Πανελλαδικό, Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο ΕΣΑμεΑ, 2 Δεκέμβρη 2016

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών μας
Παρασκευή 2/12 10 π.μ. Ομόνοια
Στις 2 Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Συγκεντρωνόμαστε στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, για να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή! Ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει πανελλαδικό, παν- αναπηρικό συλλαλητήριο!
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!
Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, στις 2 Δεκέμβρη 2016, ενόψει τις 3 Δεκέμβρη 2016, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Δηλώνουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ισότητα δικαιοσύνη!
Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποιδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στήριξη και Συμμετοχή των γονέων, των κηδεμόνων και των οικογενειών των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες στο Πανελλαδικό, Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο που εξήγγειλε η ΕΣΑμεΑ για την 2 Δεκέμβρη 2016, στις 10:00π.μ., στην Ομόνοια»
Όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας, απευθύνουμε ΓΕΝΙΚΟ, ΠΑΝ-ΛΑΪΚΟ κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης του Πανελλαδικού, Παν-αναπηρικού Συλλαλητηρίου που εξήγγειλε η ΕΣΑμεΑ, την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016 στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια.
Συνυπογράφουμε την διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016 της ΕΣΑμεΑ και καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους γονείς, τα μέλη των οικογενειών μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους στους εργασιακούς μας χώρους, όλες και όλους στις γειτονιές μας, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 στις 10:00π.μ. στην Ομόνοια να διαδηλώσουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, ιδιαίτερα την τελευταία 6ετία και μας οδηγούν καθημερινά  στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Εμείς οι γονείς, τα παιδιά μας – άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και οι οικογένειές μας, στις 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016, διαδηλώνουμε και δηλώνουμε ότι:
«Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!»
Τα παιδιά μας–ΑμεΑ, εμείς και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά του Αναπηρικού Κινήματος:
«Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!»,
παλεύοντας καθημερινά για την υγεία, την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση και εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε μια σειρά μέτρων, όπως:
·        Στις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας,
·        Στην κρίση και απόδοση ποσοστών αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ με δημοσιονομικά, κατά βάση, κριτήρια,
·        Στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας,
·        Στα λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες,
·        Στον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,
·        Στις περικοπές στην χρηματοδότηση δημόσιων δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες,
·        Στις μη μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση,
·        Στον άδικο συνυπολογισμό του αναπηρικού επιδόματος (διατροφικού, εξωιδρυματικού, απολύτου αναπηρίας, κίνησης κ.λπ.) στο εισόδημα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ατόμων με βαριές αναπηρίες ή γονέων ατόμων με αναπηρία!
Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, από την Αττική αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας, κάθε μέλος των οικογενειών μας, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, να λάβουμε μέρος μαζικά και δυναμικά, στο Πανελλαδικό, Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της 2 Δεκέμβρη, στις 10:00 π.μ. στην Ομόνοια που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ.
Πρέπει ΟΛΟΙ να δώσουμε το παρόν και σε αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο  αντίστασης στον παραλογισμό των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων και στην αναλγησία των στελεχών κάθε Τρόικας ή Κουαρτέτου.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και οι οικογένειές μας, από την Αττική κι ολόκληρη την Ελλάδα, διαδηλώνουμε στην Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 2 Δεκέμβρη, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. και δηλώνουμε πως:
«δεν αποδεχομαστε και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην εξόντωσή μας!»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.

Related Posts