ΣΟΦΙΚΟΛΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
Γιά 4 άτομα
½lt Ηλιέλαιο (για το τιγάνισμα)

Για τη ζύμη:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ
4 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
150 ML ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ (τελευταιο υλικό)

Για τη γέμιση:
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 ΓΡ. ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
10 ΜΠΙΣΚΟΤΑ (ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ)
1 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Για τη διακόσμηση:
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 2–3 λεπτά (θα την λιώσουμε αμέσως) μέχρι να ενεργοποιηθεί. Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με το χλιαρό νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
Προσθέτουμε στη μισή λιωμένη σοκολάτα την πραλίνα φουντουκιού, το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε.

Για το σοφικολάτο:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο με τον πλάστη και την χωρίζουμε σε μακρόστενα κομμάτια (15×4εκ.). Προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκια, αλείφοντας την άκρη τους με λίγο νερό για να κολλήσουν. Έπειτα βάζουμε τα σοφικολάτο στο ψυγείο να δέσουν, για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, ανά δυάδες για 30 δευτερόλεπτα, περιστρέφοντάς τα συνέχεια με μια λαβίδα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα σοφικολάτο σε ποτηράκια με λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με δυόσμο.
Από τον Chef Μιχάλη Ηρωγλίδη

Related Posts