Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι μια κατεξοχήν χειμωνιάτικη συνταγή με πολλές βιταμίνες που θα σας κρατήσει ζεστούς και θα απολαύσετε.
Διαβάστε τη συνταγή για τα γιουβαρλάκια:

Υλικά συνταγής:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ρύζι φάνσυ
2 κρεμμύδια (μέτρια)
1-2 καρότα
λίγο σέλινο
2 αυγά
4 & 1/2 φλ. νερό
1 λεμόνι
2 κ. γλυκού αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:
1. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι μας και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό αφού τον ξεπλύνουμε.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και το ασπράδι ενός αυγού (τον κρόκο τον κρατάμε).
3. Εντωμεταξύ βράζουμε τα 4 1/2 φλιτζάνια νερό σε ανοιχτή χύτρα.
4. Τρίβουμε σε τρίφτη ψιλό τα καρότα μας και ψιλοκόβουμε λίγο σέλινο.
5. Πλάθουμε τον κιμά μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού (γιατί το ρύζι βράζει και ανοίγει) και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια μέσα στο ζεστό νερό μαζί με τριμμένο καρότο και σέλινο.
6. Αλατοπιπερώνουμε (άλλο ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι) και αφήνουμε να βράσει κλείνοντας τη χύτρα με τα γιουβαρλάκια.
7. ‘Όταν σφυρίξει, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
8. Παράλληλα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, στύβοντας το χυμό ενός λεμονιού και αναμιγνύοντας τον 1 κρόκο που είχαμε από πριν και άλλο ένα ολόκληρο αυγό.
9. Χτυπάμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού με τα αυγά.
10. Μετά τα 15 λεπτά αυγοκόβουμε.
11. Ρίχνουμε λίγο – λίγο ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο μας μέχρι το μπολ να γεμίσει και το υγρό μας να είναι ανάμεικτο αυγολέμονο με βραστό νερό.
12. ‘Όταν γεμίσει, αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και κουνάμε πολύ καλά να πάει παντού.

Tips:
Αν δε μαγειρέψουμε σε χύτρα τα γιουβαρλάκια βάζουμε διπλάσια ποσότητα νερού και βράζουμε για τη διπλάσια ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια