Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δρακωνικός ζωδιακός κύκλος

Η λέξη Δρακωνικός προέρχεται από την λατινική draconem (draco: ερπετό, δράκοντας), από την ελληνική λέξη Δράκων, που σημαίνει μυθικό ερπετό ή είδος δηλητηριώδους ψαριού (δράκαινα).
Στην αστρολογία, με τον όρο Caput Draconis ή αλλιώς Η Κεφαλή του Δράκου, εννοούμε τον Βόρειο Δεσμό και αντίστοιχα, η Cauda Draconis, η Ουρά του Δράκου είναι ο Νότιος Δεσμός.
Ο Δρακωνικός Ζωδιακός είναι ένας ακόμη τρόπος σχεδιασμού του χάρτη, κατά τον οποίο, αντί να τοποθετούμε στη 0º μοίρα του Κριού την εαρινή ισημερία, όπως στον Τροπικό Ζωδιακό, τοποθετούμε τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Ψυχραιμία! Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται! Σημαίνει απλώς ότι ο Βόρειος Δεσμός, αντί να βρίσκεται στη συγκεκριμένη μοίρα όπου έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε, γυρίζει πίσω στη 0º μοίρα του Κριού. Η οικοθεσία των πλανητών παραμένει ίδια, καθώς και οι μεταξύ τους όψεις, όπως τις ξέρουμε στον τροπικό χάρτη, μόνο που τα ζώδια και οι μοίρες έχουν αλλάξει (εκτός και αν ήδη έχετε γεννηθεί με τον Βόρειο Δεσμό σας στη 0º μοίρα του Κριού. Στην περίπτωση αυτή, ο Δρακωνικός σας χάρτης είναι πανομοιότυπος με τον γενέθλιο τροπικό ζωδιακό σας χάρτη). Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Τροπικός ζωδιακός χάρτης διελεύσεων της 6ης Δεκεμβρίου του 2007. Παρατηρούμε ότι ο ΒΔ βρίσκεται στην 1º27′ των Ιχθύων ανάδρομος.
Αυτός είναι ο Δρακωνικός χάρτης για την ίδια ακριβώς ημερομηνία, όπως παραπάνω. Όλοι οι πλανήτες διατηρούν την ίδια οικοθεσία και τις ίδιες όψεις μεταξύ τους, όμως τα ζώδια έχουν μετατοπιστεί κατά τον ίδιο αριθμό μοιρών που απέχει ο γενέθλιος Βόρειος Δεσμός απο τη 0 μοίρα του Κριού.
Για να σχεδιάσετε τον Δρακωνικό σας χάρτη θα πρέπει να αφαιρέσετε τις μοίρες του Βόρειου Δεσμού σας από τον συνολικό αριθμό των 360 μοιρών του ζωδιακού κύκλου και να προσθέσετε την διαφορά σε όλους τους πλανήτες, τα σημεία και τις ακμές των οίκων. Στο παραπάνω παράδειγμα, ο Βόρειος Δεσμός είναι στις 1o27′ των Ιχθύων οι οποίες (στρογγυλεμένες) μεταφράζονται σε 331 μοίρες. Αφαιρέστε τον αριθμό αυτό από τον πλήρη κύκλο [360-331=29]. Προσθέστε 29 μοίρες σε κάθε πλανήτη, σημείο και ακμή και προκύπτουν οι Δρακωνικές συντεταγμένες.
Για παράδειγμα, ο Ήλιος στον τροπικό χάρτη είναι στις 13 μοίρες του Τοξότη. Προσθέτουμε 29 μοίρες [13 Τοξ + 29 = 42 (-30) ή 12 μοίρες του Αιγόκερω.

Η έννοια του Δρακωνικού χάρτη 
Ο Δρακωνικός χάρτης, όπως ακριβώς και ο Βόρειος Δεσμός, μάς δίνει πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό μας, αν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε και, όπως ο Νότιος Δεσμός, μάς αποκαλύπτει από πού προερχόμαστε, τι μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, οικεία και με ασφάλεια. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Δρακωνικός χάρτης δείχνει τον απώτερο σκοπό του ταξιδιού της ψυχής και τον συνδέουν με τη μοίρα, το πεπρωμένο. Θέλω να θεωρώ το γενέθλιο Δρακωνικό χάρτη σαν μια πτυχή του “υφάσματος της ψυχής” που κρύβεται πίσω από την προσωπικότητά μας. Δεν την βλέπεις αν δεν κοιτάξεις βαθύτερα. Μοιάζει με τη μεταξωτή φόδρα ενός σακακιού, ποτέ δεν τη σκεφτόμαστε αφού σπάνια φαίνεται, ωστόσο αυτή είναι ουσία που το κάνει να “πέφτει” όμορφα, επιτυγχάνει την καλύτερη εφαρμογή του και όταν φυσήξει το αεράκι αποκαλύπτεται η μεταξένια υφή της και το ταιριαστό χρώμα της. Κάπως έτσι λειτουργεί και ο Δρακωνικός χάρτης.Με την παραπάνω παρομοίωση, δεν υπάρχει “ανάμειξη”. Ο Δρακωνικός χάρτης δεν είναι συνυφασμένος με το γενέθλιο όπως το υφάδι με το στημόνι. Είναι το μετάξι από κάτω, αυτόνομο, συνήθως διαφορετικής απόχρωσης και υφής.
Φανταστείτε το Δρακωνικό χάρτη και τη σχέση του με τους Δεσμούς. Στο Δρακωνικό σύστημα ο Βόρειος Δεσμός είναι ΠΑΝΤΑ στην μηδενική μοίρα του Κριού και ο Νότιος Δεσμός στην μηδενική του Ζυγού. Αυτός είναι ένας σημαντικός υπαινιγμός για την έννοια και τον σκοπό αυτού του χάρτη. Οι δεσμοί είναι τα υποσυνείδητα μοτίβα που κουβαλάμεαπό το παρελθόν μας και οι συνειδητές κατευθύνσεις μας στο μέλλον, είναι τα σημεία του χάρτη μας που λένε “Από κεί ερχόμαστε και νιώθουμε οικεία (Νότιος) και εκεί είναι το καινούργιο ανεξερεύνητο πεδίο που ερχόμαστε να βιώσουμε (Βόρειος). Η ζωή μας ισορροπεί ανάμεσα στα δύο σημεία και ο Δρακωνικός συντονίζει αυτή τη διαδρομή, πού βρισκόμασταν και πού πηγαίνουμε. Να μην ξεχνάμε, στο Δρακωνικό χάρτη όλοι έχουμε τους δεσμούς στο ίδιο σημείο. Αυτό είναι το ΚΛΕΙΔΙ για να κατανοήσουμε τις αρχές του. Και το πιο σημαντικό, οι Δεσμοί της Σελήνης στο Δρακωνικό είναι ΠΑΝΤΑ στη 0º του Κριού. Ας μιλήσουμε για τη μοίρα που συναντά την πρόθεση!
Το Σημείο του Κριού αντιπροσωπεύει μια κίνηση (παρορμητική) από μια εσωτερική ποιότητα σε μια εξωτερική εκδήλωση. Μας προσανατολίζει προς τον έξω κόσμο – την κοινωνία, τα δημόσια γεγονότα και όλες τις σχέσεις που προωθούνται από το άτομο στην κοινωνία. Ορισμένες φορές αντιπροσωπεύει μια “θεαματική επέλαση ενέργειας … και εμπλοκή με όλον τον κόσμο”.

Celeste Teal
Από το Δραγωνικό στον γενέθλιο χάρτη

Ο Βόρειος Δεσμός στη 0 του Κριού υποδηλώνει τον τρόπο που η “θέλησή μας να γίνουμε” ή η αίσθηση του “ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ” βγαίνει από την υποκειμενικότητά της και εκδηλώνεται ως πραγματικότητα. Ο Δεσμός εδώ μας δίνει μία απίστευτη θέληση να διεκδικήσουμε και μια δύναμη να προχωρήσουμε αν το θελήσουμε.
Ο Νότιος Δεσμός στη 0º του Ζυγού μας λέει «σχετίζομαι», δείχνοντας πώς η επιθυμία μας να σχετιστούμε με τους άλλους με βάση σημαντικές κοινωνικές οδούς μετατίθεται από τον εσωτερικό μας κόσμο προς τα έξω. Επειδή προέρχεται από το «παρελθόν», η επιθυμία μας αυτή δείχνει να επηρεάζεται από το «τι σκέφτονται οι άλλοι» ή το ότι επιτρέπουμε στους άλλους να κάνουν πράγματα για μας, ακόμα και να ορίζουν τη ζωή μας. Σ’ αυτό το δίπολο Κριού-Ζυγού πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να ανακαλύψουμε με ποιον τρόπο θα έρθει η εξέλιξή μας μέσα από τις εμπειρίες μας και τι θα προσφέρει στην ικανότητά μας να σχετιζόμαστε με τους άλλους.
Στον Δρακωνικό χάρτη δεν μένουμε αμέτοχοι, ούτε είμαστε διστακτικοί για το τι θα κάνουμε αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πεπρωμένο μας και οι όψεις που σχηματίζονται με τον γενέθλιο χάρτη μας είναι ιδιαίτερα διδακτικές. Θυμηθείτε ότι το ΜΟΝΟ που διαφέρει στο Δρακωνικό χάρτη είναι τα ζώδια της ακμής των οίκων και των πλανητών. Αυτό μας δείχνει τον κρυφό προσανατολισμό που διαθέτουμε αλλά δεν μπορούμε να δούμε.
Υπάρχουν δύο τρόποι να εξηγήσουμε τον Δρακωνικό χάρτη. Μπορούμε να τον διαβάσουμε αυτούσιο, λαμβάνοντας υπόψη την διαφορετική θέση των ζωδίων από τον κλασικό μας χάρτη, αλλά και να τον ερμηνεύσουμε σε σχέση με το γενέθλιο. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ λειτουργική αν συγκρίνουμε τους δύο ζωδιακούς, πλανήτη με πλανήτη, ακμή με ακμή. Για παράδειγμα αν στο γενέθλιο χάρτη έχουμε τον Ήλιο στην 2η μοίρα των Διδύμων στον δέκατο οίκο, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια ανάγκη για να επικοινωνήσουμε ευρέως μέσω του επαγγέλματός μας, να νιώσουμε ξεχωριστοί, ότι θέλουμε να λάμψουμε μπροστά στο κοινό με έναν έντονο, δυναμικό και πνευματώδη τρόπο. Εάν ο Δρακωνικός Ήλιος είναι επίσης εκεί (αφού βρίσκεται πάντα στον ίδιο οίκο και με τις ίδιες όψεις) αλλά στον Αιγόκερω, μπορεί να υπάρχει μια υποβόσκουσα ανάγκη να δρέψει πιο χειροπιαστά οφέλη από αυτήν την κοινωνική αναγνώριση – κάτι που δεν απασχολεί ιδιαίτερα το ζώδιο των Διδύμων. Εξετάζοντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους πλανήτες και τις γωνίες ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς μας.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να συγκρίνουμε τις όψεις μεταξύ των πλανητών και των σημείων που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Αν, για παράδειγμα, στο γενέθλιο χάρτη η Σελήνη βρίσκεται 32 μπροστά από το Βόρειο Δεσμό και στο Δρακωνικό χάρτη ο Κρόνος είναι στην 2η μοίρα του Ταύρου (δηλαδή 32 μπροστά από τον Βόρειο Δεσμό στη 0 του Κριού), τότε έχουμε σύνοδο Σελήνης-Κρόνου, μια όψη που δεν γνωρίζαμε. Αυτό εξηγεί πολλά σε χάρτες όπου, ενώ δεν υπάρχει αρχική όψη μεταξύ δύο πλανητών, στη σύγκριση μεταξύ Δρακωνικού και Τροπικού αποκαλύπτεται.
Παρακάτω έχουμε ένα παράδειγμα ενός γενέθλιου χάρτη (εσωτερικός κύκλος) και ενός Δρακωνικού τοποθετημένου στον εξωτερικό κύκλο, όπως ακριβώς απεικονίζουμε τις διελεύσεις και τις προόδους. Και εδώ θα δούμε πολλές όψεις που δεν φαίνονται από τον γενέθλιο. Ο (Δρακωνικός-Δ) Κρόνος είναι σε σύνοδο με τον (Τροπικό-Τ) Ερμή και την Αφροδίτη, ο (Δ) Πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον (Τ) Νότιο Δεσμό, ο (Δ) Ουρανός σε σύνοδο με τον (Τ) Χείρωνα, και ο (Δ) Δίας σε σύνοδο με τον (Τ) Κλήρο της Τύχης.
Σε μια τέτοια σύγκριση είναι καλό η ανοχή των όψεων να είναι μικρή! Κοιτάμε πρωτίστως τις συνόδους και τις αντιθέσεις με ανοχή μέχρι 2. Να θυμάστε ότι οι πλανητικές όψεις σε κάθε χάρτη είναι πανομοιότυπες. Αυτό που εξετάζουμε είναι οι όψεις μεταξύ Δρακωνικού και Τροπικού. Αυτό που πρέπει κυρίως να έχουμε στο νου είναι ότι πρόκειται για ΔΥΟ ζωδιακούς μεταξύ των οποίων υπάρχουν άγνωστες μέχρι τώρα συνδέσεις. Οι δύο χάρτες (Τροπικός και Δρακωνικός) δημιουργούν “δονήσεις” μεταξύ τους που μας αποκαλύπτουν με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

Η Δρακωνική συναστρία
Η συναστρία είναι η μέθοδος σύγκρισης των γενέθλιων ή των προοδευτικών χαρτών δύο ή περισσοτέρων ατόμων. Κυριολεκτικά σημαίνει “αστέρια στο ίδιο σημείο”, όπως δηλαδή όταν ο Ήλιος του ενός ατόμου βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη του άλλου. Όλες οι όψεις μεταξύ των δύο χαρτών είναι σημαντικές, άσχετα από τον τύπο τους. Κάθε επαφή μεταξύ των πλανητών έχει το δικό της συμβολισμό στην πνοή της σχέσης και η αξιολόγησή τους μέσω της συναστρίας δίνει πληροφορίες αναφορικά με τις ανάγκες, τον σκοπό και τις επιθυμίες που ξυπνούν όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν.
Οι άνθρωποι που συναντούμε μοιάζουν με μόνιμες διελεύσεις. Εάν γνωρίσουμε κάποιον που έχει τον γενέθλιο Δία του σε σύνοδο με τον Ήλιο μας, είναι σαν να μας φέρνει το Δία πάνω στον Ήλιο μας κάθε φορά που τον συναντάμε! Αυτή είναι μια όψη που εύκολα εντοπίζουμε όταν συγκρίνουμε τους γενέθλιους χάρτες δύο ατόμων. Μπορεί όμως ο άλλος να έχει τον Δρακωνικό του Πλούτωνα πάνω στον Άρη μας, και τότε σίγουρα θα μας κάνει να νιώσουμε διαφορετικά. Μπορούμε έτσι να εμβαθύνουμε στη συναστρία ερμηνεύοντας κάποιες πολύ δυναμικές και έντονες όψεις που αλλιώς δεν θα γνωρίζαμε.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τον Δρακωνικό ζωδιακό στη συναστρία. Μπορούμε να εξετάσουμε τις όψεις μεταξύ των δύο Δρακωνικών ή του Δρακωνικού με το γενέθλιο ή των προοδευτικών χαρτών. Μ’ αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουμε κρυφούς συνδυασμούς που δεν είναι εμφανείς μεταξύ τροπικών ζωδιακών χαρτών, όμως δίνουν περισσότερο νόημα όταν εμφανίζονται μέσα από το Δρακωνικό. Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Σ’ αυτόν το χάρτη ο (Γενέθλιος) Άρης του ενός κάνει όψη συνόδου με τον (Δρακωνικό) Άρη του άλλου. Στην Τροπική συναστρία δεν υπάρχει όψη μεταξύ των δύο πλανητών και έτσι η νευρώδης, σεξουαλική, μαχητική και προκλητική φύση αυτής της ένωσης δεν γίνεται κατανοητή, παρά μέσω του Δρακωνικού. Υπάρχει επίσης μια όψη Δία με Ερμή/Αφροδίτη που δεν φαίνεται στην Τροπική συναστρία και που φανερώνει πολλά!
Μια άλλη μέθοδος είναι να καταστρώσουμε το σύνθετο των γενέθλιων Δρακωνικών. Αυτός θα είναι πολύ διαφορετικός από τον κλασικό σύνθετο ή τον προοδευτικό σύνθετο, αλλά θα ρίξει περισσότερο φως στο σκοπό και την ενέργεια της σχέσης. Ένα παράδειγμα παρατίθεται στο γύμνασμα πιο κάτω.

Οι Δρακωνικές διελεύσεις
Οι διελεύσεις των Δρακωνικών θέσεων στο γενέθλιο χάρτη δίνουν πολλές πληροφορίες, όπως και το αντίστροφο – οι τροπικές διελεύσεις προς το Δρακωνικό μας χάρτη. Και πάλι, η ανοχή πρέπει να είναι μικρή και επικεντρωνόμαστε στις συνόδους και τις αντιθέσεις, τουλάχιστον για αρχή. Κάθε είδους διέλευση συνδέεται με εξωτερικά γεγονότα. Αυτό εν μέρει είναι σωστό, ωστόσο η αρχική επιρροή ξεκινά από μέσα μας. Ένα μέρος της ψυχής μας, μια εσωτερική αρχετυπική μορφή, ξυπνά. Δρώντας παράλληλα με τη φύση της διέλευσης, ανάλογα με τον οίκο και το ζώδιο, μόλις αφυπνιστεί, αρχίζει να αναζητά την αναγνώριση, ένα στέμμα, έναν θρόνο για να εγκατασταθεί, την εύνοια κάποιων. Εάν έρθει γρήγορα η αναγνώριση και συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και την προσφορά της καινούργιας αυτής μορφής, αυτό που αντιπροσωπεύει μπορεί να μετουσιωθεί σε αυτό που βγάζουμε προς τα έξω χωρίς την παρεμβολή ή την υπόδειξη ενός εξωτερικού γεγονότος. Απλώς προσθέτουμε μια καινούργια διάσταση στην πολυπλοκότητά μας.
Εάν όμως αρνηθούμε συνειδητά τις ανάγκες και τα θέλω της μορφής αυτής, τότε θα τα συναντήσουμε μπροστά μας σαν εξωτερικά γεγονότα. Ο Γιουνγκ λέει “γεμίζουμε τις ζωές μας με κομμάτια του εαυτού μας” και αυτά που ενδόμυχα απορρίπτουμε τα συναντάμε στην καθημερινότητά μας μέσω άλλων ατόμων ή πραγμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, τα γεγονότα μάς αποδιοργανώνουν. Αυτή η αποδιοργάνωση (ή άλλοτε ευχαρίστηση) ζητά να αναγνωρίσουμε το αφυπνισμένο μας αρχέτυπο ούτως ή άλλως.
Θυμηθείτε ότι ολόκληρος ο χάρτης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν αξιολογούμε τις Δρακωνικές διελεύσεις, παράλληλα με άλλες μείζονες ή ελάσσονες τροπικές διελεύσεις και προόδους. Αν μία διέλευση του Κρόνου από τον Ήλιο συμπίπτει με μία διέλευση του Δρακωνικού Δία από τους Δεσμούς, η Δρακωνική διέλευση θα είναι λιγότερο σημαντική. Αν πάλι έχουμε μία διέλευση από τη Δρακωνική μας Σελήνη και μία τροπική νέα σελήνη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο μας, τότε η επιρροή θα είναι πολύ μεγαλύτερη, άσχετα από τις διελεύσεις άλλων, εξωτερικών πλανητών. Τα Δρακωνικά σεληνιακά γεγονότα μπορούν επίσης να θεωρηθούν σαν μηχανισμοί “συγχρονισμού” όπως ο Ερμής, υποδηλώνοντας πότε οι μείζονες διελεύσεις μπορεί να εκδηλωθούν ως εσωτερικά ή εξωτερικά γεγονότα.

Δρακωνικό γύμνασμα
Το παρακάτω γύμνασμα είναι έτσι δομημένο για να ξεκινήσουμε τη μελέτη του Δρακωνικού ζωδιακού. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό και διασκεδάστε το!
  • Βήμα πρώτο: Καταστρώστε τον Δρακωνικό σας γενέθλιο χάρτη χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστικό πρόγραμμα ή αφαιρώντας τις συντεταγμένες του Βόρειου Δεσμού σας από το σύνολο των 360 μοιρών και μετά προσθέστε τη διαφορά σε όλους τους πλανήτες και τις ακμές των οίκων.
  • Βήμα δεύτερο: Χωρίστε μία σελίδα σε στήλες. Αριστερά, καταγράψτε όλους τους πλανήτες από τον Ήλιο, τη Σελήνη μέχρι και τον Πλούτωνα (συμπεριλάβετε και το Χείρωνα και όσους αστεροειδείς επιθυμείτε). Για παράδειγμα: 1) Σελήνη, 2o23′ Δίδυμοι
  • Βήμα τρίτο: Προσθέστε μερικές λέξεις-κλειδιά για να περιγράψετε τη σημασία του κάθε πλανήτη στο συγκεκριμένο ζώδιο. Δώστε βάση στο ” τι ζητάει, τι χρειάζεται και τι έχει να προσφέρει”. Μπορείτε να είστε όσο σύντομοι ή αναλυτικοί θέλετε. 1) Σελήνη 2o23′ Δίδυμοι – αγαπάει την επικοινωνία, προσδίδει περιέργεια
  • Βήμα τέταρτο: Στη δεξιά στήλη τοποθετήστε το Δρακωνικό ζώδιο και τις μοίρες καθώς και την ερμηνεία του. Δώστε πάλι βάση στο “τι ζητάει, τι χρειάζεται και τι έχει να προσφέρει”. Κάπως έτσι: 1α) Τροπική σελήνη 2ο 23′ Δίδυμοι – αγαπάει την επικοινωνία, προσδίδει περιέργεια // 1β) Δρακωνική σελήνη 15ο 25′ Καρκίνος – αγαπάει τα βαθιά συναισθήματα, προσδίδει ευαισθησία.
Συνεχίστε έτσι με όλους τους πλανήτες και δείτε τις διαφορές στην ερμηνεία των πλανητών. (Μπορείτε να υπολογίσετε και τους δεκανούς και τα δωδεκατημόρια, εάν θέλετε να εμβαθύνετε, προσθέτοντας και άλλες λέξεις-κλειδιά στις ερμηνείες). Οι Δρακωνικές θέσεις θα σας δείξουν τι κρύβεται πίσω από τις Τροπικές ερμηνείες. Αυτό δεν αναιρεί τον τροπικό σας χάρτη! Προσθέτει όμως μια νέα διάσταση. Με τον τρόπο αυτό συγκρίνετε και αντιπαραθέτετε τον τροπικό γενέθλιο χάρτη με το δρακωνικό και έτσι παίρνετε μια αρχική ιδέα για τη σχέση μεταξύ των δύο. Μπορείτε να επεκταθείτε συγκρίνοντας διελεύσεις, προόδους και συναστρίες με άλλους χάρτες επίσης.
  • Βήμα πέμπτο: Κάντε το ίδιο, αυτήν τη φορά με τις ακμές των οίκων, αριστερά του τροπικού και δεξιά του δρακωνικού σας χάρτη. Κάπως έτσι: 1α) Τροπικός ωροσκόπος: 10o34′ Υδροχόος – εκκεντικοί τρόποι, εκκεντρική ενέργεια. // 1β) Δρακωνικός ωροσκόπος: 29o12′ Παρθένος – Αναλυτικός νους, γρήγορη αντίληψη
Συνεχίστε με τους υπόλοιπους οίκους, εστιάζοντας στις ανάγκες των ζωδίων και το πώς αυτές προσαρμόζονται στην έννοια του κάθε οίκου. Μπορείτε να επεκταθείτε, εξετάζοντας τους κυβερνήτες των ζωδίων και σε ποιούς οίκους πέφτουν στον τροπικό και στο δρακωνικό. Στο προηγούμενο παράδειγμα ο τροπικός ωροσκόπος έχει κυβερνήτες τον Κρόνο και τον Ουρανό, ενώ ο δρακωνικός τον Ερμή. Οι παραπάνω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε σιγά-σιγά με τον δρακωνικό σας χάρτη.
  • Βήμα έκτο: Βρείτε όλες τις όψεις (αναζητήστε πρώτα τις συνόδους και τις αντιθέσεις) μεταξύ τροπικού και δρακωνικού χάρτη. Όπως στο παράδειγμα όπου έχουμε σύνοδο του δρακωνικού Κρόνου με την τροπική Αφροδίτη και τον Ερμή. Πώς αυτή η σύνοδος διαφοροποιεί το γενέθλιο χάρτη; Τι κρύβεται πίσω από τη σύνοδο Ερμή-Αφροδίτης που δεν φαινόταν πριν; Μελετώντας τις σχέσεις θα σας έρθουν νέες ιδέες.
  • Βήμα έβδομο: Βρείτε τις όψεις μεταξύ δρακωνικών σύνθετων και συγκρίνετέ τις με τους τροπικούς σύνθετους, προσέχοντας τις διαφορές στα ζώδια, στα στοιχεία και στους πλανητικούς σχηματισμούς. Ο σύνθετος δρακωνικός είναι ο μόνος χάρτης που διαφοροποιείται ως προς την οικοθεσία και τους πλανητικούς σχηματισμούς αν χρησιμοποιήσετε την τεχνική του συνδυασμού των δύο Δρακωνικών αντί να μετατρέψετε σε Δρακωνικό τον Τροπικό γενέθλιο χάρτη. Τι συμπεράσματα βγάζετε από το σύνθετο Δρακωνικό; Πώς διαφέρει από το γενέθλιο;
Αν όλα αυτά εξάπτουν την περιέργειά σας, μπορείτε να αναρτήσετε νέο θέμα εκθέτοντας τα συμπεράσματά σας και τις ανακαλύψεις σας και να τα συζητήσετε με τα άλλα μέλη, ανταλλάσσοντας τις ιδέες σας!
Μερικές χρήσιμες πηγές:
  • Draconic Astrology by Jan Carter
  • THE DRACONIC CHART-Soul Mates and Blood Links by Pamela Rowe
  • How to Interpret Draconic Charts by Andrea Arden
  • Software for Draconic Charts – Matrix
  • Draconic Astrology by Pamela Crane
myhoroscope.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια