Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προβλέψεις για Αμερική-Γερμανία-Γαλλία-Ιταλία 2017

«Από τους 22 πολιτισμούς που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία, οι 19 κατέρρευσαν όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα η Αμερική.» 
A. Toynbee
Το έτος 2017 θα είναι για την Αμερική ένα ιδιαίτερο και κομβικό έτος αφού ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχει να αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Να βελτιώσει την κατάσταση στην Αμερική . Πολλοί τον θεώρησαν «αντισυστημικό» ενώ αμέσως μετά από την εκλογή του, όπως πολύ σωστά είχαμε πει από τα τέλη του 2015, είχα πει πως «η Αμερική βρήκε …τον Τσίπρα της». Έτσι ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης του είναι το ίδιο το κεφάλαιο που το έβαλε να πιάσει πόστο στα μέσα και στα έξω.
Κατά την γνώμη μου ο Τράμπ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα μπορούσε να λύσει. Ήδη στην Αμερική κυκλοφορούν σενάρια που είχαμε την τιμή αλλά και την πρωτιά να τα πούμε από το REGIUM WEB RADIO πρώτοι πως ετοιμάζονται να τον φάνε τον Τράμπ. Αλλά να μην ορκιστεί κιόλας το παιδί; Ε, αυτό παραπάει… θα είναι πολύ εξόφθαλμο…..
Σε εκπομπή που έγινε αμέσως μετά την επικράτηση του Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον είχα πει πως η Αμερική βρήκε τον δικό της Αλέξη Τσίπρα… Μα είναι δυνατόν αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι «χορτάτοι» να είναι τελικά αυτοί που θα καταλάβουν τους «πεινασμένους»; Μάλλον όχι και ο Ντόναλντ μπήκε στην πολιτική για να κάνει τρελές business!!!
Η Αμερική παραπαίει οικονομικά σε σημείο να γράφει ο Τραμπ πως τα F-35 της Lockhead Martin είναι πολύ ακριβά και δεν θα αγοράσει με αυτό το κόστος η Αμερική…..

Τι μπορεί όμως να βγάλει το 2017 για την Αμερική;
Ο Ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με το WI και αυτό σημειοδοτεί πως η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη για το εάν θα καταφέρει να είναι χρήσιμη και να ισχυροποιήσει την θέση της. Ο Ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με UR/KR, SA/HA, MA/AD, CU/KR, ME/KR αλλά και KN/AD που σημαίνει πως για το 2017 πως ενδεχομένως η Δικαιοσύνη να επιχειρήσει να «βγάλει από την μέση» κάποιους που «δεν κάνουν». Θα επιχειρηθεί να εστιαστεί στο βιοτικό επίπεδο αλλά και στην βελτίωση καταστάσεων και υποδομών. Μέσα από καλλιτεχνική προπαγάνδα θα επιχειρηθεί να τονωθεί το εθνικό φρόνημα των Αμερικανών. Προσπάθεια για να αναπτυχθεί η κατοικία, η οικοδομή, το real estate….
To MC το ετήσιο ισούται με τον Apollon μια πολύ καλή ένδειξη. Όμως ισούται και με UR/AD, AS/ZE, AS,JU , CU/AD, ME/AD και αυτό δείχνει πως τα πράγματα μπορεί να παρουσιάσουν μια σχετική βελτίωση είναι όμως αρκετή εάν δεν έχουμε μια γενική βελτίωση; Ασφαλώς και όχι και δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Κατ αρχήν για την Αμερική είναι μια περίοδος πολλών ταραχών δολοφονιών ακόμα και πολύ ψηλά ισταμένων προσώπων. Από την άλλη μέσα σε κάποιους Διεθνείς Οργανισμούς κάποιες θέσεις των ΗΠΑ θα βρουν τεράστιες αντιστάσεις. Θα επιχειρηθεί οι ΗΠΑ να φέρουν πίσω πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις και αυτό οπωσδήποτε θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Κάποια σχέδια και υποσχέσεις δεν θα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν και αυτό θα δημιουργήσει προβληματισμό….
Η Σελήνη του έτους ισούται με NE/PO, KN/AP,MA/AP και αυτό σημαίνει πως ο λαός θα κινείται και θα ζει κάτω από μια αυταπάτη και υπό λανθασμένες πεποιθήσεις. Αλήθεια όμως πως θα μπορέσει να αυξήσει την απασχόληση όταν οι «φίλοι-υπουργοί» έχουν συνηθίσει να δίνουν μισθούς-πείνας; Το εμπόριο και η διακίνηση θα παρουσιάσουν μια ελαφρά βελτίωση… Το πρόβλημα ξεκινά μετά τις 31/5 όταν ο διελαύνων Admetos το μεσοδιάστημα SA/NE που μιλά για κάποια «άπλυτα» που θα βγουν στην επιφάνεια και θα επιβαρύνει την οικονομία των ΗΠΑ….
Έτσι οι ΗΠΑ κατά το 2017 θα επιχειρήσουν να βάλουν νέους «ορους στο παιχνίδι» χωρίς όμως επιτυχία και ίσως ο Τραμπ να μην καταφέρει να είναι ο Πρόεδρος όλων των Αμερικάνων αλλά μόνο πρόεδρος των millionaire φίλων του και θα πρέπει να είναι έτοιμος αυτός και το επιτελείο του να αντιμετωπίσουν οικονομικές απώλειες και φυσικές καταστροφές...
«Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. 
Τον ξέρουν αυτοί.» 
Τσόρτσιλ
Η Γερμανία είναι μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη χωρίς να είναι στρατιωτική υπερδύναμη.
Αυτό αποτελεί ένα πολιτικό-κοσμικό παράδοξο αλλά έχει συμβεί λόγω του ότι πλέον έχουν αναλάβει μέσω του ευρώ την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης.
Βλέπετε η «συναναστροφή» με τους Αμερικάνους (*η σύγχρονη Γερμανία οφείλει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη της υπό την παρούσα μορφή στα αμερικάνικα δολάρια) αλλά και με τους Εβραίους την δίδαξαν πως οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ενιαία στρατηγική και εξωτερική πολιτική, H Άγγελλα Μέρκελ πάει για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 και δεν θα ήθελε να διανοηθεί ούτε για πλάκα ως θα έλεγε στον Γερμανικό λαό θα δώσουμε επιπλέον χρήματα και κίνητρα στους Έλληνες. Και για να κόψουμε την πλάκα πως «οι Γερμανοί είναι Φιλέλληνες επειδή χορεύουν συρτάκι και λατρεύουν τον Παρθενώνα οι Γερμανοί είναι πάνω από όλα Γερμανοί… άλλωστε και ο εθνικός ύμνος τους λέει Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt δηλαδή Γερμανία πάνω απ’ όλα , πάνω από όλο τον κόσμο
Ήδη το AfD καλπάζει στις δημοσκοπήσεις ενώ παράλληλα έχει τα σκάνδαλα της VW αλλά και της Deutsche Bank.
Η οικονομία της παρουσιάζει επιβράδυνση ενώ έχει ισχυρό πρόβλημα με το μεταναστευτικό

Τι θα μπορούσε όμως να συμβεί στην Γερμανία το έτος 2017
Το ετήσιο Μεσουράνημα είναι επάνω στον άξονα AS/PL και αυτό βγάζει απροσδόκητες μετακομίσεις, μετακινήσεις ή ακόμα και αλλαγές θέσεων. Επιπρόσθετα με την συμμετοχή των αξόνων JU/ZE, KN/AD, UR/PO & SA/VU σηματοδοτούν μια αλλαγή, μια νέα εποχή.
Διότι η Γερμανία θα συνεχίσει να παράγει αλλά θα κοιτάξει να σεβαστεί την ΔΙΚΉ της αυτονομία και κυριαρχία. Θα υπάρξει ιδιαίτερη προπαγάνδα από πλευρά της σε θέματα μεταναστών αφού το «δημιούργημα» της πολύ-πλυθισμηκότητας έγινε Φρανκενστάιν …
Αυτό ίσως βγάλει προσλήψεις σε Στρατό και αστυνομία αλλά και πιο πολλούς οπλισμένους στον δρόμο. Αυτό όμως που πράγματι προβληματίζει είναι ο ετήσιος Ωροσκόπος και αυτό σχετίζεται με τις δράσεις των άλλων και τελικά τι αντίκτυπο έχουν αυτοί σε μένα. Αν και ο Ωροσκόπος ισούται με τον Ήλιο της Γερμανίας και αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή ένδειξη. Όμως η παρουσία τον αξόνων JU/HA, MA/KR,WI/SA μιλούν από μόνοι τους για οικονομική χασούρα εξαιτίας τρίτων, απειλές και προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση αλλά για τον διαχωρισμό της θέσης από τους άλλους μέσα από μια παραίτηση.
Ίσως σε κυβερνητικό επίπεδο και συνασπισμούς να έχουμε περίεργα παιχνίδια αφού το σημείο που υποδεικνύει την κυβέρνηση είναι VE/KR=PL και εκεί εμπλέκονται μεσοδιαστήματα που ενδεχομένως να έχουμε εκπλήξεις. Εκεί ίσως η παρούσα κυβέρνηση να δει τα ποσοστά της εξαιρετικά περιορισμένα και να νοιώσει έντονη απειλή από κόμματα και συνασπισμούς με πιο εθνικιστικό προφίλ.
Ο ετήσιος KRONOS ισούται με τις εξισώσεις με MC/SO, SA/PL, CU/VU,UR/AP,MA/KR, ME/HA, VE/SA και αυτό σημαίνει πως η Γερμανία θα επιχειρήσει να δείξει πως έχει προσωπικότητα είναι ένα κράτος με όλη την σημασία της λέξης. Αυτεξούσιο. Μαθαίνει από τα λάθη της αλλά θα έχει αρκετές περαιτέρω απώλειες. Θα δείξει πως στην Ευρώπη υπάρχει ισότητα αλλά πως οι Γερμανοί είναι πιο..πάνω από τους ίσους. Τεράστια ένταση και ερωτηματικά θα υπάρξουν από την λήψη μέτρων…. Πολλές φορές θα χρησιμοποιήσει συκοφαντία αλλά θα ενοχληθεί από την έναρξη μιας νομικής διαδικασίας εναντίον της.

H Γερμανική αλαζονεία θα συναντήσει για τα επόμενα 4 έτη την συμπαντική Νέμεσις…
«Στο άγνωστο με όχημα την επανάσταση»
Η Ιταλία είναι μια περίπτωση ιδιάζουσα αφού είναι μεγάλο οικονομικό μέγεθος και μπορεί να «χειριστεί» καλύτερα την μοίρα της γιατί είναι ως δύναμη αρκετά υπολογίσιμη. Το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου έδειξε περίτρανα πως οι λαοί όταν έχουν τσαγανό μπορούν να κάνουν τα πάντα αφού όπως λέει και ένα τραγούδι «People have the Power».
Το 2016 βρήκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας των Ρωμαίων τον Ματέο Ρεντζι ο οποίος «έπαιξε» το χαρτί του δημοψηφίσματος δίδοντας την δυνατότητα στους Ιταλούς πολίτες να ψηφίσουν για το μέλλον τους. Γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ το Βερολίνο (*δια μέσω των δημοκρατικών Βρυξελλών πάντα) ζητούσαν επιπλέον αρμοδιότητες από την Ιταλική κυβέρνηση να γίνουν δηλαδή «κράτος εν κράτει».
Στην πραγματικότητα ο Ρέντζη έδρασε σαν καμικάζι παρασύροντας την Ευρώπη σε έναν όλεθρο. Το δημοψήφισμα κέρδισε το ΟΧΙ με ένα εκκωφαντικό 60% (*κάτι αντίστοιχο με το δικό μας) μόνο που οι Ιταλοί …δεν είχαν Τσίπρα. Λειτούργησαν με τρόπο μαγκιόρικο και «σικελικό» … Στην πραγματικότητα το μόνο που απομένει είναι να στείλουν το «ψάρι». Το «ψαρι» κατά το «τελετουργικό» της μαφίας το στέλνουν όταν κάποιον είναι «τελειωμένες οι ώρες του» για να φτιάξουν οι συγγενείς την ψαρόσουπα….
Η Σελήνη ισούται Asc αλλά και KN/JU, SO/AD, ME/PO,VE/CU,JU/VU,MO/AD,VE/UR γεγονός που μιλά τυχερές επαφές και κέρδη μέσα από γυναίκες ή είδη που σχετίζονται με αυτές, θάνατο μια γυναίκας κυβερνητικού ή πρώην κυβερνητικού, για άτομο που μάχονται για την μετάδοση μιας ιδέας. Ο λαός αναζητά μια κυβέρνηση άξια της εμπιστοσύνης του ενώ η κοινωνία θα είναι σε εγρήγορση.
Το ετήσιο ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ισούται με ME/UR, MC/JU,ME/CU, WI/SO, WI/MO που σηματοδοτεί άτομα ευφυή που ξέρουν να φέρνουν την κατάσταση στα μέτρα τους, το κοινό προτιμά έναν «καλλιτέχνη» και που θα επηρεαστεί και θα επηρεάσει την κοινή γνώμη.
Ο Ωροσκόπος ισούται με τον Ήλιο της Ιταλίας αλλά και την Σελήνη (σημαντική χρονιά που δείχνει μια μορφής εξάρτηση από του άλλους) κι ισούται με AS/AD, KN/UR, CU/VU, SO/MO, WI/SA, JU/KR, UR/VU,JU/NE, JU/ZE και σηματοδοτεί απίστευτες εξελίξεις αφού πολλά θα εξαρτηθούν από την σύγκλιση συμβουλίων και έκτακτων συναντήσεων, η χώρα θα απαιτήσει σεβασμό προς αυτήν. Η χώρα θα διαχωρίσει την θέση της από τους άλλους και αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι επαφές με άτομα κορυφαία και που κατέχουν εξουσία τελικά δεν θα αποδώσουν αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θα υπάρξει μια «τιμωρητική» προδιάθεση. Το «στοίχημα» της χώρας να «χαλιναγωγήσει» την Γερμανική Ευρώπη μάλλον θα πάει κουβά…
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο ZEUS ο ετήσιος αφού θα ισούται με τον Admetos ενώ παράλληλα θα μετέχουν και οι άξονες CU/ZE,UR/ZE, NE/CU, CU/KR και αυτό σηματοδοτεί τραγικές συνέπειες ενός επιχειρήματος. Αυτό σηματοδοτεί μια ένωση ή κίνηση η οποία θα συζητηθεί αφού εμμέσως πλην σαφώς θα είναι μια πράξη που θα χτυπήσει τα τύμπανα ενός άτυπου και ενδεχομένως «οικονομικού πολέμου». Παράλληλα θα «φορτωθεί» αρκετά hot-spot ενώ θα απαιτηθεί κάτι να «χάσει» εξαιτίας της συμμετοχής της σε μια ένωση κρατών (*ΔΝΤ, E.E, NATO).
Τέλος ο ετήσιος Hades ισούται με τον Ποσειδώνα της Ιταλίας αλλά και με τον KRONOS & ZEUS και αυτό από μόνο του υποδεικνύει θαλάσσια ατυχήματα και ασφυξία, μεγάλα οικονομικά εγκλήματα αλλά και τεχνάσματα αντιπερισπασμού…. Παράλληλα υπάρχει και η εμπλοκή των αξόνων AS/PO, HA/AP, NE/KR, KN/VE,ZE/KR,NE/ZE, MC/PL και αυτό από μόνο τους μας προϊδεάζει για τους «απέναντι» που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, καταστροφή εντός της κυβέρνησης ή στην ίδια την κυβέρνηση, προσπάθειες που θα καταβάλει η χώρα θα «σαμποτάρονται» και θα αμφισβητούνται και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο….
Με λίγα λόγια τα πράγματα για το έτος 2017 για την Ιταλία είναι δύσκολα αφού οι Ευρωπαίοι θέλουν να την κάνουν δεύτερη Ελλάδα.
Ενδεχομένως ο Μπέπε Γκρίλο θα κάνει την Ευρώπη ανάστα ο Κύριος….
Αφού οι Ευρωπαίοι θα αξιώσουν να υπογράψει χαρτί …πολιτικής και οικονομικής μετανοίας μετά λήψεως μέτρων…
«Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους
χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους 
δεν ασχολούνται με την πολιτική.» 
Αλμπέρτ Καμύ
Η Γαλλία ψάχνει να βρει την ηρεμία της αφού δεν έχει συνέλθει από τον τρόμο του Μπατακλάν λόγω του ότι ένα σημαντικό ποσοστό είναι Μουσουλμάνοι στην πίστη με ρίζες από Αλγερία, Μαρόκο, Μπαλί και λοιπές αποικίες (*και όχι μόνο) και αυτό από μόνο του δημιουργεί προβλήματα αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν είναι εν δυνάμει …τζιχαντιστές τρομοκράτες…
Έχοντας στα τελευταία χρόνια τον Φρανσουά Ολάντ στο «τιμόνι» της χώρας κατάφερε να κάνει την Γαλλία ένα μεγάλο μηδενικό ουσιαστικά «παραδουλεύτρα» της Μέρκελ.
Ο Σαρκοζί επιχείρησε να επανέλθει αλλά μάταια μιας και ακόμα και η Κάρλα Μπρούνι έχει ξενερώσει με την πάρτι του και τελικά θα αρκεστεί από Πρόεδρος της Γαλλίας να γίνει Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας PSG.
Οι σχέσεις της με την Ευρώπη είναι αρκετά περίεργες και προφανώς θα χειροτερεύσουν αφού είτε κερδίσει η Μαριν Λε Πεν, είτε ο Φιγιόν …νικητής θα είναι ο Βλαδίμηρος Πούτιν… αφού και οι δυο είναι της προτιμήσεως του (*αν και η Λε Πεν έχει ένα προβάδισμα ως προς την προτίμηση). Φαντάζεστε να έχουμε εκ νέου ένα δημοψήφισμα που κατά συνέπεια θα είναι άνοιξε της Γερμανικής Κυριαρχίας; Άσχημα ντράβαρα άνοιξε η Μέρκελ….

Ας δούμε όμως τα του έτους μιας και αυτό είναι το ζητούμενο.
Ο ASC ισούται με τον Δία αλλά παίζουν και οι άξονες SA/NE, MC/MA, SO/PL, MC/ZE,PL/CU που μας υποδεικνύει πως για το έτος 2017 αν και υπάρχει η θέληση για καλύτερες περιστάσεις και μια βελτίωση της κατάστασης εντούτοις ενδεχομένως να έχουμε μια κατάσταση δολιοφθοράς σε τρόφιμα ή νερό κάτι σαν βιολογικό «πόλεμο» βάζοντας τον κρατικό μηχανισμό σε μία εγρήγορση. Κάποιες αλλαγές που θα παρουσιάζει η κοινή γνώμη θα είναι προϊόντων συνθηκών που θα επικρατούν εντός της Γαλλικής επικράτειας. Θα της ζητηθεί να λάβει υπόψη της κάποιες οδηγίες-διαταγές. Η Γαλλία φέτος θα αλλάξει νόμους , στάση και μοντέλο διακυβέρνησης.
Το MC ισούται με τον ετήσιο Vulcanus αλλά και τους γενέθλιους MA/VU,JU/AD, UR/KR,WI/KR,ZE/VU, KN/HA,ME/KR,WI/MO και μιλά για το ότι η Γαλλία και κατ’ επέκταση ο λαός της γνωρίζει την δύναμη του, ένας λαός έτοιμος για πάλη αλλά και για εκφράσει την γνώμη του με θάρρος, θέσεις οι οποίες από την στιγμή που θα εκφραστούν θα παραμείνουν αμετακίνητες. Το άτομο που έρχεται θα είναι τυρρηνικές-δικτατορικές τάσεις ενώ ο λαός θα ζητήσει μια ανεξαρτητοποίηση.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως ο ετήσιος Κρόνος ισούται με τον γενέθλιο Κρόνο της Γαλλίας βιώνοντας παράλληλα επιστροφή του Κρόνου στην γενέθλια θέση και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό
Ο ετήσιος Κρόνος λοιπόν ισούται με τον γενέθλιο Κρόνο της Γαλλίας όπως προείπαμε αλλά συμμετέχουν και οι άξονες MC/PL, ME/AD, WI/AD, NE/HA και έχουμε ενεργοποίηση γενέθλιων αξόνων και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και από την μελέτη-ερμηνεία προκύπτουν τα κάτωθι: Καθυστερώντας εσκεμμένα τα σχέδια κάποιων, περιορισμός και απαισιοδοξία, ιδεολογική αντίσταση στα θέλω των άλλων, προβλήματα από πλημμύρες, ναυάγια προβλήματα στην ναυτιλία και τα λιμάνια. Εξαπάτηση από τρίτους…
Λυπάμαι αλλά πιστεύω πως στο στόχαστρο της Μέρκελ περνά η Γαλλία η οποία θα δώσει ένα τεράστιο αγώνα για να κρατήσει την οικονομική της αυτονομία αλλά κυρίως την εθνική της ομοιογένεια αφού τα πράγματα και τα γεγονότα που θα συμβούν θα αναγκάσουν τους Γάλλους να στραφούν σε πιο extreme πολιτικές και άλλης μορφής λύσεις….

Karl-Heinz Ottinger ©2017
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή καθ’ ολοκληρίαν ή τμηματικά
Χωρίς να αναφέρεται η πηγή προέλευσης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια