Ετήσιες Προβλέψεις - Σκορπιός 2017

Το 2017 φέρνει τον Σκορπιό ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που γνωρίζει πώς να κάνει σχεδόν ασυνείδητα: να μεταμορφώνεται! Εκείνα που οι άλλοι αποκαλούν δυσκολίες και εμπόδια, εσύ τα βλέπεις ως δυνατότητες και αυτό η αλήθεια είναι ότι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, μιας και η πορεία σου μέσα στη νέα χρονιά θα είναι πορεία μεταβολών.
Και αυτό, όχι μόνο επειδή ο Πλούτωνας, παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού, σε καλεί να αλλάξεις, αλλά επειδή στο ζώδιό σου θα περάσει το τελευταίο τρίμηνο ο Δίας, σηματοδοτώντας μία νέα φάση εμπειριών και ωρίμανσης. Βέβαια, ο Δίας μέχρι τότε θα κινείται στον Ζυγό, συμβάλλοντας στην ανανέωσή σου μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής σου, ενώ πιθανόν να χρειαστεί να βοηθήσεις και κάποιο γηραιότερο μέλος της οικογενείας σου ή να διαθέσεις χρόνο στους πιο αδύναμους.
Ο Κρόνος, που εξακολουθεί να κινείται στον Τοξότη για όλο σχεδόν το χρόνο, θα διαλύσει πολλές από τις ανασφάλειές σου. Το 2017 είναι χρονιά προαγωγής, αύξησης ή εκκίνησης της δικής σου επιχείρησης ή ενός ελεύθερου επαγγέλματος. Μπορεί η αλλαγή να έρθει μετά από μία δύσκολη κατάσταση ή μία περίοδο αναστάτωσης και σύγχυσης, όμως κάποιες στιγμές ακόμη και ένα σοκαριστικό γεγονός, όπως μία απόλυση, είναι κινητήριος δύναμη για να ανακαλυφθούν και να αξιοποιηθούν οι πραγματικές σου ικανότητες.
Από τις 4 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου 2017, ο Άρης που θα κινείται στον Καρκίνο θα σου φέρει ευκαιρίες και τύχη σε συνεργασίες, αλλά και γενικότερα στις επαφές σου με τους άλλους. Δεν είναι απίθανο η τύχη αυτή να συνδεθεί με την ερωτική σου ζωή και να ερωτευτείς παράφορα ή ακόμη και να επισημοποιήσεις τη σχέση που διατηρείς.
Η επιστροφή του Πλούτωνα σε ορθή πορεία από τις 28 Σεπτεμβρίου και μετά, θα ευνοήσει τα οικονομικά σου φέρνοντάς σου έσοδα από δυο μεριές ή χρήματα από ακίνητα, κληρονομιές ή αγοραπωλησίες. Εκμεταλλεύσου την επιρροή του για να εξετάσεις καλύτερα ασφαλιστικά συμβόλαια και θέματα συνταξιοδότησης ή για να ξεχρεώσεις.
Οι Εκλείψεις του 2017 (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στον Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στον Λέοντα) θα φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητά σου και στη δουλειά σου. Το απρόσμενο θα "παίζει" έντονα αυτές τις περιόδους, γι’ αυτό φρόντισε να παραμείνεις λογικός και ρεαλιστής.
Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου μπορείς να βάλεις τη ζωή σου σε μία ρότα, γι’ αυτό μην επαναπαυτείς καθόλου. Μη φοβηθείς τις αλλαγές και μην τις αναβάλλεις. Μέσα σου ξέρεις τί είναι αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσει η καθημερινότητα σου καλύτερη προοπτική. Μη διστάσεις να το κάνεις!

Αισθηματικές προβλέψεις
Αναμφίβολα ο τομέας των αισθηματικών σου θα δοκιμαστεί το 2017, αγαπητέ Σκορπιέ, ενώ πολλά και ποικίλα είναι τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν κατά τη διάρκειά του. Αρκετές οι διακυμάνσεις των δικών σου συναισθημάτων και μοιραίες κάποιες εξελίξεις που θα συμβούν, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.
Ωστόσο, τη χρονιά αυτή περισσότερο από ποτέ, η πορεία σου γίνεται πιο συγκεκριμένη και καθοριστική. Με τον Πλούτωνα να εξακολουθεί να κινείται στον Αιγόκερω και να σε επηρεάζει, δέξου όποια εξέλιξη είναι μη αναστρέψιμη, μη βυθίζεσαι σε απαισιόδοξα συναισθήματα και αν βιώσεις ένα χωρισμό, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του, από 20 Απριλίου μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, εστίασε στο ότι το τέλος φέρνει πάντα μία νέα αρχή!
Επίσης, να είσαι ιδιαίτερα προνοητικός τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017). Αυτά είναι τα δύσκολα περάσματα και εκεί θα κριθεί η τύχη, η αντοχή και το ερωτικό σου μέλλον!
Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, οι αδέσμευτοι Σκορπιοί θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να κάνετε νέες σχέσεις, οι οποίες θα σας ενισχύσουν έντονα και θα σας ωριμάσουν. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου, με τον Κρόνο να κάνει την είσοδό του στον Αιγόκερω, θα έρθεις αντιμέτωπος με διλήμματα, που με ευελιξία και υπομονή πολύ γρήγορα θα διαλυθούν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα σε επηρεάσουν. Επιστράτευσε την προσοχή σου και τα αποτελέσματα θα σε αποζημιώσουν.

Επαγγελματικά και χρήμα
Ο επαγγελματικός τομέας θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου το 2017, φίλε Σκορπιέ. Στο πρώτο τρίμηνο μην προχωρήσεις σε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα και προνόησε για περιστασιακές δυσκολίες, που θα εμφανιστούν το διάστημα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης, από τις 4 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου. Δώσε τον καλύτερο σου εαυτό και μη βιαστείς να απογοητευτείς από ματαιώσεις σχεδίων.
Εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, πρέπει να είσαι πιο μεθοδικός, οργανωμένος και προσαρμόσιμος σε αλλαγές, που δε γίνεται να αγνοήσεις. Εκμεταλλεύσου το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που οι πλανήτες θα τονίσουν τη δημοτικότητά σου και θα σε αναγκάσουν να αναθεωρήσεις τακτικές, συνήθειες, ενδεχομένως και το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς σου. Για να παγιωθεί μία νέα κατάσταση, πρέπει να περιμένεις μέχρι τις αρχές φθινοπώρου. Η δημιουργικότητα πάντως δε θα σου λείψει, ούτε και η ανάλογη αμοιβή που δικαιούσαι.
Γενικότερα, τα αποτελέσματα στον τομέα αυτόν θα σε ενισχύσουν ηθικά, θα περάσει όμως χρόνος γι’ αυτό, γιατί το πρώτο μισό του 2017 είναι προπαρασκευαστικό. Ανταμοιβές και οφέλη θα δεις από τον Οκτώβριο και μετά. Σημαντικό επίσης είναι να είσαι ειλικρινής με τους νέους συνεργάτες σου και σαφής στις αποφάσεις που κόβουν γέφυρες συνεργασίας με το παρελθόν.
Τέλος, η κατάσταση των οικονομικών σου το 2017 δε θα είναι και η καλύτερη, όμως θα έχεις αρκετές ευκαιρίες για ανεφοδιασμό ή κάλυψη μεγάλου ποσοστού των αναγκών σου. Έστω και καθυστερημένα, λύσεις θα σου δοθούν, αρκεί οι επιδιώξεις ή απαιτήσεις σου να μην είναι παράλογες. Μην ξεχάσεις επίσης, να διαβάσεις τις ετήσιες προβλέψεις για τον ωροσκόπο σου, ώστε να έχεις μια καλύτερη εικόνα για το τι θα συμβεί το 2017.

Related Posts