Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βότανα που αδυνατίζουν

Τι θα έλεγες αν μάθαινες (εντάξει, ίσως και να το ξέρεις), πως εκτός από τη γυμναστική που κάνεις και την διατροφή που ακολουθείς, υπάρχουν και βότανα που σε βοηθούν στην απώλεια βάρους;
Ναι, ναι κι όμως συμβαίνει.
Μήπως τελικά όλα αυτά τα προϊόντα αδυνατίσματος και οι δίαιτες δεν λειτουργούν; Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τρόπος για τον περιορισμό και τη μείωση του περιττού λίπους είναι μέσω τακτικής άσκησης - γυμναστικής και σωστής διατροφής. Η άσκηση βοηθά το σώμα να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό, έτσι ώστε να μπορεί να κάψει παραπάνω θερμίδες. Όταν λέμε διατροφή, δεν εννοούμε δίαιτα αλλά σωστή και υγιεινή διατροφή. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να φάμε περισσότερο και να χάσουμε βάρος, εάν ξέρουμε τι φαγητό να φάμε για καλύτερα αποτελέσματα καύσης του περιττού λίπους. Εκτός από τα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων, ορισμένα βότανα βοηθούν πολύ την κατάσταση.
Αν ψάχνετε βότανα για αδυνάτισμα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα βότανα που πιστεύεται ότι βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Αυτά τα βότανα έχουν ιδιότητες, όπως προώθηση του μεταβολισμού, καταστολή της όρεξης ή κάψιμο του περιττού λίπους, μειώνοντας έτσι το βάρος φυσικά και με ασφάλεια.
Δες λοιπόν ποια είναι αυτά και μη χάνεις άλλο χρόνο

● Λουΐζα για κάψιμο λίπους
Το βότανο αυτό, είναι ένα από τα πιο γνωστά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Η λουΐζα βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού, τη μείωση της όρεξης, ενώ ταυτόχρονα είναι διουρητικό και αυτό είναι θετικό για όσους έχουν κατακράτηση υγρών. Μπορείς να πιεις 2 με 3 φλιτζάνια την ημέρα.

● Σημύδα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Ο εφιάλτης όλων των γυναικών είναι ένας. Η κυτταρίτιδα. Και αυτό το βότανο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αυτή πολύ γρήγορα και με απόλυτα φυσικό τρόπο! Η διουρητική δράση του βοηθά στην καύση του λίπους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις ένα κουταλάκι ξερά φύλλα σημύδας σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό  και να σουρώσεις το μείγμα. Μπορείς να καταναλώσεις το ρόφημα 1-2 φορές την ημέρα.

● Πράσινο τσάι για αποτοξίνωση και απώλεια λίπους στην κοιλιά
Τι καλύτερο θα μπορούσες να πιεις από το πράσινο τσάι; Το τσάι -και μάλιστα το πράσινο- είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες και είναι αυτό που διεγείρει τις καύσεις και την οξείδωση του λίπους. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε αντίθεση με αυτούς που έπιναν μόνο νερό. Μπορείς να πιεις από 2 έως 3 φλιτζάνια την ημέρα.

● Σπιρουλίνα για μείωση της όρεξης
Είσαι κι εσύ από τα άτομα που αμέσως μόλις νιώσουν πως πεινάνε, δεν έχουν καθόλου υπομονή και καταφεύγουν στο φαγητό; Εάν ναι, τότε η σπιρουλίνα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα και αν την πάρεις πριν το φαγητό, μειώνει αισθητά την όρεξη κι έτσι καταναλώνεις λιγότερη τροφή. Διαλύεις 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό 30 λεπτά πριν από τα κυρίως γεύματα.

● Aloe Vera
Εναι γνωστή για την ενυδατική δράση της αλλά και ως θεραπεία για τα εγκαύματα. Όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής, η αλόη βέρα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης βάρους φυσικά και υγιεινά. Διεγείρει τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος αναγκάζοντας το σώμα να καταναλώνει "φυσικά" περισσότερη ενέργεια. Ο χυμός βελτιώνει επίσης την πέψη και καθαρίζει τον πεπτικό σωλήνα.

● Γύρη μελισσών
Η γύρη είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Αυξάνει το επίπεδο της ενέργειας και τονώνει το μεταβολισμό. Επίσης βοηθά στην προώθηση της καλής πέψης.

● Καφεΐνη
Υπάρχουν πολλές μελέτες που τεκμηριώνουν την επίδραση αδυνατίσματος της καφεΐνης. Η καφεΐνη βοηθά τη διαδικασία της καύσης λιπών αναστέλλοντας την παραγωγή της φωσφοδιεστεράσης, ένα ένζυμο που αποτρέπει την κατανομή του λίπους. Η κατανάλωση καφεΐνης να πρέπει να γίνεται με μέτρο.

● Καυτερές πιπεριές τσίλι
Αναφερόμαστε περισσότερο σε τρόφιμα που περιέχουν καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη βοηθά στη "θερμογένεση". Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν καψαϊκίνη, ως μέρος των γευμάτων τους ή ως συμπλήρωμα διατροφής, αύξαναν τον μεταβολισμό τους. Αυτό είναι καλή είδηση ??για όσες επιθυμούν να χάσουν βάρος, επειδή υψηλός μεταβολισμός σημαίνει καύση περισσότερου λίπους.

● Μάραθος
Ο μάραθος είναι ένα παραδοσιακό γνωστό βότανο αδυνατίσματος. Είναι κατάλληλος για την τόνωση και την αύξηση του μεταβολισμού. Βοηθά στην απώλεια βάρους και στην καύση του λίπους. Ο μάραθος είναι επίσης ένα εξαιρετικό διουρητικό και έτσι βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια