Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρόεδρος ΗΠΑ: Trump

45ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ – Νέος πλανητάρχης ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες ενώ χρειαζόταν 270 για να αναδείχθει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ (Donald John Trump, Νέα Υόρκη, 14 Ιουνίου 1946) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης, πολιτικός, τηλεοπτική προσωπικότητα και συγγραφέας. Είναι Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts.
Παρουσίασε επίσης το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC The Apprentice από το 2004 μέχρι το 2015. Επίσης έχει εισαχθεί στο WWE Hall of Fame το 2013, στην πτέρυγα των επιχειρηματιών.

Γεννήθηκε το 1946 στο Κουίνς, Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Σχολή Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δούλεψε στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του Φρεντ Τραμπ στην οποία εντάχθηκε επίσημα το 1968. Ανέλαβε την ηγεσία της το 1971 την μετονόμασε σε The Trump Organization, και άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή μεγάλου μεγέθους κτιρίων. Οι αλλαγές στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οδήγησε την The Trump Organization στα πρόθυρα της καταστροφής, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά. 
Το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του το 2015 σε 4 δις δολάρια ΗΠΑ.
Στις 16 Ιουνίου 2015, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2016, διεκδικώντας το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Τι σημαίνει η νίκη του Τραμπ για την Ελλάδα.
Την τελευταία φορά που μίλησε ο Τραμπ για την Ελλάδα ήταν τον Ιούλιο του 2015, όταν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της.
Μιλώντας στο Fox News ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε πει ότι οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να αναμιχθούν πολύ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. «Έχουμε αρκετά προβλήματα. Αφήστε τη Γερμανία να διαχειριστεί το ελληνικό ζήτημα», είχε πει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, με την εκλογή του Τραμπ, αναμένονται να ανατραπούν πολλές εκ των πολιτικών της Αμερικής, που θεωρούνταν «αδιαπραγμάτευτες» και αφορούν την εξωτερική και την αμυντική της πολιτική.
Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Χαρντ, συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις». «Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ελάχιστους συμβούλους με τους οποίους τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να έχουν επαφές και όλο το στενό του περιβάλλον αποτελείται από ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον πολιτικό χώρο».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια