Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψείρες στα βλέφαρα των μαθητών

Συναγερμός στα Ελληνικά σχολεία!
Τα πρώτα κρούσματα με ψείρες στα βλέφαρα μαθητών εκδηλώθηκαν σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου Αττικής. Οι ψείρες στα βλέφαρα δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ωστόσο όταν εμφανιστεί είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.
Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο του Mothersblog κ.Δημήτρη Ψαρράκο η μόλυνση στα βλέφαρα από ψείρες ονομάζεται phthiriasis palpebrarum και όπως επισημαίνεται στο Kanski Clinical Ophthalmology πρόκειται για φθειρίαση των βλεφάρων η οποία προκαλείται από την ψείρα phthiru pubis που αναπτύσσεται στο εφήβαιο.
Η ψείρα του εφηβαίου είναι ένα παράσιτο-έντομο που εντοπίζεται στην τριχωτή περιοχή του εφηβαίου, του θώρακα, των μασχαλών, του προσώπου (γένια) και των βλεφαρίδων του άνω βλεφάρου.

Συμπτώματα
Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και καλούν τους γονείς να βρίσκονται σε εγρήγορση όταν δουν τα εξής συμπτώματα στα μάτια των παιδιών:
-Τσίμπλες. Είναι γλοιώδεις, επίμονες και δεν απομακρύνονται εύκολα.
-Φαγούρα έντονη.
-Ερυθρότητα .
-Πόνος στο μάτι.
-Χαμηλό πυρετό.
-Τσούξιμο (όχι πάντα) και δυσφορία.
Σύμφωνα με την παιδίατρο του Mothersblog κυρία Μαριαλένα Κυριακάκου, οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε οφθαλμίατρο ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάσταση.
Όπως εξηγεί, η μόλυνση των βλεφάρων με ψείρες είναι κολλητική και θα πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες υγιεινής όπως σε κάθε άλλη ίωση ή λοίμωξη.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια