Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εξωγήινοι στην οθόνη

Συνήθως είναι μικροκαμωμένοι, με μεγάλο κεφάλι και τεράστια μάτια, συχνά διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες χρησιμοποιούν είτε για να βοηθήσουν είτε για να κατατροπώσουν τους ανθρώπους - αυτό εξαρτάται από το αν έχουν φιλικές ή εχθρικές διαθέσεις απέναντι στη γη.
Όπως και να έχει, πάντα η παρουσία εξωγήινων στο σινεμά ή στην τηλεόραση προσφέρει αμέτρητο σασπένς, αγωνία και εικόνες εξωπραγματικές.
Από το Διάστημα στη σοφίτα
Προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία του Τζον Σαλτς "Εξωγήινοι στη σοφίτα" Πρόκειται για μια κωμική περιπέτεια φαντασίας, στην οποία, εκτός από τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές, εμφανίζονται και τέσσερις εξωγήινοι!

 Οι Εξωγήινοι πάντα συναρπάζουν
Με αφορμή τους "Εξωγήινους στη σοφίτα" μπορεί κανείς να θυμηθεί δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με εξωγήινους, οι οποίες λατρεύτηκαν από το κοινό. Δείτε παρακάτω έναν ενδεικτικό χρονολογικό κατάλογο με κάποιες από τις πλέον κλασικές και αγαπημένες.  

Δεκαετία του 1930: Γυρίζονται πολλές ταινίες που ασχολούνται με εξωγήινους κόσμους. Κάνουν την εμφάνισή τους ο Φλας Γκόρντον και ο Σούπερμαν. Το 1929 εμφανίζεται ο χαρακτήρας του Μπακ Ρότζερς, ο οποίος βρίσκεται στον 25ο αιώνα και εκεί υπερασπίζεται την τελευταία πόλη της Γης απέναντι στους εισβολείς από τον πλανήτη Ντρακόνια.  

Δεκαετία του 1950: Γυρίζονται ταινίες και τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας, όπου κυριαρχούν οι κακοί εξωγήινοι που προσπαθούν να καταστρέψουν τη Γη.  
1966: Αρχίζει μια τηλεοπτική σειρά που θα σημαδέψει γενιές και γενιές. Το διαστημόπλοιο Enterpise, που το πλήρωμά του αποτελείται τόσο από γήινους όσο και από εξωγήινους, ξεκινάει το μαγικό του ταξίδι στο Διάστημα. Τα μυτερά αφτιά του μίστερ Σποκ είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς. Και η σειρά δεν είναι άλλη από το "Σταρ Τρεκ" 

1977: Οι Στενές επαφές τρίτου τύπου είναι η ταινία όπου για πρώτη φορά απεικονίζεται εξωγήινος με τη χαρακτηριστική μορφή που όλοι γνωρίζουμε: Κοντός, με γκρίζο δέρμα, μεγάλα στρογγυλά μάτια, κοντόχοντρο σώμα και λεπτά μακριά δάχτυλα. Επιπλέον, τα ειδικά εφέ της ταινίας ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους. Την ίδια χρονιά βγήκε στις αίθουσες μία ταινία που έγινε σταθμός όχι μόνο στην ιστορία των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, αλλά και του σινεμά γενικά: "Ο πόλεμος των άστρων" έσπασε τα ταμεία σε όλο τον κόσμο.

1979: Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ τρομοκρατεί τους θεατές με την ταινία' Αλιεν"  
1982: Το κοινό ερωτεύεται τον "ΕΤ", το μικρό εξωγήινο που "θέλει να γυρίσει σπίτι του" Ο "ΕΤ" είναι ίσως η πλέον χαρακτηριστική και εμβληματική κινηματογραφική μορφή εξωγήινου.  

1986: Ένας άλλος εξωγήινος προσγειώνεται στην τηλεόραση και κατακτάει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Ο Αλφ εισβάλει στο σαλόνι της οικογένειας Τάνερ και αποτυπώνεται στη μνήμη των τηλεθεατών. Στην εκστρατεία που ακολουθεί ο μύθος του "Σταρ Τρεκ" αναγεννιέται με νέες σειρές και ταινίες, ενώ τα "Χ-Files" με τις περιπέτειες δύο πρακτόρων του FBI που ερευνούν υποθέσεις UFO κάνουν το κοινό να κρατάει την ανάσα του. 

Από τα τέλη της δεκαετίας, του 1990 έρχεται μια νέα γενιά ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όπου τα ειδικά εφέ τελειοποιούνται και οι εξωγήινοι κατακλύζουν την οθόνη, προσφέροντας πολλές εναλλακτικές μορφές εξωγήινης ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια