Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ντόνατς και λουκουμάδες με ζύμη έτοιμη

.
Υλικά Συνταγής
Για τα ντόνατς και τους λουκουμάδες
2 φύλα ζύμη για πίτσα από σπίτι της Alfa
λάδι για τηγάνισμα
κανέλα
μέλι
ζάχαρη
Για το γλάσο 3 σε 1
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
λίγο χλιαρό νερό
60 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση
Ντόνατς
Κόβουμε μικρά τραγανά κομμάτια λαδόκολλας 10 εκ. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία ώστε να μπορούμε να κόψουμε σε σχήματα. Την βγάζουμε από την συσκευασία πάνω σε ξύλο κοπής.
Με κούπ πάτ κόβουμε δίσκους 6 εκ. Με πολύ μικρό κούπ πάτ κόβουμε μικρό δίσκο στο κέντρο ώστε να σχηματίσουμε ντόνατς. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ντόνατς. Ένα ένα τα ακουμπάμε πάνω στα κομμάτια λαδόκολλας.
Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να σταθούν σε ζεστέ σημείο για περίπου 30’ έως ότου φουσκώσουν και διπλασιαστούν .
Τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά, σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφού κρυώσουν τα βουτάμε σε γλάσο και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Λουκουμάδες
Τα μικρά δισκάκια ζύμης που κόβουμε από το κέντρο κάθε ντόνατς τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Τα περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε κανέλα ή όπως βγαίνουν καυτά τα κυλάμε σε μπολ με κανελοζάχαρη ή τα περνάμε σε ξυλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.

Γλάσο 3 σε 1
Ανακατεύουμε σε μπολ την άχνη τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ώστε να είναι ρευστό το γλάσο. Την πυκνότητα του την καθορίζουμε εμείς ανάλογα με πόσο νερό προσθέτουμε. Ισομοιράζουμε το γλάσο σε 3 μπολ. Στο ένα βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα. Το άλλο μένει λευκό και στο τρίτο βάζουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφού κρυώσουν τα ντόνατς τα βουτάμε σε γλάσο.
 argiro

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια