Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σερβιτόροι λένε τι δεν πρέπει να παραγγείλεις σε εστιατόριο

1. Μην παραγγέλνεις ποτέ την ώρα του κλεισίματος: Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός σερβιτόρου, η «φωτιά» την ώρα του κλεισίματος δεν είναι το ίδιο δυνατή με τις υπόλοιπες ώρες, καθώς οι σεφ προσπαθούν να καθαρίσουν. Το φαγητό σου δε θα είναι σίγουρα στη σωστή θερμοκρασία που πρέπει.
2. Μην παραγγέλνεις σε ψαροταβέρνα... κρέας: Το όλο νόημα της συγκεκριμένης συμβουλής είναι πως κάθε εστιατόριο έχει τη δική του κουζίνα, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγεις να τρως πιάτα που δεν έχουν σχέση με αυτή. Στην ψαροταβέρνα τρως ψαρικά, στην πιτσαρία... πίτσα, στο ιταλικό... μακαρονάδα και στο σουβλατζίδικο... σουβλάκια.
3. Προσοχή στα... παγάκια: Κάποιος σερβιτόρος ανέφερε πως πρέπει να αποφεύγουμε τα παγάκια που προέρχονται από μηχάνημα. Ξέρεις τώρα, όλα είναι θέμα... καθαριότητας πάντα.
4. Μην βάλεις φέτα λεμονιού/πορτοκαλιού στο ποτό σου: Επειδή μετά το φαγητό ακολουθεί και ένα ποτάκι ( μην ξεχνάς τον τίτλο: bar/restaurant), καλύτερα να ζητήσεις το ποτάκι σου χωρίς λεμόνι/πορτοκάλι καθώς είναι άγνωστο το πόσο καλά έχουν πλυθεί.
5. Απόφυγε τα πιο ‘’μη δημοφιλή’’ πιάτα: Με λίγα λόγια, οι σερβιτόροι σου προτείνουν τα φαγητά που έχουν κατανάλωση για να αποτρέπονται οι δυσάρεστες ‘’εκπλήξεις’’. Ξέρεις εσύ τώρα!
6. Πες όχι στο ψωμί: Μερικά εστιατόρια σερβίρουν το ψωμί που εσύ δεν έφαγες, σε κάποιο άλλο τραπέζι. Γίνεται με άλλα λόγια ''ανακύκλωση''.

Να σου πούμε βέβαια πως το παραπάνω κείμενο είναι ενδεικτικό. Εννοείται, πως υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια που ακολουθούν κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής, απλά εμείς σε ενημερώνουμε (και προστατεύουμε).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια