Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Είναι μαμάκιας;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ»;

Πώς θα καταλάβεις ότι ο άντρας που αγαπάς είναι προσκολλημένος στη μητέρα του; Μήπως είσαι ερωτευμένη με έναν άντρα που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις χωρίς να συμβουλευθεί πρώτα τη μαμά του; Η μητέρα του εξακολουθεί να του μαγειρεύει και να τον πλένει;
Μήπως έχει κακή τύχη στον έρωτα γιατί καμία γυναίκα δεν μπορεί να ανεχθεί τη μητέρα του; Το «παιδί της μαμάς» είναι απλά ένας περιγραφικός όρος για έναν άντρα ο οποίος παραμένει στη σφαίρα επιρροής της μητέρας του και δεν έχει αναπτύξει μια ισχυρή αρσενική ταυτότητα, έτσι ουσιαστικά αυτός ο άντρας θα εξαρτάται πάντα από τις γυναίκες. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι ένα «μαλακό» αρσενικό που έχει μάθε ινα συμπεριφέρεται με τρόπο που να ικανοποιεί τις γυναίκες και ως εκ τούτου θέλει πάντα να λαμβάνει την έγκρισή τους.
Ή αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που ωθούνεις βάρος των γυναικών, ακόμη και σε βαθμό καταχρηστικών ή βίαιων συμπεριφορών. Κάθε μορφή συμπεριφοράς αντανακλά μια βαθιά αίσθηση ανεπάρκειας. Παρά το γεγονός ότι κάποιος άντρας μπορεί να έχει ή τη μία η την άλλη συμπεριφορά που ανέφερα παραπάνω,(πάντα να είναι ευχάριστος στις γυναίκες ή πάντα να τις πιέζει), δεν είναι ασυνήθιστο να με τακινείται από τη μία συμπεριφορά στην άλλη.

Η τυπική συμπεριφορά του «παιδιού της μαμάς».
Για τους «μαλακούς» άνδρες, βάζουν πάντα τις ανάγκες της συντρόφου τους πάνω από τις δικές τους. Μπορεί να αισθάνονται μια πανταχού παρούσα αίσθηση ανεπάρκειας ως άντρες, είτε στο σπίτι, είτε κοινωνικά, είτε στη δουλειά. Τους είναι δύσκολο να πάρουν αποφάσεις που είναι επωφελείς για τον εαυτό τους. Είναι συνέχεια αναβλητικοί και ίσως να έχουν βιώσει μια ήπια κατάθλιψη για λίγο καιρό. Ταπεινώνονται από τη σύντροφό τους είτε με τιμωρία, είτε με επίπληξη σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο. Μπορεί να είναι επιπόλαιοι, αισθάνονται θύμα από τη σύντροφό τους και επιθυμούν μια σχέση με μια γυναίκα που εξαρτώνται.

Για τους επιθετικούς άντρες, βρίσκουν πάντα σφάλματα στη σύντροφό τους, αισθάνονται ότι είναι ανεπαρκείς ή ανίκανοι και έχουν συνεχώς ανάγκη επιβεβαίωσης. Είναι ο άντρας «νταής» με τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες τους οποίους θεωρεί κατώτερους. Εκφοβίζει είτε μέσω λεκτικών ή σωματικών επιθέσεων. Είναι πάντα ανταγωνιστικός στις σχέσεις του, ανίκανος να διατηρήσει μια ουσιαστική και πραγματική ερωτική σχέση, λόγω της ανάγκης του να ανταγωνιστεί. Μπορεί να είναι και επιπόλαιος.

Μερικές χαρακτηριστικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται από τους άνδρες που παραμένουν κάτω από την επιρροή της μητέρας τους είναι οι εξής:
Αισθήματα ανεπάρκειας, δυσκολία στις σχέσεις, ανικανότητα να πάρουν αποφάσεις, αναποτελεσματικές δράσεις, εξάρτηση από τις γυναίκες, προβλήματα υγείας, κατάθλιψη, έλλειψη εκπλήρωσης του σκοπού της ζωής τους, συναισθηματική ανωριμότητα, οργή και συχνά ξεσπάσματα θυμού, επιθετικότητα στις γυναίκες, συνεχή συναισθήματα θυματοποίησης, αντιφατικές συμπεριφορές, φόβος, τρελή συμπεριφορά, ψυχαναγκαστικός ανταγωνισμός

Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκει ο συγκεκριμένος άντρας, το συναίσθημα πίσω από αυτές τις συμπεριφορές είναι ότι οι γυναίκες είναι η αιτία των προβλημάτων του. Σε κάποιο βαθύ επίπεδο αισθάνεται κατώτερος από τις γυναίκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε να είναι το θύμα ή ο θύτης σε μια προσπάθεια να τις ελέγξει πριν αυτός ελεγχθεί.
Τι μπορείτε να κάνετε αν είστε ερωτευμένες με το «παιδί της μαμάς»;
♥ Θα πρέπει ναπροσδιορίσετε ποιά συμπεριφορά είναιανεκτή για σας προσωπικά και ποιά όχι. Για παράδειγμα, ίσως να ανεχτείτε ναμιλά μετη μητέρα τουμία ή δύο φορέςτην ημέρα, εφόσονδεν θίγειτον χρόνο που περνάτε μαζί.

♥ Θα πρέπεινα διατηρήσετε την ηρεμία σαςκαι να μηνκάνετε θέματη σχέσητου συντρόφου σαςμε τη μητέρατου. Θα πρέπεινα είστε μια δυναμική προσωπικότητα, να θέσετε όριαστη σχέση σαςκαι να παραμείνετε σταθερές.

♥ Η σχέση σας δεν θα πρέπει να είναι το επίκεντρο στη ζωή σας, ούτε η ύψιστη προτεραιότητά σας. Να είστε λίγο εγωίστριες και ανεξάρτητες, χωρίς να παραμελείτε και να αγνοείτε τις ανάγκες σας.

♥ Αποφύγετε την γκρίνια αν ο σύντροφός σας περνά περισσότερο χρόνο με τη μητέρα του παρά μαζί σας. Θα τον πληγώσετε μειώνοντας τη μητέρα του αλλά και θα υποβαθμίσετε το ρόλο του ως σύντροφος. Αυτά τα πληγωμένα συναισθήματα μπορεί να μετατραπούν σε δυσαρέσκεια, πράγμα το οποίο είναι δηλητήριο για τη σχέση σας.

♥ Συμπεριφερθείτε με ένα στοργικό τρόπο, καθορίστε τα όριά σας και παραμείνετε σταθερές χωρίς να είστε θυμωμένες. Συχνά, υπάρχει ένταση και ζήλια μεταξύ της μητέρας του «παιδιού της μαμάς» και της συντρόφου του γιου της. Λειτουργώντας με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα λειτουργήσει προς όφελός σας. Το να είστε εγκάρδιες με τη μητέρα του είναι η μόνη λύση. Μην προσπαθείτε να φέρετε τη μητέρα του στα νερά σας, ποτέ δεν θα κερδίσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε με τη μητέρα του όλη την ώρα, ούτε να ανέχεστε οποιαδήποτε άσχημη συμπεριφορά από αυτήν. Διατηρήστε κάποια απόσταση. Είναι στο χέρι σας.

♥ Τελικά, ο σύντροφός σας θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για το αν προσκόλλησή του στη μητέρα του σπάσει τη σχέση σας. Δεν μπορεί να είναι και ο άντρας και το «παιδί της μαμάς», επειδή πάντα θα είναι διχασμένος σε δύο κατευθύνσεις. Αν δέχεται τα όριά σας και αρχίζει να νοιάζεται για τη σχέση σας, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε μαζί. Αν δεν το κάνει, θα πρέπει να φύγετε μακριά.

Ποιες αστρολογικές όψεις σηματοδοτούν ότι είναι το «παιδί της μαμάς»;
Υπάρχουν κάποιες αστρολογικές όψεις που μπορούν να μας δείξουν αν είναι το «παιδί της μαμάς». Ας ρίξουμε μια ματιά ...

Πλανήτες στον Καρκίνο ή στον τέταρτο οίκο
Ο Καρκίνος είναι ο φυσικός κυβερνήτης του τετάρτου οίκου. Τόσο ο Καρκίνος όσο και ο τέταρτος οίκος αντιπροσωπεύουν το σπίτι, τη μήτρα και τη μητέρα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με πολλούς πλανήτες στον Καρκίνο (ειδικά τον Ήλιο, τη Σελήνη και την Αφροδίτη) ή στον τέταρτο οίκο συχνά έχουν κάποιο είδος εξάρτησης με τη μητέρα τους και μερικοί δεν φαίνεται να μπορούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο. Οι άνδρες αυτοί έχουν συνήθως ανάγκη από φροντίδα λόγω των ισχυρών συναισθηματικών δεσμών με τη μητέρα τους. Οι άνδρες με τη Σελήνη ή την Αφροδίτη στον Καρκίνο συχνά παντρεύονται γυναίκες που τους θυμίζουν τις μητέρες τους.

Η Σελήνη στον τέταρτο οίκο 
Οι σεληνιακές δυνάμεις είναι πολύ δυνατές στον τέταρτο οίκο. Τόσο η Σελήνη όσο και ο τέταρτος οίκος αντιπροσωπεύουν τις συναισθηματικές ανάγκες μας, το σπίτι  μας και φυσικά τη μητέρα. Πολλά άτομα, άνδρες ή γυναίκες, με τη Σελήνη στον τέταρτο οίκο, τείνουν να ζουν με τους γονείς τους περισσότερο απ’ ό, τι με τους συντρόφους τους. Τα άτομα αυτά έχουν μια ισχυρή σχέση με τη μητέρα τους, η οποία διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Συχνά, η έγκριση της μητέρας τους είναι σημαντική γι’ αυτούς.

Η Σελήνη στο δέκατο οίκο
Η τοποθέτηση αυτή της Σελήνης δείχνει ότι η μητέρα έχει μεγάλη επιρροή στις συμπεριφορές και την κατεύθυνση του ατόμου στη ζωή. Ο δέκατος οίκος είναι το Μεσουράνημα, έτσι με την τοποθέτηση της Σελήνης εκεί, το άτομο έχει την τάση να θέσει τη μητέρα του σε ένα βάθρο που κανένας άλλος δεν μπορεί να φτάσει.

Ωροσκόπος στον Καρκίνο
Σε αυτήν την περίπτωση το άτομο δε μπορεί να μεγαλώσει, είναι προσκολλημένος στη μητέρα του και την αγαπά βαθιά. Νιώθει ενοχές για τα βάσανα της μητέρας του και την ταλαιπωρία της.

Ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο του Νερού, δηλαδή πολλοί πλανήτες στον Σκορπιό, τον Καρκίνο ή τους Ιχθύς.
Τα ζώδια του Νερού έχουν έντονα συναισθήματα και αναζητούν τη συναισθηματική ασφάλεια που μπορούν να τη βρουν μέσα από τα πρόσωπα που τους είναι οικεία. Έτσι, αν έχουν απογοητευτεί στο παρελθόν από την ερωτική τους ζωή, προσκολλώνται στη θαλπωρή της οικογένειας και ποιο συγκεκριμένα στη μητέρα τους από την οποία παίρνουν την τρυφερότητα και τη ζεστασιά που τους λείπει.

Η προσκόλληση ενός άντρα στη μητέρα του μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο διαφωνίας σε μια σχέση. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτούς τους άντρες είναι ότι χρειάζονται αγάπη. Οι μητέρες τους μάλλον τους έχουν συμπληρώσει αυτό το κενό, έτσι το να ξεφύγουν από αυτήν και να προσκολληθούν πάνω σας μπορεί να είναι δύσκολο.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες του. Το επόμενο καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσεγγίσετε τη μητέρα του! Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μητέρα του παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του, το κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι να της αρέσετε! Επιπλέον, αναγνωρίστε αυτήν την ιδιαιτερότητά του! Μάθετε να τον μοιράζεστε με τη μαμά του και θα κλέψετε την καρδιά του!
astropedia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια