Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τί 40, τί 50 τί 60, το internet είναι για όλους!

Mια σειρά πρωτότυπων σεμιναρίων διοργανώνει το 2013 ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στον «Ελληνικό Κόσμο».
Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινά ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης πληροφορικής για «νέους» χρήστες ηλικίας 40, 50 και 60+.
Πρόκειται για ένα κύκλο οκτώ δίωρων σεμιναρίων που απευθύνεται σε όσους δεν έχουν καθόλου γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με στόχο να έρθουν κοντά σε βασικές έννοιες των νέων τεχνολογιών.
Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή απόγευμα 17.00 – 19.00, έως τις 8 Μαρτίου.

Σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα του «Ελληνικού Κόσμου», οι καθηγητές θα εισαγάγουν τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της χρήσης υπολογιστών και του Ιnternet, μέσα από πρακτικά χρηστικά παραδείγματα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά, να σχολιάζουν την επικαιρότητα και να παρακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας μέσα από αυτό.
Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:
- Γενική συζήτηση – ενημέρωση: Facebook, Twitter, Blog, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Γονικός έλεγχος
- Τεχνολογίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας
- Αγορά: Laptop – Υπολογιστής – Tablet – Smart Phone -Smart TV κ.ά.
- Τραπεζικές Συναλλαγές – πληρωμές μέσω δικτύου
- Αγορές εισιτηρίων για παραστάσεις και ταξίδια
- Φωτογραφίες στον υπολογιστή: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να περνούν τις φωτογραφίες από τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό στον υπολογιστή τους, να τις προωθούν με Mail και να τις αναρτούν στα Social Μedia.
- Facebook (FB): Το πρόγραμμα που δίχαζε για τις πληροφορίες που εύκολα διαδίδει, κέρδισε τη μάχη. Ο κόσμος και ειδικά η νεολαία, βρήκε τρόπο να το εκμεταλλευτεί θετικά για να ενημερωθεί, να επικοινωνήσει και να οργανωθεί. Είναι σημαντικό οι χρήστες να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το Facebook σωστά ώστε να μη δίνουν προσωπικά δεδομένα ενώ ενημερώνονται. Eπιπλέον μπορούν να το αξιοποιούν και ως επαγγελματικό εργαλείο για εύκολη και οικονομική προσέγγιση-ενημέρωση υπαρχόντων πελατών.
- Twitter Με διαφορετική μορφή από το Facebook, το twitter καταφέρνει επίσης να περάσει τα μηνύματα και τις σκέψεις μας σε μορφή SMS σε όλο τον κόσμο.
- Email: Βασικός τρόπος επικοινωνίας αλλά και τρόπος πιστοποίησης ταυτότητας πλέον. Το e-mail είναι βασική προϋπόθεση για να μπορεί ο χρήστης να σχολιάσει ένα άρθρο ένα βίντεο ή μια θεατρική παράσταση ή για να «ανοίξει» FaceBook/Twitter. Γι’ αυτό και θεωρείται το πλέον βασικό εργαλείο στη χρήση του Internet.
- Google maps: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εντοπίζουν χώρες, περιοχές και μνημεία όλου του κόσμου τρισδιάστατα. Θα μπορούν να «πετούν» πάνω από το Grand Canyon ή να περιηγούνται στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, μέσα από την τρισδιάστατη αναπαράσταση την οποία ανέπτυξε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
- Chat: Skype, MSN, ooVoo. Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας με τους φίλους ή συγγενείς, σε απομακρυσμένες περιοχές. Επικοινωνία &πληκτρολόγηση μηνυμάτων, ακουστικά, μικρόφωνο & κάμερα.
- YouTube: Η δεύτερη καλύτερη μηχανή αναζήτησης μετά το Google είναι το Youtube με χιλιάδες Video. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να φτιάχνουν λίστα με δικές τους μουσικές επιλογές και παράλληλα θα μπορούν να αναζητούν, να σχολιάζουν και να διακρίνουν τη σωστή προέλευση ενός video.
- LinkedIn: Για αναζήτηση βιογραφικών και συστάσεις άμεσα.
- Ακόμα: Anti-Virus, Pinterest, Instagram, Flickr.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν έντυπο βοηθητικό υλικό και θα έχουν ηλεκτρονική υποστήριξη στο σπίτι.
18 Ιανουαρίου-8 Μαρτίου
Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ (μέλη Συλλόγου Φίλων), 250 ευρώ (μη μέλη)
Μέρα/Ώρα: Κάθε Παρασκευή 17.00-19.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχές: 212 254 0482 (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος,
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
techpress.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια