Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

H Αλεξάνδρα Τσόλκα απαντάει στην Μενεγάκη

-Αγαπητή Ελένη,
Με συγκίνηση διαβάσαμε την επιστολή σου, που δείχνει αγωνία για το μέλλον και για την απρόβλεπτη τηλεοπτική σεζόν!
Καταρχήν δε ξέραμε πως τα απλά προβλήματα, όπως η οικονομική καταστροφή, οι μειωμένες συντάξεις που ζουν παιδιά και εγγόνια, οι διακανονισμοί σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, σού είναι γνωστά!
Νομίζαμε πως στη κορυφή της καταξίωσης, της διασημότητας και στη διαχρονικότητα σου, τίποτα δεν θα τάραζε την ολύμπια μακαριότητα της παντοδυναμίας σου ως ωραία, εκπομπάρχισσα, με ωραία ζωή σε παραλίες, σκάφη, εξωτικά νησιά, ψώνια συνεχώς, αλλαγές μπικίνι που αποτέλεσαν πρότυπο για αρκετές θαυμάστριες σου, εκκολαπτόμενες εσύ, όπως η Φαίη Σκορδά, η οποία σε ξεπέρασε και αλλάζει μπορεί και τέσσερα τη μέρα!Στα τόσα χρόνια που γνωριζόμαστε, Ελένη, ποτέ δε μας απευθύνθηκες, δεν μας έγραψες κάτι, δεν στάθηκες σε κάτι πιο γενικό. Γίνονταν εκλογές, άλλαζαν κυβερνήσεις, διοριζόταν πρωθυπουργοί (σ.σ: τι να κάνει ο Πικραμένος, αλήθεια, τώρα που τον θυμηθήκαμε!), γίνονταν σεισμοί, περνάγανε οι πρόσφυγες το Αιγαίο και πνίγονταν σ αυτό, τρέχανε οι ξένες σταρ απ το Χόλυγουντ και τα Λονδίνο στη Μυτιλήνη (σ.σ: αλλά και στη Λέσβο που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός μας), αλλά εσύ ατάραχη!
Σταθερή στη δεκαετία του 1990! Λίγο μαγειρική, ζώδια, πολλές προωθήσεις προϊόντων και δώρα στους τηλεθεατές που τους προίκισε πια, τόσα χρόνια. Αλλά και αυτοί, αχάριστοι δεν είναι! Σε παρακολουθούν ότι κι αν κάνεις. Γιατί είσαι πολύ όμορφη και κυρίως πολύ έξυπνη και αποφασισμένη για επιβίωση σε έναν χώρο όλο κινούμενη άμμο, ψεύτικες σχέσεις, πουλήματα, αντιπάθειες μεταμφιεσμένες σε τάχα μου φιλίες και ρηχές θάλασσες συναισθημάτων, που εξερευνώνται απ την αμμουδιά.
Τώρα Ελένη, μας γράφεις με ωραίο γραφικό χαρακτήρα και χωρίς ορθογραφικά, πως «σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά!» εσύ δηλαδή και πως η πιο απρόβλεπτη τηλεοπτική σεζόν ξεκινά για εμάς» ενώ η δική μας κρατάει χρόνια και προβλέπεται σε ολέθρια συνέχεια, τελειώνοντας πως «σας περιμένουμε και πάλι. Γιατί ΜΑΖΙ περνάμε ΠΑΝΤΑ καλύτερα!!». Δε βαριέσαι Ελένη!
Καθόμαστε, που καθόμαστε σπίτι, ή τα ντουβάρια απέναντι με απελπισία θα κοιτάμε ή τα παπούτσια και τις μπότες που θα δείχνεις που δεν μας φτάνουν δυο επιδόματα του ταμείου ενέργειας για να αγοράσουμε. Όμως, επειδή μπήκες στο κόπο να μας γράψεις και να δείξεις πως γνωρίζεις ότι υπάρχουμε, εσένα προτιμούμε από τα ντουβάρια!
Στο κάτω, κάτω απ όλη αυτή την κατασπάραξη πρόσωπων, την φτήνια, την έλλειψη ιδεών, την αγραμματοσύνη, την απονιά, την ανουσιότητα, την ψευτιά της ιδιωτικής τηλεόρασης όλων αυτών των χρόνων, που σε έστεψαν βασίλισσα της, είσαι ότι πιο ευφυΐες και τίμιο σε προθέσεις και συμπεριφορά.
Άρα, δείξε μας μπότες, κοσμήματα, υψηλής τεχνολογίας οικιακές συσκευές, κρέμες και βαφές μαλλιών, εσώρουχα συνθετικής δαντέλας, έπιπλα μοντέρνα και φανταχτερά, σερβίτσια για μεγάλα τραπέζια, για τις δεξιώσεις που δε θα κάνουμε, για τα ρούχα που δεν θα αγοράσουμε και τα εσώρουχα που δεν θα επιδείξουμε τάχα αθώα στα social media. Αρκεί να μας γραφείς… Να θυμάσαι πως υπάρχουμε… Και πως ο κόσμος δεν αλλάζει, απλά καταστρέφεται και καταστρέφει… και πως στο τέλος και ο Αρμμαγεδώνας να έρθει, εσύ δε κινδυνεύεις. Κι αυτός τηλεθεατής σου θα ναι…
Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια