Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένοχες τροφές που μας γεμίζουν σπυράκια

Α τις άτιμες…αυτές λοιπόν ευθύνονται που ξυπνάμε με χαρά μέσα στην δροσιά για να πάμε στην δουλειά και το μπιμπίκι μας χαιρετά μόλις αντικρύσουμε τον καθρέφτη!!
Στην κάθε μια απο εμάς βέβαια η κάθε τροφή μπορεί να ενεργεί διαφορετικά αλλά κακά τα ψέμματα..είναι ορισμένες πολύ πιο ύπουλες και πονηρές όπως-

● Γαλακτοκομικά προϊόντα-Το ζωικό γάλα περιέχει ορισμένα συστατικά που επηρεάζουν τη λειτουργία εκείνων των ορμονών του οργανισμού, οι οποίες ευθύνονται για την εκδήλωση εξανθημάτων και άλλων σημαδιών στο δέρμα, όπως τα σπυράκια. Μπορείτε να επιλέξετε γάλα απο τα…μοντέρνα,όπως από αμύγδαλα, από ρύζι και από καρύδα, ως εναλλακτικές λύση.

● Η ζάχαρη αυξάνει τη φλεγμονή στον οργανισμό και αυτό με τη σειρά του αποτελεί σημαντικό παράγοντα δερματικών προβλημάτων, όπως τα σπυράκια,το ξέρετε απο μικρές.Αυτό δεν σημαίνει ότι η ζάχαρη θα εκλείψει τελείως από την διατροφή σας. Μπορείτε να πάρετε την ποσότητα που χρειάζεστε καθημερινά από τα φρούτα, ενώ αν δεν μπορείτε να αρνηθείτε την ζάχαρη στον καφέ σας, τότε επιλέξτε πιο φυσικές πηγές γλύκανσης, όπως η στέβια-που δεν αρέσει σε όλες μας αλλά είναι μια κάποια λύση που λέει και ο ποιητής!

● Σόγια: Η μεγάλη περιεκτικότητα της σόγιας σε οιστρογόνα επηρεάζει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού και σχεδόν πάντα δημιουργεί ακμή και σπυράκια. Μάλιστα, ολοένα και περισσότερα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων περιέχουν ποσότητες σόγιας, οπότε είναι καλό να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες στις συσκευασίες τροφών.’Ασε ο καφές όπου υπάρχει ένα οξύ στους σπόρους του καφέ μπορεί να εκτοξεύσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα σας,τραγικό. Η κορτιζόλη, επίσης γνωστή ως η “ορμόνη τους στρες”, μπορεί να δράσει σαν ένα ανδρογόνο και να αυξήσει την δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων και την φλεγμονή. Το να αλλάξετε την αγαπημένη σας συνήθεια με ένα ρόφημα χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ) δεν θα σας απαλλάξει από την ακμή, αφού ο καταλύτης της αντίδρασης δεν είναι η καφεΐνη.

● Φυστίκια: Τα φυστίκια περιέχουν ένα ανδρογόνο που αυξάνει την παραγωγή ελαίου από τους σμηγματορροικούς αδένες της επιδερμίδας και ως εκ τούτου επιδεινώνει την ακμή και τα σπυράκια. Πιο ασφαλείς επιλογές σε αυτή την περίπτωση αποτελούν ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα φυστίκια τύπου cashews.
www.ladyslife.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια