Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φεύγετε για τα Χριστούγεννα χωρίς τα κατοικίδιά σας;

.
. ..KAI TA KATOIKIΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ?
Έρχονται οι γιορτές!
Ναι οι γιορτές των Χριστουγέννων!
Κι όλοι εσείς που ίσως έχετε κανονίσει κάποιο ταξιδάκι, κάποια διακοπούλα, αν είχατε βάλει χρήματα στην άκρη πριν την κρίση, τι θα κάνετε με το τετράποδο φιλαράκι σας;

Πρώτη επιλογή:Pet Sitter.
Υπάρχουν λίγοι, αλλά υπάρχουν και στη χώρα μας. Άτομα δηλαδή που είτε θα φιλοξενήσουν το ζώο στο σπίτι σας, επί πληρωμή , είτε θα επισκέπτονται το δικό σας σπίτι καθημερινά για να το ταϊσουν, να το καθαρίσουν κλπ.
Δεν είναι πάντα οικονομική λύση, αλλά σίγουρα μπορείτε να διαπραγματευτείτε μία τιμή. Σε πολλά κτηνιατρεία μπορείτε να βρείτε κάρτες από φιλόζωα άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Προσπαθείστε να μάθετε για το άτομο αυτό, να είστε σίγουροι ότι το εμπιστεύεστε και ότι ξέρει να χειρίζετε σκύλο ή γάτα.

Δεύτερη επιλογή: Ξενοδοχείο Ζώων.
Τα γνωστά kennels που υπάρχουν και φιλοξενούν σε κλουβάκι το ζώο σας προσφέροντας του τροφή, άσκηση και ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι τιμές κυμαίνονται από 15 έως 25 ευρώ τη μέρα, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ζώου.
Τα ξενοδοχεία ζώων διαθέτουν sites στο Διαδίκτυο αλλά επίσης μπορείτε να βρείτε κάρτες τους σε κτηνιατρεία και pet shops.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αφήσετε το ζώο σας σε ξενοδοχείο ζώων αν δεν το έχετε πρώτα επισκεφθεί τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την αναχώρησή σας. Βεβαιωθείτε καταρχήν ότι ο χώρος είναι σωστός και ασφαλής, με πλήρεις περιφράξεις, ζητήστε να δείτε τα κλουβιά των ζώων και τα ζώα που φιλοξενούνται ήδη. Πάρτε μαζί το σκύλο σας στην επίσκεψη αυτή ώστε να έχει ήδη πάει στο χώρο αυτό και να μην φανεί ότι τον εγκαταλείπετε όταν θα τον πάτε να μείνει εκεί για τις μέρες που θα λείψετε. Ελέγξτε αν τηρούνται οι κανόνες υγεινής.

Τρίτη επιλογή: Φιλικό σπίτι.
Ζητήστε από κάποιον φίλο ή συγγενή σας είτε να φιλοξενήσει το ζώο σας στο σπίτι του, είτε να επισκέπτεται το σπίτι σας για να φροντίζει το ζώο σας. Είναι η πιο οικονομική επιλογή, αφού μπορείτε να ανταμείψετε το φίλο σας με ένα όμορφο δώρο από το μέρος που θα πάτε και το ζώο νιώθει καλύτερα με ένα οικείο πρόσωπο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αφήνετε τα ζώα σας σε άτομα που δεν γνωρίζουν έστω τα βασικά από ζώα. Προτιμήστε φίλους που έχουν άλλα ζώα ή που έχουν ασχοληθεί με το δικό σας όταν έρχονται στο σπίτι σας. Αφήστε πλήρεις οδηγίες, γραμμένες σε χαρτί (όσες φορές και αν τις πείτε προφορικά) ακόμα και για πράγματα που εσείς θεωρείτε αυτονόητα, πχ καθαρό νερό κάθε μέρα. Άνθρωποι που δεν έχουν δικά τους ζώα, δεν θεωρούν αυτονόητα πολλά πράγματα που οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους...

Τέταρτη επιλογή και η καλύτερη: Πάρτε το μαζί σας!
Ναι θα ταλαιπωρηθείτε λιγάκι παραπάνω, θα έχετε να ετοιμάσετε και μια μικρή βαλιτσούλα με τα απαραίτητα του ζώου, ναι θα πρέπει να βρείτε ξενοδοχείο που να δέχεται ζώα και να κλείσετε θέση στο αντίστοιχο μεταφορικό μέσο αλλά τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από το να έχετε μαζί τον τετράποδο φίλο σας, που θα χαρεί την φύση και τις βόλτες, αν είναι σκύλος ή ένα νέο σπίτι/ξενοδοχείο για εξερεύνηση, αν είναι γάτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μη χαθεί το ζώο σας σε ένα άγνωστο μέρος! Επίσης, μπορεί να μην επιτραπεί από το ξενοδοχείο να το αφήσετε πολλές ώρες στο δωμάτιο γι αυτό θα πρέπει να το έχετε μαζί. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν θα μπορείτε να επισκεφθείτε κάποια συγκεκριμένα μέρη, πχ μουσεία ή εστιατόρια,όπου δεν επιτρέπονται ζώα.

Πέμπτη επιλογή και εναλλακτική: Καταφύγιο Αδέσποτων
Υπάρχει ένα σύστημα στο εξωτερικό, όπου τις περιόδους διακοπών (όπως Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ) μερικά καταφύγια που διαθέτουν εγκαταστάσεις για τα αδέσποτα ζώα, φιλοξενούν επί πληρωμή ιδιόκτητα ζώα, με πολύ φιλικές τιμές ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους για τα αδέσποτα που φροντίζουν. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει όμως δεν χάνετε κάτι να ψάξετε και να επικοινωνήσετε με καταφύγια που έχουν ίσως άδεια κλουβιά και μπορούν να σας βοηθήσουν αν τους το προτείνετε. Κάντε το καλό και να είστε σίγουροι ότι το ζώο σας θα έχει φροντίδα από ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για τα ζώα. Φροντίστε μόνο να βεβαιωθείτε ότι δεν θα δοθεί για υιοθεσία αλλά θα μπει σε ξεχωριστό χώρο με την ένδειξη...μη διαθέσιμο!!! :)

Σε κάθε περίπτωση, είτε αφήνετε το ζώο σας σε κάποιον , είτε το έχετε μαζί βεβαιωθείτε ότι είναι εμβολιασμένο σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμών του και ότι φορά ταυτότητα και microchip για παν ενδεχόμενο.
Έχετε μαζί σας το βιβλιάριο του και ένα μικρό φαρμακείο.,
Αν το ζώο σας έχει κάποια ιδιαιτερότητα (πχ επιθετικό με άλλα σκυλιά) ή κάποια ασθένεια, φροντίστε να ενημερώσετε οποιονδήποτε θα το φροντίζει όσο λείπετε.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια