΔΥΜΟ: Να μην προσκολλάσαι και πολύ στις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος. Αντί να κλαίγεσαι, ξεπέρασέ τις, το παρόν είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Εξερεύνησε τις αμέτρητες προοπτικές που σου δίνει και άσε τα παλιά στο χρονοντούλαπο.
ΠΑΡΘΕΝΟ: Να βρεις συγκεκριμένους, απτούς και πρακτικούς τρόπους για να υλοποιείς τα όνειρά σου. Όσο υπέροχα κι αν είναι, δεν έχουν νόημα αν μένουν μόνο στο κεφάλι σου.
ΤΟΞΟΤΗ: Όταν είσαι καβάλα στο φτερωτό σου άλογο, να καλπάζεις και λίγο στη γη, χωρίς να χάνεις ούτε το όραμά σου ούτε την ελευθερία σου. Ένα γερό πάτημα σου δίνει καλύτερη ώθηση για να… ξαναπηδήξεις στα σύννεφα.
 astrologos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια